شنا، ورزشی مناسب برای همه افراد است و همه گروههای سنی میتوانند از آن لذت ببرند. این ورزش منحصربهفرد است؛ به این دلیل که تمرینات قدرتی آن اندام فوقانی و تحتانی را با تمرینات قلبی و عروقی در یک زمان ترکیب میکند.
آموزش خصوصی شنا: 09122275231
شنا، ورزشی مناسب برای همه افراد است و همه گروههای سنی میتوانند از آن لذت ببرند. این ورزش منحصربهفرد است؛ به این دلیل که تمرینات قدرتی آن اندام فوقانی و تحتانی را با تمرینات قلبی و عروقی در یک زمان ترکیب میکند.
آموزش خصوصی شنا: 09122275231
برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231
مانند دیگر ورزشها شناگران نیز مستعد آسیبهای بدنی هستند، مستعدترین نقاط برای آسیب در ورزش شنا قسمتهای شانه، گردن، کمر و زانو میباشند. در ادامه بیشتر درباره آسیب ها در شنا و انواع رایج آن صحبت میکنیم.
برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.
فهرست مطالب آسیب ها در شنا:
شنا ورزشی مفرح و عالی در همه فصول سال و خصوصا در فصل تابستان است، انجام تکنیکهای اشتباه میتواند عواقب جسمانی جدی را به همراه داشته باشد. شناگران در زمان رقابت و تفریحات باید جانب احتیاط را رعایت کنند تا از بروز آسیبهای رایج این ورزش جلوگیری شود. شنا مانند ورزش های دیگر در صورت بیاحتیاطی و سهلانگاری به خاطر اجرای اشتباه تکنیکها یا وارد شدن فشار زیاد ورزشکاران به بدن خود آسیبهایی را به همراه دارد.
برای یادگیری شنا با آموزش شنا در منزل مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.
شنا ورزشی با برخورد کم است؛ بنابراین به عنوان ورزشی که خطرات و آسیبهای پایین دارد شناخته میشود. این تصور اشتباه است که شنا ورزشی بیخطر است و دارای آسیب نیست، صدمات وارد شده در شنا معمولا به تمرینات سنگین و یا تکنیکهای نادرست مربوط است.
آسیبهای این ورزش به دلیل ماهیت آن بیشتر حاد است. برای اینکه شما شناگری ماهر شوید باید بتوانید قدرت، قابلیت انعطاف و استقامت را همزمان به کار ببرید، تکنیکهای ضعیف سبب میشوند که یک شناگر مستعد آسیبهای ناشی از استفاده بیش از حد از قسمت شانه، گردن، کمر و یا زانو شود. کرال پشت معمولا باعث مشکلاتی در قسمت شانه میشود، شنای پروانه و کرال سینه نیز میتوانند باعث مشکلاتی در قسمت آرنج شوند.
شناگران حرفهای اغلب دو بار در روز تمرین میکنند، آنها ممکن است در طول سال و بدون استراحت تمرین کنند که این موضوع منجر به آسیبهای ناشی از تمرینات بیش از حد میشود. این بدان معناست که عضلات قسمت بازو و شانهها ممکن است بیش از حد کار کنند، این در حالیست که عضلات قسمت پشت و یا پاها به اندازه کافی قوی نیستند.
برای یادگیری و آموزش آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.
شنای آزاد، کرال پشت و پروانه در صورت آموزش اشتباه یا سهلانگاری در تمرین میتوانند منجر به آسیب در نواحی گردن و شانه شوند، حرکتهای پروانه و کرالسینه گاهی اوقات میتوانند منجر به آسیب به زانو شوند.
اگر سر شناگران در هنگام شیرجه به دلیل عدم آموزش صحیح به تخته شیرجه برخورد کند، امکان دارد دچار آسیبهای مغزی شوند. هنگامی که شیرجه زنندگان از ارتفاع بالا شیرجه بزنند در اثر برخورد به سطح آب در معرض آسیبهای گردن و مچ دست خواهند بود.
در ورزش شنا قسمتهایی از بدن هستند که بیشتر به کار گرفته می شوند و یقینا بیشتر در معرض آسیبدیدگی قرار دارند.
در زیر این نواحی را نام می بریم:
شانههای شناگران یکی از بزرگترین نواحی در معرض آسیب است و این آسیبها به دلیل حرکتهای تکراری شناگران است. عضلات بازو و شانهها بسیار تحت فشار بوده و در نهایت امکان دارد منجر به آسیب بافتها شود. نواحی آسیب دیده در شانه شامل قسمتهای تاندونیت دو سر بازو، بورسیت یا پارگی در قسمت روتاتور کاف باشد. در هنگام شنا این نکته را رعایت کنید که دستان شما باید به صورت یکباره وارد آب شوند و از وارد آوردن فشارهای غیرضروری اجتناب کنید.
در زمان شنا ابتدا دستها و شانههای شناگر وارد آب شده و به آن نیرو وارد میشود، اما پاها و باسن نیز به همین اندازه این نیرو را تحمل میکنند. زانوهای شناگران در افرادی که طرفدار شنای کرال سینه هستند به علت قرارگیری پاها در هنگام شنا، تحت فشار قرار میگیرند، شما میتوانید با تغییر در مدل شنای خود، بهبود زاویه حرکت پاها از قسمت باسن و انجام فعالیتهای تقویتی از بروز این آسیب اجتناب کنید.
ناحیه گردن یکی دیگر از آسیبهای شنا خواهد بود، این آسیب در زمان نگه داشتن سر در بالای آب در هنگام انجام شنای کرال سینه و یا چرخش گردن در زمان شنای آزاد رخ میدهد. در این مواقع گردن خود را با هم راستا کردن با بدن در حین شنا و چرخاندن آن در هنگام نفس کشیدن ایمن نگه دارید.
کمردرد به دلیل اینکه در هنگام شنا از بدن خود به مدت زیادی به شکل کشیده استفاده میکنید، رخ میدهد و ممکن است به بیماریهایی نظیر دیسک کمر، ساییدگی دیسکهای ستون فقرات مبتلا شوید. تقویت بدن و استراحتهای به موقع می تواند به کاهش آسیبها کمک شایانی کند.
گوش شناگران به دلیل زمان زیاد شنا کردن در استخر به خصوص در کودکان، ممکن است مشکلاتی در شنوایی به وجود آورد. این مشکلات شامل کم شدن حس شنوایی، گرفتگی در مجرای گوش، احساس خارش در گوش یا بروز حساسیت باشد. در صورت عدم رسیدگی به این مشکلات امکان دارد به تورم گوش و تب مبتلا شوید، با تمیز کردن گوشهای خود بعد از شنا از ایجاد این مشکل جلوگیری کنید.
اولین و اصولیترین قدم برای شروع ورزش شنا، فراگیری آموزشهای صحیح آن در مراکز آموزش حرفهای این ورزش مانند مرکز آموزش شنای مستر سوییمر است. همچنین به کار بردن نکاتی است که توسط استاد حامد پورفیض از مربیان حرفه ای این مجموعه آموزش داده میشود.
برای یادگیری و آموزش آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.
این آموزشها از شکلگیری مشکلات این ورزش در حین شنا جلوگیری میکند، نکات زیر را در زمان شنا کردن به کار ببرید:
برای یادگیری و آموزش آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.
برای پیشگیری از بروز آسیبهای احتمالی در شنا، با مراقبت اصولی از بدن خود آغاز کنید. اگر بدن شما در سلامت کامل نباشد، عملکرد مورد انتظار را هم نباید داشته باشید؛ زیرا احتمال آسیبدیدگی را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
با در نظر گرفتن این نکته، ۵ توصیه احتیاطی و ایمنی در شنا برای سلامت بدن و جلوگیری از آسیبهای این ورزش را به کار ببرید:
مربیان حرفهای می توانند به شما در تمرینات مناسب و حرکات کششی متناسب با سبک شنای خاص، شما را راهنمایی و مشاوره دهند.
از مربی خود بخواهید که شما را در حال شنا کردن زیر نظر بگیرد تا از تکنیک شما آگاهی پیدا کند. این کار از اشتباهی که ممکن است شما را در معرض خطر مشکلات عضلانی و مفصلی قرار دهد، آگاه میکند.
برای یادگیری و آموزش آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.
سخن پایانی آسیب ها در شنا
ورزش شنا یک تفریح برای عموم مردم و ورزشی عالی برای شناگران حرفهای است. اجازه ندهید آسیبهای احتمالی شنا شما را از ورزش مورد علاقهتان جدا کند، شنا کردن از دوران کودکی موجب تقویت عضلات زانو و به دنبال آن پیشگیری از زانو درد در سنین بالا می شود.
ناراحتی ناشی از وقوع آسیب ها در شنا دردناک است، اما ادامه دادن به ورزش بدتر است. آگاه بودن از این آسیبها و انجام اقدامات پیشگیرانه به شما کمک میکند تا در هنگام شنا سالم بمانید.
برای اینکه شما مشتاقان ورزش شنا بتوانید این ورزش را زیر نظر مربیان کاربلد و حرفهای آموزش ببینید تا از آسیبهای نامبرده در امان بمانید، به مرکز آموزش شنای مستر سوییمر مراجعه کنید. در این مرکز، آموزش و تمرینات حرفهای توسط استاد حامد پورفیض انجام میشود. در این مرکز با برخورداری از بروزترین امکانات، کادری مجرب و در اختیار داشتن استادانی حرفهای، قادر هستید انواع شناها را به شکلی اصولی فرا بگیرید.
شنا به عنوان ورزشی رقابتی موجب رشد فردی خواهد شد، برای افراد در هر سن مزایا و نقاط قوتی نسبت به دیگر ورزشها دارد. پیشگیری و تشخیص به موقع آسیب در شنا درمان را موثرتر میکند، افزایش تدریجی شدت تمرینات، حفظ انعطافپذیری بدن و کشش مناسب اثرگذار است.
قبل از این که مطلب را به پایان برسانیم به چند سوال متداول در مورد ورزش شنا و آسیبهای آن پاسخ میدهیم.
ورزش شنا ملزم به داشتن لباس مختص آن و دسترسی به استخر میباشد، شما باید به قوانین و اصول این ورزش پایبند باشید تا عوارض آن را به حداقل برسانید، اگر برای رقابتی خاص آماده میشوید یا میخواهید در زمانی مشخص وزن کم کنید، به یک برنامه منظم جهت شنا کردن احتیاج دارید، قبل از زدن به آب نکات آموزشی را مدنظر داشته باشید تا بتوانید در شرایط امن و بیخطر، فعالیت خود را ادامه دهید.
آسیبهای این ورزش اغلب از نوع آسیبهای مزمن است و علت ایجاد آن استفاده بیش از حد از عضلات و انجام حرکات تکراری است. شایعترین آسیب در شناگران حرفهای حرکات چرخشی و پرتکرار است که در سه شنای کرال سینه، کرال پشت و پروانه وجود دارد.
بله، این امر ناشی از عدم تعادل عضلانی شناگر، چرخشهای مکرر بدن در طی شنا، استفاده مداوم از یک دست شناگر و در کل عدم آموزش صحیح و به کارگیری تکنیک اشتباه است که احتمال دارد به مرور زمان باعث انحراف ستون مهرهها از حالت عادی خود گردد.
گرم کردن بدن و انجام حرکات کششی قبل از تمرینات قدرتی برای متعادل کردن قدرت عضلات، عضلات جلویی سینه و پشتی، اجتناب از تمرین زیاد و تصحیح تکنیکها از جمله اقدامات ضروری جهت جلوگیری از درد شانهها خواهد بود.
برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231
دیدگاه ها