آموزش کرال سینه

در این صفحه از سایت مستر سوییمر به آموزش شنا کرال سینه خواهیم پرداخت. این آموزش، شامل آموزش استارت کرال سینه، آموزش حرکت پا در کرال سینه، آموزش حرکت دست در کرال سینه، آموزش بدن و سر در کرال سینه، آموزش تنفس در شنا کرال سینه، آموزش برگشت در کرال سینه و آموزش کرال سینه سر بالا می‌شود. همچنین شما می‌توانید برای آموزش خصوصی شنا کرال سینه در تهران با شماره ۰۹۱۲۲۲۷۵۲۳۱ تماس بگیرید.

آموزش خصوصی شنا تلفن : 09122275231

آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر
آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر

آموزش شنا کرال سینه

یکی از جذاب‌ترین و مفرح‌ترین ورزش‌ها، شنا است که سبک‌های مختلفی دارد. ما در این مقاله  قرار است به آموزش شنا کرال سینه بپردازیم. در واقع شنا کرال سینه جزو روش‌های بسیار سریع است و به همین خاطر برای مسابقات بسیار مناسب خواهد است. در ادامه همراه مجموعه آموزشی شنا مستر سوییمر شوید.

عناوینی که در ادامه آموزش شنا کرال سینه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • کرال سینه
  • آموزش شنای کرال سینه
  • آموزش شنا کرال سینه چگونه است
  • چطور شنا کرال سینه انجام دهیم
  • تدریس کرال سینه
  • آموزش شنا کرال حرفه‌ای
  • آموزش خصوصی شنا کرال سینه

شنا کرال سینه

افرادی که از ورزش شنا چیز زیادی نمی‌دانند، قطعاً از رفتن به استخر لذت نخواهند برد. این امر موجب شده است در حال حاضر بسیاری از افراد به دنبال آموزش شنا کرال سینه و دیگر روش های شنا باشند. کرال سینه که دیگر نوع شنا است حرکت کاملا مشخصی دارد و لازم است شانه‌ها با آب در یک خط ممتد واقع شوند.

شنا کرال سینه
شنا کرال سینه

 همچنین نکته بسیار مهم دیگر این است که هماهنگی میان حرکت دست‌ها و پاها وجود داشته باشد. در واقع می‌توان گفت کرال سینه جزو تکنیک‌های سریع شنا است که در آن می‌توان حرکات دست و پا، تنظیم سرعت، تنفس و موقعیت بدن را بهبود داد. توجه داشته باشید در شنا کرال سینه یکی از مهمترین عناصر دست‌ها است که در واقع برای جلو بردن بدن شناگر نقش مهمی دارد. همچنین برای اینکه وضعیت خطی بدن ثابت باشد و سرعت به درستی تنظیم شود، نیاز است که پاها به صورت شلاقی و متناوب به آب ضربه بزنند.

برای یادگیری شنا با آموزش شنا در خانه مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

آموزش شنا کرال سینه

اگر شما هم مایل به یادگیری شنا کرال سینه هستید، باید بدانید که در شنای کرال سینه لازم است که از یک الگوی حرکتی هماهنگ استفاده شود. همانطور که قبلاً اشاره شد این سبک شنا جزو سریع‌ترین و کارآمد‌ترین تکنیک‌هاست که همین امر موجب شده بیشتر ورزشکاران با تجربه نیز برای مسابقات سبک آزاد این تکنیک را برگزینند.

در آموزش شنا کرال سینه می‌توان گفت بیش از ۹۰ درصد نیرویی که برای حرکت کردن در آب نیاز است، با استفاده از دست‌ها تامین می‌شود و در نهایت ۱۰ درصد از این نیرو توسط پاها به دست می‌آید. با وجود اهمیت استفاده از دست‌ها لازم است در آموزش شنای کرال سینه ابتدا در خصوص حرکت بازوها و دست‌ها صحبت شود. در این شنا بازوها حرکات متناوب را اجرا می‌کنند به طوری که یک بازو به سمت ران‌ها هدایت می‌شود و با این کار آب را به عقب میراند و بازوی دیگر باید بالای سطح آب از قسمت مفصل ران به سمت جلو کشیده شود تا با این کار آب شکافته شده و بدن شناگر به جلو حرکت کند.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

 حرکت بازو در شنای کرال سینه به گونه‌ای است که بازوها به صورت مداوم جای خود را تغییر می‌دهند که به همین دلیل بدن سریع‌تر در آب حرکت می‌کند. در مرحله ابتدایی برای حرکت بازو‌ها ابتدا یک بازو که هم سطح با سرشانه است رو به جلو کشیده می‌شود و بازوی دیگر رو به عقب و زیر آب واقع می گردد.

آموزش شنا کرال سینه با فین
آموزش شنا کرال سینه با فین

 در این مرحله لازم است نوک انگشتان بازو جلوی داخل آب و شصت متمایل به سمت پایین زاویه‌دار باشد. پس از این مرحله کشش رو به پایین دست‌ها را داریم، به طوری که بدن در راستای بازی جلوی به سمت پایین چرخیده می‌شود.

مچ دست باید مقداری خم شده تا حرکت به سمت پایین را شروع کند. دست دیگر نیز از آرنج خم می‌شود و بالاتر از آب واقع می‌گردد. در این مرحله بازو جلو به سمت پایین و انتهای بدن حرکت می‌کند، به طوری که زیر بازو و کف دست به سمت بالا و عقب‌ قرار می‌گیرد.

 وقتی بازو کمی به سمت بیرون حرکت کرد، آرنج بالاتر از سطح آب باشد. پایین رفتن آرنج باید به سرعت انجام شود به صورتی که هیچ نیرویی نباید به بازو وارد کنید؛ چرا که با این کار تنها انرژی خود را از دست می‌دهید و آب را به سمت پایین حرکت خواهید داد.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

 در انتهای این مرحله آرنج در یک سطح قرار خواهد گرفت. در مرحله آخر همچنان که زاویه ۹۰ درجه دارد، بازو باید به طرف قفسه سینه هدایت شود، به طوری که هیچگونه چرخشی در ساعد رخ ندهد. در این مرحله بازو همچون یک پارویی بزرگ آب را می شکافد و حرکت می‌کند.

آموزش شنا کرال سینه چگونه است؟

علاوه بر آنچه در خصوص حرکت بازو ها در آموزش شنا کرال سینه گفته شد نکته مهم دیگر که باید به آن توجه شود حرکت بدن است. توجه داشته باشید در این روش شنا بدن به صورت افقی و رو به پایین در آب حرکت می‌کند؛ به طوری که از طرفی به طرف دیگر می‌غلتد. در کرال سینه سر باید به صورت ثابت رو به پایین قرار گیرد و تنها جهت تنفس حرکت کند.

برای تنفس بدن و سر باید به سمت بازویی که در آب کشیده می‌شود چرخیده شود. در این روش سر بالاتر از سطح ها قرار خواهد گرفت و شناگر می‌تواند تنفس انجام دهد. در آموزش کرال سینه همچنین حرکت لگن و اندام فوقانی همچون شکم و سینه بسیار مهم است، به طوری که حرکت این اندام باید با حرکت دست‌ها هماهنگ باشد و بتواند آب را شکافته و به سمت جلو حرکت کند.

چطور شنا کرال سینه انجام دهیم

اگر شما هم جزو شناگرانی هستید که تمایل به یادگیری شنای کرال سینه دارید، در اولین نکته که باید بدانید قبل از حرکت باید بدن تان کاملا صاف نگه داشته شود، به طوری که از نوک انگشتان دست و انتهای انگشتان پا کاملاً صاف باشد. البته نباید این کشش بیش از حد به بدن وارد گردد. همچنین لازم است به حرکت سر در شنای کرال سینه دقت کنید، به طوری که زاویه سر نباید کاملا درون آب قرار بگیرد، همچنین دست و پاها به صورت همزمان در این شنا حرکت می‌کند.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

به صورت همزمان یک دست جلو و دست دیگر در کنار بدن عبور می‌کند و با پاها به آب ضربه وارد می‌شود. برای اینکه بتوان ضربه سریع به آب وارد کرد باید دستتان کاملاً کشیده باشد که این امر سرعت شنا را بالا می‌برد. هر بار که با بازو ضربه‌ای وارد می کنید باید از طرف دیگر نفس بکشید. در واقع زمانی که بدن چرخید لازم است نفس بکشید و همزمان با وارد شدن بازوها در آب نفس را از ریه خارج نمایید. همچنین لازم است شکمتان صاف نگه داشته شود و چشمتان به جلو و پایین باشد.

تدریس کرال سینه

در تدریس شنا کرال سینه علاوه بر آنچه گفته شد نکات دیگری وجود دارد که در تمرین این شنا بسیار مهم است. یکی از مهمترین این نکات نحوه لگد زدن در آب است. برای حرکت درست شنای کرال سینه پاها باید همراه با مچ پا آرام و در یک حرکت کاملاً نزدیک به هم نگه داشته شوند.

در این روش نباید انرژی زیادی صرف کرد و فشار بیش از اندازه وارد نمود، بلکه اگر با پا به صورت متناوب و شلاقی به آب ضربه وارد شود، در واقع حرکت بالا و پایین ساق پا وضعیت خطی و را ثابت نگه می‌دارد و موجب می‌شود تعادل شناگر برای حفظ سرعت شنا برقرار باشد. برای ضربه زدن پاها باید نیروی حرکتی خود را از لگن دریافت کند، به طوری که ران‌ها نیز باید در این ضربه ها حرکت کند و چنانچه از پشت زانوها پاها را حرکت دهید، نمی‌توانید حرکت کرال سینه را انجام دهید.

آموزش شنا کرال حرفه ای

افراد مبتدی تمامی مواردی که گفته شد در شنای کرال سینه را باید فرا بگیرند تا به یک شناگر ماهر تبدیل شوند. در آموزش شنا کرال سینه حرفه‌ای به طور کلی تمرین و تکرار زیاد و رعایت نکات ارائه شده اهمیت زیادی دارد.

 قبلاً گفته شد که افراد مبتدی برای نفس‌گیری پس از چرخش بدن و همزمان با وارد شدن بازوها در آب نفس می‌گیرند، اما توجه داشته باشید که افراد حرفه‌ای هر سه ضربه‌ای که وارد می کنند یک بار نفس می کشند. در خصوص نفس گیری در کرال سینه باید توجه کنید که زمان نفس کشیدن لازم است شنا گر سر خود را صاف نگه دارد و گردن خود را به همراه سر و ستون فقرات بچرخاند.

 در تنفس شنا کرال، یک طرف صورت در آب باقی می‌ماند و شناگر نباید بیش از حد سر خود را از آب بالا بکشد. تنفس‌های کوتاه برای حفظ سرعت بسیار بهتر از نفس عمیق است؛ بنابراین تا زمانی که مجبور نشدید نفس عمیق نکشید.

آموزش خصوصی کرال سینه

در آموزش خصوصی کرال سینه پیشنهاد می‌شود که به صورت پیوسته به استخر بروید که در این صورت شک نکنید حداکثر بعد از چند ماه سبک مورد نظر شنا از جمله شنای کرال سینه را فرا خواهید گرفت. به طور کلی در این آموزش به شناگران یاد داده می‌شود که این سبک شنا مراحلی چون کشیدن و صاف کردن بدن، نفس کشیدن و دست و پا زدن برای حرکت کردن است. شناگر این سه حرکت را همیشه باید در ذهن خود تکرار کند. همچنین نحوه چرخیدن در انتهای استخر از موارد مهم در آموزش تخصصی شنا کرال سینه است. به طوری که در زمان نزدیک شدن به دیوار نباید دو ضربه آخر دست را بزنید تا سرعت شما کم شود.

 در این زمان با خم شدن لگن بدن باید به حالت تاک قرار گرفته و حول محور افقی چرخش انجام شود. وقتی پاها در انتهای دیوار قرار می‌گیرد زانوهای خود را باز کنید و با پاهای خود از کنار استخر دور شوید. در این زمان باید دست‌ها روی هم قرار گیرد و بعد از اینکه مسافتی به این صورت تمام شد، شنای کرال سینه از سر گرفته می‌شود.

نتیجه‌گیری

ورزش شنا جزو ورزش‌های پرطرفدار است که سبک‌های مختلفی دارد. یکی از این سبک‌ها شنای کرال سینه است که بسیار محبوب و پرطرفدار است و در واقع سبک شنای تفریحی به شمار می‌رود. برای تمرین و یادگیری این سبک شنا باید سه حرکت همیشه در ذهن شناگر باقی بماند که شامل کشیدن و صاف کردن بدن، تنفس و حرکت درست پاها است.

آموزش استارت در شنا کرال سینه

آموزش استارت شنا کرال سینه
آموزش استارت شنا کرال سینه

استارت در شنا کرال سینه سریع باید هدف اصلی شناگران برای رقابت باشد. در این مقاله، تمرین‌ها و نکاتی در مورد چگونگی بهبود استارت در شنا کرال سینه و انواع ارائه خواهیم داد.

در بسیاری از مسابقه‌ها به دلیل اینکه شناگر هنگام ورود به آب عملکرد ضعیفی را از خود نشان می‌دهد ممکن است روند موفقیت آمیزی را طی نکند. استارت در شنا کرال سینه برای بسیاری از شناگران از اهمیت بالایی برخوردار است که می‌تواند تاثیر زیادی بر ورزشکاران داشته باشد. در ادامه به طور مختصر به آنچه در طول مقاله به آن می‌پردازیم، اشاره خواهیم کرد و در ادامه هر کدام را توضیح خواهیم داد.

  • استارت در شنا کرال سینه
  • نکات مهم در استارت در شنا کرال سینه
  • انواع استارت در شنا کرال سینه
  • مروری بر کرال سینه

استارت در شنا کرال سینه

هنگامی که در موقعیت “استارت” قرار گرفتید و تکنیک غواصی خود را انتخاب کردید با شنیدن دستور “برو” یا تفنگ استارتر، با استفاده از پاهای خود با انگشتان پا به سمت عقب و بازوهای دراز در مقابل خود، با قدرت فشار دهید. سر خود را بین شانه‌های خود فرو برده و زاویه ورود مناسب را انتخاب کنید.

توجه: برای کرال سینه زوایه مناسب تقریباً 40 درجه است.

هنگامی که وارد آب شدید، سعی کنید در یک موقعیت ساده قرار بگیرید، به طوری که بدن شما تا حد امکان هیدرودینامیک باشد و از سرعتی که به دست آورده‌اید برای حدود دو ثانیه استفاده کنید. پس از آن، 3-4 ضربه سریع پای پروانه‌ای انجام دهید و از آب خارج شوید و حرکات خود را به یک کرال سینه تبدیل کنید.

نکات مهم در استارت در شنا کرال سینه

  • یک موقعیت ثابت برای استارت انتخاب کنید مانند تکیه دادن شناگر به سمت جلو بر روی پای خود؛
  • شناگر باید به سیگنال استارت (تفنگ و غیره) به سرعت واکنش نشان دهد؛
  • آنها باید از بلوک استارت باشند و از طریق ران‌ها، پاها، توپ‌های پا و انگشتان شست پا عبور کنند؛
  • شناگر باید بازوهای خود را به سمت جلو و خارج از بلوک استارت، در یک موقعیت روان قرار دهد که باید در هنگام ورود به آب حفظ شود؛
  • دست‌ها، بازوها، سر، بدن، پاها و پاهای شناگر باید از یک نقطه ورودی وارد آب شوند؛
  • عمق شیرجه باید به اندازه کافی کم باشد تا از حفظ سرعت استارت در شنا کرال سینه اطمینان حاصل شود؛
  • حرکت باید با پا زدن قوی و سریع زیر آب دنبال شود؛
  • یک حرکت آرام، سریع و کم عمق به یک استارت شنا در کرال سینه کامل تبدیل می‎شود.

انواع استارت در شنا کرال سینه

دو نوع استارت در شنا کرال سینه وجود دارد، استارتtrack  و استارت grab.

مولفه‌های کلیدی برای استارت در شنا کرال سینه track

  • شناگر باید یک پا را جلوی پای دیگر قرار دهد؛
  • بیشتر شناگران پای قوی‌تر خود را در پشت قرار می‌دهند؛
  • پاهای آنها باید تقریباً به اندازه عرض شانه باز باشد؛
  • شناگر باید در یک موقعیت ثابت در بلوک استارت باشد؛
  • آنها باید انگشتان پای جلویی را روی لبه بلوک شروع بپیچانند که آنها را قادر می‌سازد تا با حداکثر نیرو از بلوک خارج شوند؛
  • سر شناگر باید پایین باشد و چانه روی سینه او قرار گیرد؛
  • شناگران باید اطمینان حاصل کنند که باسن آنها تا حد امکان بالا باشد؛
  • مرکز تکیه شناگر باید در لبه بلوک استارت قرار گیرد؛
  • بازوهای شناگر باید به جلو کشیده شوند و لبه جلوی بلوک استارت را با هر دو دست بگیرند؛
  • این حرکت باید آنها را قادر سازد تا با حداکثر نیرو خود از بلوک استارت خارج شوند.

مولفه‌های کلیدی برای استارت در شنا کرال سینه grab

  • شناگر باید پاهای خود را در موقعیتی موازی با فاصله تقریباً 15 سانتی متر (6 اینچ) از هم قرار دهد؛
  • شناگران باید در یک موقعیت ثابت در بلوک استارت باشند؛
  • شناگر باید انگشتان پای خود را روی لبه بلوک شروع بچرخاند؛
  • این حرکت باید آنها را قادر سازد تا با حداکثر نیرو خود را از بلوک استارت خارج کنند؛
  • سر آنها باید پایین باشد و چانه روی سینه آنها قرار گیرد؛
  • شناگران باید مطمئن شوند که باسن آنها تا حد امکان بالا باشد؛
  • شناگر دست‌های خود را در داخل یا خارج از پای خود قرار می‌دهد، هر کدام که راحت‌تر باشد؛
  • مرکز تکیه شناگر باید در لبه بلوک استارت قرار گیرد.

مروری بر کرال سینه

کرال سینه به طور سنتی مسابقه‌ای بود که به رقبا اجازه می‌داد به هر شکلی که می‌خواهند شنا کنند. با این حال، پس از اینکه آنچه به عنوان کرال سینه از آن یاد می‌شد به روش غالب برای سبک آزاد تبدیل شده است. سبک آزاد شامل بازوهای متناوب است که حرکت قوس آسیاب بادی را به سمت جلو در حالی که سر زیر آب است، ایجاد می‌کند و شناگر در کناره استخر نفس می‌کشد. همراه با یک ضربه دو یا شش ضربی بال زدن است که با ضربات بازو برای تثبیت بدن هماهنگ می‌شود.

در شنا کرال سینه، تکنیک مناسب برای موفقیت بسیار مهم است.

یک تکنیک خوب استارت در شنا کرال سینه به شما این امکان را می‌دهد که یا با سرعت متوسط و آرام شنا کنید یا با سرعتی سریع شنا کنید بدون اینکه خیلی سریع خسته شوید. برای اطمینان از اینکه بیشترین استفاده را از زمان خود در استخر می‌برید، در اینجا چند نکته پیشرفته برای بهبود تکنیک کرال سینه در آب و جرت یازوهای شما وجود دارد.

در آب

برای بهبود تکنیک کرال سینه، وضعیت بدن باید طوری باشد که سر به سمت جلو و در راستای بدن باشد. شانه‌ها، باسن و پاهای خود را تا حد ممکن افقی نگه دارید اما بدن خود را کمی شیب دهید تا ضربه پا در زیر آب بماند.

ضربه پا بیشتر از استایل آزاد از عضلات مرکزی و شکم استفاده می کند، بنابراین مهم است که نگذارید باسن شما در آب بیفتد.

پاهای شما باید پشت سرتان باشد.

سعی کنید گردن و شانه‌های خود را تا حد ممکن آرام نگه دارید تا به حرکت بازو کمک کرده و فشار را کاهش دهید. هنگام سر خوردن به سمت پایین نگاه کنید تا به گردن خود فشار نیاورید.

حرکت بازو

  • از حالت سر خوردن، دست ها باید به سمت پایین و بیرون کشیده شوند.
  • در حالی که دست‌های خود را بیرون و گرد می‌کنید، آرنج های خود را بالا نگه دارید.
  • سپس دستان شما باید به داخل بدن برگردند، طوری که انگار قرار است در قسمت بالای سینه به هم برسند.
  • سعی کنید دست‌هایتان را خیلی باز نکنید، به یاد داشته باشید که بیشتر نیروی محرکه از پاها و نه بازوها می‌آید. دست‌های شما می‌توانند زیر یا روی آب بهبود یابند، اما آرنج‌های شما باید زیر سطح باقی بمانند. سپس بازوهای شما می‌توانند با دست‌های نزدیک به هم به سمت جلو کشیده شوند تا عمل بازو دوباره شروع شود.

سخن پایانی

اگر علاقمند به ورزش شنا هستید و پس از مطالعه این مطلب، مایلید که حرکت استارت در شنا کرال سینه، این تکینک مهم را به صورت کاملا حرفه‌ای یاد بگیرید، کافی است به وبسایت مسترسوییمر مراجعه کنید. با ثبت نام در کلاس‌ها از این مزیت برخوردار شوید.

سوالات متداول درباره استارت در کرال سینه

  • استارت در شنا کرال سینه چیست؟

شناگران معمولاً از یکی از دو موقعیت در بلوک استفاده می‌کنند. استارت جایی است که یک پا در جلوی بلوک و پای دیگر به سمت عقب است. برای استارت در شنا کرال سینه، یک شناگر هر دو پا را در جلوی بلوک خواهد داشت.

  • سه مرحله مهم برای استارت در شنا کرال سینه چیست؟

بدن خود را صاف نگه دارید و رو به پایین در آب دراز بکشید و بدنتان در یک راستا با سطح آب باشد.

  • انواع استارت در شنا کرال سینه کدامند؟

دو نوع استارت در شنا کرال سینه وجود دارد: استارت track  و استارت grab.

  • زاویه مناوسب برای استارت در شنا کرال سینه چیست؟

برای کرال سینه زوایه مناسب تقریباً 40 درجه است.

آموزش حرکت پا در شنا کرال سینه

شنا، یکی از ورزش‌های مورد علاقه افراد است که برای همه به خصوص کسانی که به دنبال تناسب اندام هستند، می‌تواند مفید باشد. حرکت پا در شنا یک ضربه ساده و کارآمد است که در کرال جلو یا آزاد و همچنین در کرال پشت استفاده می‌شود. احتمالا شما هم به دنبال آموزش حرکت پا در شنا کرال سینه هستید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید تا با آموزش گام به گام و مرحله‌ای این حرکت آشنا شوید.

آموزش پای کرال سینه مستر سوییمر
آموزش پای کرال سینه مستر سوییمر
  • راهنمای گام به گام حرکت پا در شنا کرال سینه

راهنمای گام به گام حرکت پا در شنا کرال سینه

برای شروع حرکت پا در شنا کرال سینه هر دو پای خود را به صورت موازی و صاف نگه‌دارید و به سرعت انگشتان نوک پا را به بالا و پایین حرکت دهید.

این مقاله تکنیک ضربه حرکت پا در شنا کرال سینه  توضیح می‌دهد. با رعایت این نکات می‌توانید در حرکاتی که می‌خواهید تمرین کنید و به یکی از افراد ماهر در این زمینه تبدیل شوید. به یاد داشته باشید که برای حرفه‌ای شدن در فعالیت‌های ورزشی نیاز به تمرین مداوم دارید.

زمانی که بخواهید عجله کنید و ناگهان ضربه‌ای را با بی دقتی بزنید حرکت اصلی شما خراب می‌شود و ممکن است فکر کنید که نمی‌توانید به خوبی حرکات را اجرا کنید. برای استفاده از ضربه‌های پا باید قدرت و استقامت مناسبی داشته باشید.  در ادامه چهار حرکتی که برای شروع کار به آن نیاز دارید را به شما معرفی می‌کنیم.

آموزش پای کرال سینه با کیت بورد
آموزش پای کرال سینه با کیت بورد

حرکت پاهای خود را به خاطر بسپارید

مهمترین نکته‌ای که در مورد یک حرکت پا در کرال سینه مناسب باید در نظر داشته باشید این است که نیروی محرکه از بالای پای شما می‌آید. بنابراین، هرچه بیشتر بتوانید مچ پای خود را شل کنید و انگشتان پای خود را نشانه بگیرید، بهتر است.

 با انجام این دو کار، سطح فشار را به آب افزایش می‌دهید و این به شما امکان می‌دهد آب بیشتری را از بدن خود دور کنید و نیروی محرکه خود را افزایش دهید. هر کار دیگری که پاهای شما انجام می‌دهند (به صورت مکانیکی) کمک می‌کند که در صورت فشار آب پاهای شما به پایین خم شود. این مشکلات شامل خم شدن زانو، چرخش لگن و غیره است.

با حرکت باسن شروع کنید

باسن شما باید همیشه شروع کننده ضربه کرال شما باشند. به کرال مانند یک موج فکر کنید، موجی که از وسط بدن شما شروع می‌شود و تا انگشتان پا پایین می‌رود. برخی از شناگران ضربه خود را با زانو شروع می‌کنند و باعث خمیدگی بزرگ در زانوهایشان می‌شود. در حالی که، زانوهای شما فقط باید در حدود 120 درجه خم شوند. این شبیه به میزان خمیدگی زانو در هنگام راه رفتن است.

این مثال را در نظر بگیرید که هنگام راه رفتن کسی به زانوی شما ضربه میزند، چه مشکلی پیش می‌آید؟ زانوهای شما به شدت خم می‌شوند. در حرکت پا در شنا کرال سینه نیز باید دقت کافی داشته باشید تا زانوهای شما خم نشود و حرکت ادامه یابد.

پاهای شما به سختی باید سطح آب را بشکند

شما می‌خواهید که پاشنه پای شما در هر ضربه بالا از آب خارج شود، این حرکت تضمین می‌کند به اندازه کافی زانوهای خود را خم کرده‌اید. برخی از شناگران سعی می‌کنند بیش از حد با باسن خود ضربه بزنند و زانوهای خود را خم نمی‌کنند تا با پاهای خود حرکت را آغاز کنند.

کل پای شما نیازی به خروج از آب ندارد، فقط پاشنه پا تا نیمه پایین قوس است. اگر پای خود را به خوبی در طول ضربه خم کنید، انگشتان پا نیز ممکن است سطح را بشکنند.

به ضربات خود پایان دهید

ضربه پایین را در جلوی بدن خود (نزدیک به کف استخر) به پایان برسانید. این حرکت تضمین می‌کند که از تمام ظرفیت عضله چهار سر ران خود استفاده می‌کنید. اگر مربی‌تان شما را زیر آب ثبت کند و نبینید که ضربه‌تان جلوی بدنتان تمام می‌شود، از تمام چهار طرف، استفاده نمی‌کنید و باعث می‌شود ضربه‌تان به اندازه کافی قدرتمند باشد، ضربه‌های شما باید به اندازه لازم قدرتنمد باشد تا بتوانید یک حرکت منحصر به فرد اجرا کنید.

حرکت پا در شما یک عنصر کلیدی در شنا است؛ زیرا به شما سرعت می‌دهد و به نزدیک نگه داشتن بدن شما به سطح آب کمک می‌کند. وقتی شنا می‌کنید، تمام بدن شما باید صاف باشد و با حداقل تلاش باید این حرکت انجام شود. سعی کنید با آب مبارزه نکنید. باسن شما باید با شانه‌هایتان بدون توقف ضربه بچرخد. پاها همراه با چرخش ران حرکت می‌کنند و در حالت ایده آل باید به سختی سطح آب را بشکنند.

زانوهای خود را زیاد خم نکنید و اجازه ندهید پایین بیایند. این اشتباه رایج باعث ایجاد کشش می‌شود که سرعت شما را کاهش می‌دهد. اجازه دهید زانوهایتان به اندازه کافی خم شوند تا بتوانید با قدرت بیشتری حرکت پا بزنید. شما باید فشار را روی قسمت بالایی و پشتی هر پا احساس کنید.

به محض اینکه ضربه رو به پایین تمام شد، مرحله صعود باید شروع شود. شما باید فشار را روی کف هر پا احساس کنید. مراحل بالا و پایین حرکت پا به اندازه یکدیگر مهم هستند و باید نیرویی برابر برای کمک به کرال سینه ایجاد کنند. به یاد داشته باشید که ما نمی‌خواهیم پاها را خیلی از هم جدا کنیم. هدف ما این است که در حین بالا رفتن فقط سطح آب را لمس کنیم، سپس در حین حرکت پا، چند سانتی‌متر/اینچ از خط بدنتان پایین بیایید.

مهم است که روی حرکت پا در شنا کرال سینه برای بهبود شنای خود کار کنید.

امیدوارم از آموزش حرکت پا در شنا کرال سینه مستر سوییمر، ارائه کننده آموزش شنا به صورت فردی و جمعی خوشتان بیاید. اگر سوالی دارید می‌توانید در بخش نظرات آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. ممکن است به آموزش حرکت پا در شنا کرال سینه در اینجا علاقه‌مند شوید . برای برداشتن گام بعدی در ورزش شنا آماده شوید؟ می‌توانید در وبسایت مستر سوییمر برای ثبت‌نام خود اقدام کنید.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که فرم عضویت ما را پر کنید، مستر سوییمر یک باشگاه تخصصی در  تهران است که شما می‌توانید با توجه به زمان کلاس‌ها یکی را که مناسب شما است انتخاب کرده و ثبت‌نام کنید. این مورد را هم در نظر داشته باشید شنا دارای مزایای شگفت‌انگیزی بر سلامت عاطفی، ذهنی و جسمی دارد که شما می‌توانید با  شرکت در کلاس‌های شنا به سلامت روحی و جسمی خود کمک کنید.

آموزش حرکت دست در شنا کرال سینه

امروزه یکی از ورزش‌هایی که اکثر جوانان به آن روی می‌آورند شنا است. شنا کردن از دیرباز بین مردم رواج داشته و به روش‌های مختلفی انجام می‌پذیرد. افراد باتوجه‌به مهارت‌های خود در شنا، حرکات خاصی را در آب به نمایش می‌گذارند. یکی از این حرکات خاص، حرکت کرال سینه است که در آن فرد شناگر به شیوه خاصی دست و پاهای خود را در آب حرکت می‌دهد.

آموزش حرکت دست در شنا کرال سینه
آموزش حرکت دست در شنا کرال سینه

در این مقاله از وبلاگ سوییمر قصد داریم به بررسی حرکت دست در شنا کرال سینه پرداخته و آموزش جامع را به شما ارائه دهیم. اگر به شنا علاقه‌مند هستید و یا می‌خواهید به این رشته رو بیاورید از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

لیست موارد آورده شده در مقاله آموزش حرکت دست در شنا کرال سینه:

  • تعریف کلی از حرکت کرال سینه
  • چگونگی انجام و بهبود تکنیک شنا کرال سینه
  • تمرینات آموزشی هواگیری در شنا کرال سینه و نقش دست‌ها در آن
  • چهار مرحله اصلی در شنای کرال سینه و حرکات دست در این مراحل

تعریف کلی از حرکت کرال سینه

در شنای کرال سینه، تعویض منظم حرکت دست‌ها موجب پیشروی در آب می‌شود. هنگامی که با یک دست در داخل آب، حرکت کشش انجام می‌شود، در همان حین، دست دیگر که در خارج از آب است برای ورود به آب، آماده می‌شود. توجه کنید که تا دست‌ها همدیگر را زیر آب لمس نکرده نباید دستی که از اول زیر آب بود، از آب خارج شود.

آموزش دست کرال سینه با سوییم کیت
آموزش دست کرال سینه با سوییم کیت

به این موضوع نیز در حرکت کرال سینه باید خوب توجه شود که فرد شناگر چه در داخل و چه در خارج از آب، باید آرنج خود را بالاتر از مچ دست قرار دهد. البته این روش اکنون عوض شده و جای خود را به تکنیکی که مکثی در حرکت دست‌ها ایجاد نمی‌شود، داده است. در این روش، دست‌ها عمل کشش را پشت‌سرهم انجام می‌دهند و دیگر حرکت کششی یک دست منتظر ورود دست دیگر به آب نمی‌شود. با این حرکت، پیشروی نسبت به مدل قبلی در آب بیشتر می‌شود.

همان‌طور که در فوق نیز اشاره کردیم، شنای کرال امروزه نسبت به سایر شناها، طرف‌داران زیادی به خود جذب کرده است و اکثر شناگرها با آن آشنایی دارند. اما متأسفانه به جز تعداد کمی از افراد، بقیه این نوع شنا را به طرز صحیح یاد نگرفته‌اند. شما فقط با کمی اراده می‌توانید با یادگیری این شنا، لحظات شاد و مفرحی را برای خود به رقم بزنید.

معمولاً در مباحث آموزش کرال سینه، آن را به دو قسمت کرال سینه و کرال پشت تعلیم می‌دهند که در این ادامه این مقاله، ما ابتدا به آموزش کلی چگونگی انجام کرال سینه و بهبود آن پرداخته و در قسمت بعدی نیز، حرکت دست در شنا کرال سینه را موردبحث قرار می‌دهیم.

 چگونگی انجام و بهبود تکنیک شنا کرال سینه

در این قسمت از مقاله برای اینکه بیشترین استفاده را از زمان استخر بودنتان ببرید، می‌خواهیم چند نکته را برای بهبود عملکردتان در حرکات کرال سینه بیان کنیم. برای بهبود عملکرد چند نکته را باید در آب، عمل بازوها، لگدزدن، زمان‌سنجی، نفس کشیدن و پیچ رعایت کنید که همه آنها را در زیر لیست کرده‌ایم:

  • در آب

برای بهبود تکنیک کرال سینه، وضعیت بدنتان زیر آب باید طوری باشد که سر روبه‌جلو و در راستای بدن قرار بگیرد. همچنین شانه‌ها، باسن و پاها باید تاحدامکان افقی نگه داشته شوند. توجه کنید که برای اینکه ضربه پا در زیر آب بماند، کمی شیب دادن به بدن لازم است.

 برای ضربه پا، بیشتر از استایل آزاد، از عضلات مرکزی و شکم استفاده می‌شود، بنابراین مهم است که نگذارید ناحیه پشتی شما درون آب قرار بگیرد. پاهای شما باید پشت سرتان باشد نه در زیر شما!

همچنین برای داشتن یک شنای خوب، سعی کنید گردن و شانه‌های خود را تا حد ممکن آرام نگه دارید، چون این کار به حرکت بازو کمک کرده و فشار را کاهش می‌دهد. هنگام سرخوردن بهتر است به سمت پایین نگاه کنید تا به گردن فشار وارد نشود.

  • عمل بازو

برای داشتن یک شنای فوق‌العاده، در حالت سرخوردن باید حرکت دست‌ در شنا کرال سینه، به سمت پایین و بیرون کشیده شوند. درحالی‌که دست‌های خود را بیرون آورده و گرد می‌کنید، سعی کنید آرنج‌های خود را بالا نگه دارید. با این حرکت دستان شما به داخل بدن برمی‌گردند، طوری که انگار قرار است در قسمت بالای سینه به هم برسند.

تمرین کرال سینه با یک دست
تمرین کرال سینه با یک دست

در عمل بازوها، سعی کنید دست‌هایتان را خیلی گشاد نکنید و به یاد داشته باشید که بیشتر نیروی محرکه حاصل از پاها است نه بازوها.

توجه کنید که در این حرکت، دست‌های شما می‌توانند زیر یا روی آب نیز عملکرد صحیحی داشته باشند؛ اما آرنج‌های شما حتماً باید زیر سطح آب باقی بمانند.

  • لگدزدن

همان‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم، بیشتر نیروی محرکه در شنای کرال سینه، از ضربه پا به دست می‌آید. برای بهبود عمل پاها هنگام انجام حرکات، زانوهای شما باید کمی بیشتر از عرض باسن، رو به پایین بوده و کمی خارج از خط باسن قرار بگیرند.

 شما باید پاهای خود را درحالی‌که به صورت دایره‌ای به سمت بیرون حرکت می‌دهید در همان حال نیز بچرخانید. همچنین باید از سفت نگه داشتن پاهای خود، خودداری نمایید.

حرکت پاها باید طوری باشد که پاشنه‌ها را به سمت نشیمنگاه بیاورند درحالی‌که کف پاها رو به بیرون است. به جای بردن زانوها به سمت سینه‌تان، روی این تمرکز کنید که پاهایتان را به سمت شکمتان ببرید.

  • زمان‌سنجی

برای استفاده حداکثری از حرکت دست در شنا کرال سینه، زمان‌بندی خوب در حرکت بازو و ضربه پا، ضروری است. سعی کنید حرکت بازو و ضربه پا را زمان‌بندی کنید تا همیشه یک نیروی پیشران شما را به جلو هدایت کند. بازوها در حین بهبودی پاها و پاها در حین بهبودی دست‌ها، پیشران خواهند بود.

  • نفس کشیدن

برای نفس کشیدن در حرکت کرال سینه، شانه خود را بلند کرده و صورت خود را از آب بیرون بیاورید تا نفس بکشید. توجه کنید که برای نفس گیری نباید سر خود را بالا بیاورید، بلکه اجازه دهید سر به طور طبیعی با شانه‌ها بالا بیاید تا چانه شما درست بالای آب قرار بگیرد. بلند کردن سر به‌جای شانه‌ها می‌تواند منجر به کمردرد شود. بازدم شما نیز معمولاً در حین سرخوردن به پایین به صورت ناخودآگاه رخ خواهد داد.

  • پیچ

حرکت دست در شنا کرال سینه برای پیچ باید  به گونه ای باشد که دیوار را به طور هم‌زمان در زیر، درون و یا بالای سطح آب لمس کند. شما باید حین شنا، بدن خود را به پهلو بچرخانید تا باسن، زانوها و پاها شما هم‌زمان روی دیوار بچرخند. شما باید پس از دراز کردن پاهای خود، در حالت روان و موازی با آب قرار گرفته و چانه را روی سینه خود قرار بدهید. همچنین ضروری است یک حرکت بازوی بلند و پیشرانه را با دستان خود نزدیک به خط بدن انجام دهید.

دست‌هایتان را زیر بدنتان و نزدیک به هم نگه دارید، بازوهایتان را به جلوی سر برگردانید و برای ادامه حرکت، با قدرت لگد بزنید. هم‌زمان با اینکه سر خود را بلند می‌کنید، حرکت منظم بازوی خود را با شکستن سطح سر شروع کنید، قبل از اینکه دست‌ها به سمت بدن برگردند.

تمرینات آموزشی هواگیری در شنا کرال سینه و نقش دست‌ها در آن

همان گونه که می‌دانید، هواگیری در هر شنایی یک امر مهم و ضروری است، برای همین قبل از پرداختن به آموزش حرکت دست‌ در شنا کرال سینه، باید با تمرینات آموزشی هواگیری در این نوع شنا آشنا شوید. به دلیل اهمیت این موضوع، تیم مجموعه ما در بخش زیر، یکسری نکات را درباره هواگیری و نحوه صحیح انجام آن در شنا کرال سینه مورد بحث قرار داده است.

  • کارآموز در مراحل ابتدای تمرین، کافی است با خم شدن از ناحیه کمر در قسمت کم‌عمق استخر، سر

داخل آب قرار داده و هوای داخل ریه‌ها را خالی کند. نکته مهمی که در انجام این قسمت از تمرین باید رعایت کنید این است که شما برای بالاآوردن سر خود برای هواگیری باید از گردن استفاده نمایید و صورتتان نصف در آب و نصف در بیرون قرار بگیرد. همچنین باید سعی کنید شانه‌های شما از آب خارج نشود.

در ابتدا ممکن است انجام این حرکات برای شما سخت به نظر برسد؛ اما با انجام تمرین‌های زیاد و با مرور زمان این اعمال را به طور خودکار و ناخودآگاه، هنگام شنا انجام خواهید داد.

  • در انجام تمرین برای هواگیری کرال سینه، یک روش دیگری نیز وجود دارد که در آن کارآموز دست‌هایش را به اندازه عرض شانه باز کرده و در قسمت کم‌عمق استخر، لبه استخر را می‌گیرد؛ در این حالت بدن شناگر به صورت شناور در آب روبه کف استخر قرار می‌گیرد.

در بعضی مواقع، کارآموز برای اینکه در آب، بهتر شناور بماند، چوب پنبه و یا تخته شنایی را میان دو ران خود قرار داده و کاملاً شناور می‌شود. در همان لحظه شناوری، برای عمل دم، شناگر سر خود را به یک سمت می‌چرخاند و به طور خیلی سریع هوا را به داخل ریه‌های خود می‌فرستد. بعد عمل دم، شناگر تا پایان هوا در شش‌هایش در زیر آب می‌ماند و هنگامی که حس کرد هوایی نیاز دارد، سر خود را از آب خارج می‌سازد و اعمال گفته شده را دوباره انجام می‌دهد.

چهار مرحله اصلی در حرکت دست کرال سینه

در این نوع شنا، باید با حرکات نرم و روان، دست‌ها را کشش داد. همان گونه که می‌دانید شنا مراحل متفاوتی دارد از مرحله ورود به آب گرفته تا ریکاوری. برای درک بهتر شما عزیزان، ما مراحل شنای کرال سینه را به چهار قسمت تقسیم کرده و در هر مرحله حرکت دست‌ در شنا کرال سینه مخصوص در آن  مرحله را توضیح داده‌ایم.

این 4 مرحله به شرح زیرند:

  • ورود
  • گرفتن
  • کشش
  • ریکاوری

مرحله اول حرکت دست کرال سینه: ورود

در این مرحله، دست شما به شکلی وارد آب می‌شود که در ابتدا نوک انگشتان زیر آب رفته و به سمت پایین زاویه‌دار می‌شوند. دست شما باید همسطح با شانه شما حرکت کند نه بینی شما! هم‌زمان با حرکت دست، همسطح با شانه، شما باید دست‌هایتان را به سمت جلو سوق دهید؛ با سوق دادن دست‌ها به سمت جلو، کف دست در خارج از سطح بدن چرخیده و به صورت صاف و مسطح به سمت کف استخر قرار می‌گیرد.

مرحله دوم حرکت دست کرال سینه: گرفتن

در مرحله‌ای که به اختصار، گرفتن نام دارد، حرکت دست‌ در شنا کرال سینه شروع به خم شدن کرده و کف دست‌ها نیز به سمت پایین کشیده می‌شود؛ این حالت در صورتی است که آرنج خم شده و بالا باقی می‌ماند.

در این مرحله، بدن شما در حالت چرخشی قرار گرفته، به طوری که یک طرف آن اندکی به سمت بالا و طرف دیگر آن به سمت پایین قرار می‌گیرد. این مرحله از تکنیک را می‌توان به یک سرخوردن قوی تشبیه کرد که سرعت شما حفظ می‌شود ولی افزایش نمی‌یابد.

مرحله سوم حرکت دست کرال سینه: کشش

در مرحله کشش، سرعت شناگر دچار افزایش می‌شود. عمل کشش توسط اکثر شناگران در یک مسیر کمی منحنی شکل، انجام می‌گیرد. کشش داخلی دست از خط شانه به داخل خط بدن و مجدد به سمت خارج انجام می‌شود؛ این در حالی است که شست دست به ران و یا لگن برخورد کرده و  از آب خارج می‌شود.

مرحله چهارم حرکت دست کرال سینه: ریکاوری

در ریکاوری، قبل از اینکه کف دست‌ها از آب خارج شوند، آرنج خارج می‌شود که  این عمل، آغازگر ریکاوری است. اگر شما برای انجام ریکاوری، از دست‌ها به جای آرنج استفاده کنید، بدن شما در یک مسیر مستقیم تعادل خود را ازدست‌داده و دچار پیچ‌وتاب می‌شود. هنگام ریکاوری، استراحت دادن به دست مهم است؛ زیرا باعث می‌شود شما یک شنای نرم و روان تجربه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله از سوییمر، شما را با نحوه و چگونگی حرکت دست در شنا کرال سینه آشنا کرده و برخی موارد که مرتبط به این موضوع بوده و توجه به آنان جز الزامات است را بررسی نمودیم. امیدواریم خواندن این مقاله در افزایش آگاهی شما مؤثر بوده باشد. اما توجه نمایید که شنا کردن یک ورزش کاملاً حرفه‌ای بوده و در صورت عدم آشنایی صحیح و کامل از آن، می‌تواند موجب صدمه جانی به شما شود.

از همین رو پیشنهاد ما به شما این است که برای شروع شنا، تنها به این مطالب تئوری بسنده نکرده و حتماً از یک مربی حرفه‌ای برای انجام تمرینات خود کمک بگیرید. آقای حامد پورفیض سال‌هاست که در زمینه شنا، تدریس خصوصی انجام می‌دهند. پس شما می‌توانید با کمک ایشان به یک شناگر حرفه‌ای تبدیل شوید.

سؤالات متداول درابره حرکت درست کرال سینه

  1. نکته مهم تنفس در شنا کرال سینه چیست؟

بهتر است از دهان برای نفس گیری و از بینی برای بازدم استفاده کنید.

  1. حرکت دست در شنا کرال سینه آغاز کننده است یا حرکت پا؟

 بهتر است این شنا با حرکت پاها آغاز شود.

  1. به هنگام حرکت دست در شنا کرال سینه به چه موردی باید توجه کرد؟

توصیه می‌شود هنگام حرکت دادن دست‌ها به نحوه حرکت و چرخش شانه نیز توجه کنید.

  1. به طور کلی حرکت دست در شنا کرال سینه چگونه است؟

حرکت دست در زیر آب مانند پارو بوده و انگشتان دست در حالت به هم چسبیده قرار میگرند.

آموزش حرکت بدن و سر در کرال سینه

شنای کرال از مؤثرترین شناها بوده و معمولاً در مسابقات سبک آزاد مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به طوری که امروزه منظور از شنای آزاد، همان شنای کرال سینه است. حرکت بدن و سر در کرال سینه، به صورتی است که همواره نیرویی به سمت عقب، از سمت بدن وارد می‌شود؛ چرا که دست موافق و پای مخالف در راستای مستقیم قرار می‌گیرند تا بهترین وضعیت برای اعمال نیرو به شانه‌ها و قفسه سینه باشد. در ادامه مقاله به پنج تکنیک برای یادگیری و بهبود حرکات در شنای کرال سینه می‌پردازیم.

برای انجام تنفس صحیح و اصولی در این شنا، در بیشتر مواقع سر فرد شناگر در زیر آب قرار می‌گیرد؛ پس تنفس در شرایطی صورت می‌گیرد که تنفس با شنا آمیخته گردد و بدن از وضعیت استاندارد خود خارج نشود. به‌هرحال در صورت آموزش درست این فرایند و حرکات، یادگیری آن چندان دشوار نیست.

در بسیاری از موارد،  این نوع  شنا اولین شنای آموزشی برای مبتدیان اطلاق می‌شود؛ لذا از بروز مشکل برای مبتدیان، در این مطلب از سری مقالات مستر سوییمر، به آموزش حرکت بدن و سر در کرال سینه می‌پردازیم و نکات مهم این حرکت را بازگو می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

لیست موارد ذکر شده در آموزش حرکت بدن و سر در کرال سینه:

  • آموزش شنای کرال سینه
  • حرکت بدن داخل آب در حرکت کرال سینه
  • نفس کشیدن در حرکت کرال سینه
  • فعالیت بازو در حرکت کرال سینه
  • نحوه حرکت پا در حرکت کرال سینه
  • نحوه چرخش بدن در حرکت کرال سینه

آموزش شنای کرال سینه

در شنای کرال سینه ضربات منظم پاها و هماهنگی آن با بازوها، آب را به حرکت می‌راند؛ سر حول یک محور نیم‌دایره در حرکت است تا از طریق دهان هواگیری شوند. بنابراین، چهار مرحله اصلی در حرکت بدن و سر در کرال سینه عبارت‌اند از:

  1. عملكرد پاها Leg Action
  2. عملكرد دست‌ها Arm Action
  3. نفس گیری  Breathing 
  4. عملکرد سر Head Action

جهت آموزش کامل شنای کرال سینه، ضروری است همه مراحل به مقدار کافی و جداگانه آموزش و تمرین داده شود. سپس با هماهنگ کردن و تمرین به‌صورت اصولی و پیوسته مهارت‌های شناگری فرد تقویت گردد. یکی از اشتباهات رایج مربیان این است که مرحله به مرحله آموزش نمی‌دهند، ولی آن چه تجربه ثابت کرده این است که برای کسب نتیجه بهتر و پیشرفت در یادگیری، آموزش و تمرین مرحله به مرحله بسیار مفیدتر است. به یاد داشته باشید، قبل از هماهنگی همه اعضای بدن از قبیل سر، بازوها، پاها و نفس‌گیری باید تک‌تک مراحل به‌خوبی آموزش و تمرین داده شود.

حرکت بدن داخل آب در حرکت کرال سینه

بهترین روش برای تقویت حرکت بدن و سر در کرال سینه در آب، به این صورت است که بدن‌تان را زیر آب کاملاً صاف نگه داشته و سعی کنید پاهای خود را زیر آب نگه دارید.

نکات مهم این بخش:

  • چشم‌ها باید به سمت جلو و پایین باشد، سر در امتداد و راستای بدن قرار بگیرد و سطح آب بین خط مو و ابروی شما باشد.
  • تا جایی که ممکن است سعی کنید شکم، سر و ستون فقرات را به صورت صاف حفظ کنید و شانه‌ها را بچرخانید تا در آب به حرکت در بیاید. در مواقع تنفس، باید اندکی سر خود را به سمت روی آب چرخانده و نفس بکشید.
  • کمر باید کمترین میزان حرکت را داشته باشد و حتی‌الامکان باید ثابت قرار بگیرد.

نفس كشيدن در حرکت کرال سینه

بدن در هنگام فعالیت بدنی به اکسیژن بالاتری نیازمند است، تا سوخت‌وساز سلول‌های ماهیچه‌ای به‌درستی صورت بگیرد و شناگر خسته نشود؛ پس با دقت نکات این بخش را مطالعه نمایید، تا دچار خستگی زودرس در حین انجام فعالیت شنای کرال سینه نشوید.

در هنگام تنفس، هرگز سعی نکنید سر خود را بیش از حد به بالای آب بکشید، هرچه بیشتر سر را بالا ببرید، باعث می‌شود پا و انگشتانتان بیشتر داخل آب فرو بروند. برای نفس کشیدن صحیح  سر را صاف نمایید، گردنتان را باید هماهنگ با چرخش شانه‌ها حفظ کنید؛ یک سمت صورت داخل آب مانده و دهان خود را به سمت دیگر چرخانده و نفس بکشید؛ بعد از تنفس، شانه‌ها را بچرخانید و صورت را به آب برگردانید. جهت حفظ سرعت، توجه داشته باشید، تنفس‌های کوتاه کفایت می‌کند و فقط در مواقع ضروری نفس عمیق بکشید.

فعالیت بازو در حرکت کرال سینه

برای شروع حرکت بدن و سر در کرال سینه، بازو هم سطح با سرشانه، باید به سمت جلو کشیده شود و بازوی دیگر به سمت عقب و در زیر آب قرار بگیرد. انگشتان بازوی جلویی باید به صورتی باشد که نوک آن داخل آب و شست آن مقدار کمی به سمت پایین زاویه‌دار باشد.

در ابتدا انگشت شست وارد آب می‌شود؛ بدین صورت که بدن در راستای بازوی جلویی باید به سمت پایین و در حالتی که مچ دست خم است، چرخانده شده و حرکت به سمت پایین آغار شود. آرنج دست دیگر خم شده و بالاتر از سطح آب قرار می‌گیرد.

 در نتیجه این حرکت، بازوی جلویی به سمت پایین و عقب‌رفته و زیر بازو به عقب و بالا قرار می‌گیرد. در این مرحله از حرکت، بازو اندکی به بیرون حرکت کرده و بالاتر از سطح آب قرار می‌گیرد. هم چنین نباید نیروی وارد بازو کرد، چرا که با این کار، آب را به سمت پایین هل داده و اتلاف انرژی صورت می‌گیرد و در نتیجه  از سرعت کاسته می‌شود.

در انتهای این کشش روبه‌پایین، شانه، آرنج و دست در یک سطح قرار گرفته در حالی که آرنج حدود 90 درجه خم شده و حرکت بازوها  در فاز پیشروی است و کف دست و زیر بازو به سمت عقب و کمی به بیرون قرار گرفته‌اند.

 در مرحله آخر، این کشش با حفظ زاویه آرنج، بدون هیچ چرخشی در ساعد؛ بازو به سمت قفسه سینه حرکت کرده و مانند یک پارو آب را کنار زده و حرکت صورت می‌گیرد. بعد از جمع شدن بازو، کف دست و آرنج به سمت داخل، عقب و بالا حرکت می‌کنند؛ بدن شناگر به سمت بالا و در جهت بازوی در حال حرکت چرخیده و دست زیر قفسه سینه قرار می‌گیرد و این حرکت پایان می‌یابد.

نحوه حرکت پا در حرکت کرال سینه

در ادامه به نحوه حرکت پاها در کرال سینه می‌پردازیم. باید توجه داشته باشید پاهای خود را نزدیک به هم نگه دارید؛ حرکت‌های مداوم و کوچک برای حرکت کافی است و لزومی به حرکت سریع پاها نیست؛ چرا که انرژی بیشتری مصرف می‌شود.

در هنگام حرکت پا هر چقدر خمیدگی پا کم‌تر باشد، بهتر و کارآمدتر است، اما اندکی خمیدگی حین بالا و پایین کردن پا ایرادی ندارد و صحیح است. شناگران سرعتی معمولاً برای یک چرخه بین 6 الی 8 لگد استفاده می‌کنند، اما برای مسافت‌های طولانی‌تر ضربات کمتری لازم است.

نحوه چرخش بدن در حرکت کرال سینه

با نزدیک شدن به لبه استخر، دست‌های خود را جفت کرده و آن‌ها را به لبه بچسبانید. هم‌زمان پاهایتان را به‌صورت جفت به بدنه استخر ببرید و با حفظ حالت بدن، ضربه‌ای ناگهانی زده و به سمت عقب حرکت کنید.

سخن پایانی

شنای کرال امروزه بالاترین طرفدار را بین دیگر حرکات شنا دارد و بیشتر شناگرها با آن آشنایی دارند. اما بسیاری از افراد به‌صورت صحیح آن را یاد نمی‌گیرند. با کمی اراده و آموزش درست می‌توانید آن را یاد بگیرید و از این تفریح مفرح لذت ببرید. اما توجه کنید که شنا یک امر کاملاً تخصصی است؛ بنابراین برای یادگیری آن نباید فقط به  مطالب تئوری بسنده کنید.

بهتر است در این حیطه از یک مربی شنای باتجربه کمک بگیرید. اگر بخواهیم در این حوزه به شما یک مربی خوب معرفی کنیم، می‌گوییم آقای حامد پورفیض که سال‌ها در این رشته به فعالیت پرداخته و چندین کلاس خصوصی در این رابطه برگزار کرده‌اند.

سؤالات متداول درباره حرکت سر و بدن در کرال سینه

  • در شنای کرال سینه، بهتر است بدن چگونه باشد؟

 بهتر است بدن به‌صورت صاف قرار بگیرد تا کشش بیش از حد به آن وارد نشود.

  • در شنای کرال سینه، حرکت سر چگونه باید باشد؟

 حرکت سر در این شنا بسیار مهم بوده و نباید سر به طور کامل زیر آب قرار بگیرد.

  • حرکت دست‌ها و پاها در کرال سینه نسبت به هم باید چگونه باشد؟

دست‌ها و پاها باید به طور هم‌زمان در چرخه به حرکت درآیند.

  • نکته مهم برای نفس گیری در کرال سینه چیست؟

بهتر است به جای تنفس‌های طولانی، کوتاه و سریع نفس بکشید.

آموزش تنفس در شنا کرال سینه

تسلط برتنفس در شنا کرال سینه یکی از چالش برانگیزترین مهارت‌های شنا است و تکنیک تنفس صحیح یکی از مهم‌ترین موضوعات در این حوزه به شمار می‌رود. اگر نتوانید به خوبی نفس بگیرید خیلی زود خسته خواهید شد و به دلیل افزایش لاکتیک اسید در خون (که از تنفس بی‌هوازی سلول‌های ماهیچه‌ای ایجاد می‌شود)، پس از شنا نیز بدن درد خواهید گرفت.

راه‌حل این مشکل در دستان ماست! با مستر سوییمر همراه شوید تا به بررسی نکات مرتبط با تنفس در شنای کرال سینه بپردازیم. آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • آموزش تنفس در شنا کرال را از کجا شروع کنم؟
  • مکانیزم تنفس در شنا کرال سینه
  • تکنیک تنفس در شنا کرال سینه
  • هر چند وقت یکبار باید نفس بکشم؟
  • الگوهای تنفسی
  • 5 راهکار عملی برای یادگیری کارآمد تنفس کرال سینه
  • سخن پایانی؛ نکات آموزش تنفس در شنا کرال سینه

آموزش تنفس در شنا کرال را از کجا شروع کنم؟

مانند هر مهارت جدید، دستیابی به نتیجه دلخواه به خصوص برای یک مبتدی، می‌تواند کمی سخت باشد. بهترین راه برای یادگیری این است که ابتدا بر عناصر اصلی تسلط داشته باشید و سپس همه قطعات را کنار هم قرار دهید.

کارآمدترین راه برای تسلط بر تنفس کرال سینه، یافتن یک معلم شنا با تجربه و گذراندن چند کلاس خصوصی شنا است. این کار شما را از آزمون و خطاهای زیادی نجات می‌دهد؛ زیرا یک معلم خوب می‌تواند نقاط قوت و ضعف خاص شما را ببیند و دقیقاً به شما نشان دهد که در چه زمینه‌هایی باید کار کنید. برای آموزش خصوصی شنا می‌توانید در دوره‌های آموزش خصوصی شنا توسط حامد پورفیض شرکت کنید. در این دوره‌ها شنا به صورت اصولی و با به‌روزترین متدها به شما آموزش داده‌می‌شود.

در این مقاله ابتدا با مکانیزم تنفس شروع می‌کنیم و سپس به انواع مختلف الگوهای تنفسی می‌پردازیم. در انتها نیز به بررسی 6 نکته کلیدی آموزش تنفس در شنا کرال سینه می‌پردازیم.

مکانیزم تنفس در شنا کرال سینه

برای انجام صحیح تنفس در کرال سینه، لازم است دم و بازدم خود را تنظیم کنید و زمان‌بندی مناسبی برای تنفس داشته باشید. در هنگام تنفس سر از آب خارج می‌شود و ممکن است حرکت سر باعث بر هم ریختن موقعیت بدنی شما شود. در این بخش مقاله به بررسی دقیق جزئیات تنفس می‌پردازیم.

  1. 1. دم و بازدم

کلید یک تکنیک موثر تنفس در کرال سینه، آرامش، شناخت الگو و تکرار است. آرام بمانید و هنگام بازدم بشمارید تا به شما کمک کند روی زمان بندی تمرکز کنید.

  1. زمان‌بندی تنفس کرال سینه

ترکیب دو عنصر تنفس و شنا به طور همزمان می‌تواند چالش برانگیز باشد. ذهن شما باید موارد زیادی را به طور همزمان تجزیه و تحلیل کند تا حرکات به طور صحیح انجام شوند. برای ایجاد سادگی از تمرینات پیش‌رونده استفاده کنید. ابتدا ریتم تنفس صحیح را یاد بگیرید.

سپس تنفس و شنای همزمان را در حرکت آهسته و سرعت کم تمرین کنید. پس از ایجاد تسلط و هماهنگی میان تنفس و شنای کرال سینه، شنا را به صورت کامل انجام داده، سرعت شنای خود را نیز را افزایش دهید.

برای انجام این کار این تمرین را انجام دهید:

  • در گوشه‌ای از استخر ثابت در آب شناور شوید و پس از بازدم سر خود را زیر آب ببرید.
  • نفس خود را برای 2 شمارش نگه دارید.
  • سپس به آرامی تقریباً 20٪ از اکسیژن را از طریق بینی خود آزاد کنید.
  • سپس 50٪ را از دهان خود خارج کنید.

در این تمرین‌ها نیازی نیست برای خروج تمام هوا از ریه، حساسیت به خرج دهید.

  1. موقعیت سر هنگان تنفس در کرال سینه

حرکات سر در هنگام شنا باعث ایجاد مقاومت و به هم ریختن کرال سینه شما می‌شود. سر را تا حد امکان ثابت نگه دارید و فقط برای نفس کشیدن بچرخانید. حرکت سر از یک طرف به طرف دیگر می‌تواند باعث ایجاد حرکات “مار مانند” در بدن شده که می‌تواند منجر به از دست دادن کنترل و تعادل شود.

برای جلوگیری از این اتفاق، یک خط خیالی در کف استخر بکشید و چشمان خود را به آن خیره کنید. پس از هر تنفس چشمان خود را به خط سیاه برگردانید و روی ثابت ماندن حالت سر تمرکز کنید (برای کشیدن خط، می‌توانید از خطوط بین کاشی‌های کف استخر استفاده کنید.).

  1. چرخش سر هنگام نفس کشیدن در کرال سینه

چرخاندن سر برای نفس کشیدن باید همراه با چرخش بدن باشد. سر و بدن هر دو باید با یکدیگر هماهنگ باشند تا وضعیتی روان داشته باشند و خطر آسیب دیدگی شانه را کاهش دهند. مراقب باشید بیش از حد چرخش نکنید، هدف این است که همه چیز را با حداقل اختلال در جریان طبیعی کرال سینه در یک راستا نگه دارید.

تکنیک تنفس در شنا کرال سینه

هنگامی که صحبت از تنفس در کرال سینه می‌شود، دو تکنیک وجود دارد که باید امتحان کنید:

  • تنفس قطره‌ای
  • تنفس انفجاری

قبل از توضیح انواع مختلف تکنیک تنفس، مهم است که بدانیم چگونه و چه زمانی نفس بکشیم.

نکات کلیدی که باید در نظر گرفت:

هر بار که باید نفس بکشید، سر باید به پهلو بچرخد. (عمل چرخاندن سر به پهلو تضمین می‌کند که وضعیت بدن در یک سطح باقی می‌ماند. بلند کردن سر باعث فرو رفتن پاها می‌شود و انجام شنا را سخت‌تر می‌کند.)

زمان هر تنفس باید با چرخه کشش بازو هماهنگ شود. هنگامی که یک بازو به سمت لگن می‌رود، فضای خالی ایجاد می‌کند که می‌توان سر را به سمت آن غلت داد و نفس کشید.

سر در انتهای حرکت بازو به سمت بالا شروع به چرخش می‌کند و به اندازه‌ای می‌چرخد ​​که آب از روی دهان کنار رود و دم را انجام دهد. درست زمانی که بازو به بالای سر برمی‌گردد، سر به داخل آب می‌رود. اینکه سر به کدام سمت بچرخد، بستگی به انتخاب شما دارد.

تکنیک‌های تنفس انفجاری و قطره‌ای به نحوه بازدم هنگام شنا اشاره دارد.

ممکن است هنگام شنای کرال سینه کاملاً از نحوه نفس کشیدن خود بی اطلاع باشید، اکنون زمان آن است که کنترل تکنیک خود را در دست بگیرید و ایرادات احتمالی آن را رفع کنید.

تنفس قطره‌ای در کرال سینه

احتمالاً قبلاً اصطلاح تنفس قطره‌ای را شنیده‌اید، این گزینه ترجیحی برای اکثر شناگران کرال سینه است. اگر قصد دارید برای تناسب اندام یا کاهش وزن، مسافت‌های طولانی را شنا کنید، تنفس قطره‌ای را به خوبی یاد بگیرید تا انرژی خود را ذخیره کنید و برای مدت طولانی‌تری زیر آب بمانید.

تنفس قطره چکانی یا قطره‌ای، بازدم آهسته کنترل شده است که در آن هوا، از طریق دهان و بینی خارج می‌شود. در این تنفس همانطور که بازو به سمت مفصل ران کشیده می‌شود، هوا به طور مداوم از طریق دهان و بینی به داخل آب بازدم می‌شود.

برای انجام این تنفس در حین شنا، سر خود را به پهلو بچرخانید و از طریق دهان نفس عمیق بکشید. وقتی سرتان به داخل آب باز می‌گردد، نفس خود را حبس کنید. به آرامی اجازه دهید هوا از بینی شما خارج شود و به دنبال آن هوای باقیمانده از دهان شما خارج شود. اما همانطور که گفته شد، نیازی نیست تا ریه خود را کاملا خالی از هوا کنید.

در تنفس قطره‌ای، هنگامی که صورت زیر آب قرار دارد، حباب‌ها به آرامی در آب دمیده می‌شوند. زمان صرف شده برای بازدم بسته به استقامت شناگر، می‌تواند یک یا چند چرخه کشش بازو طول بکشد.

تنفس انفجاری در شنا کرال سینه

تنفس انفجاری نام خود را از عمل بازدم و دم ناگهانی گرفته است. نفس پس از استنشاق در مرحله بازوی پیشرانه حبس می‌شود. سپس تمام هوای محبوس در ریه به صورت انفجاری آزاد می‌شود. آزاد شدن هوا می‌تواند درون یا بیرون از آب اتفاق بیفتد. اگرچه تنفس قطره‌ای معمولاً ساده‌ترین و پرکاربردترین تنفس است، تنفس انفجاری برای برخی افراد راحت‌تر است و کاربرد بیشتری دارد. بنابراین مهم است که هر دو تکنیک را امتحان کنید.

شناگران کرال سینه اغلب از این سبک تنفس برای به حداقل رساندن مقاومت و افزایش مدت زمانی که سرشان به سمت پایین در وضعیت روان است، استفاده می‌کنند. تنفس انفجاری ماهیت هیپوکسیک دارد، اسید لاکتیک تولید می‌کند و باعث خستگی می‌شود، بنابراین برای شنای استقامتی یا مسافتی توصیه نمی‌شود.

در کرال سینه هر چند وقت یکبار باید نفس بکشم؟

تعداد دفعات تنفس یک امر فردی است. برخی از شناگران هر 4 ضربه یا بیشتر نفس می‌گیرند و سپس با کاهش سطح انرژی، دفعات تنفس را به هر ضربه افزایش می‌دهند. برخی از افراد به راحتی می‌توانند از همان ابتدا و با هر ضربه نفس بگیرند. این موضوع به این افراد کمک می‌کند تا ریتم ثابتی داشته باشند و در مسافت‌های طولانی‌تری ریتم حرکتی ثابت خود را حفظ کنند.

در تعیین تعداد تنفس، میزان تناسب اندام افراد اهمیت زیادی دارد. الگوی تنفس باید با توجه به استقامت بدنی شما انتخاب شود. هرچه بیشتر شنا کنید، استقامت شما بیشتر می‌شود و تنفس در کرال سینه شما بهبود می‌یابد.

با تمرین منظم حبس نفس و طولانی کردن مدت زمان آن، قلب و ریه‌های می‌توانند به طور موثرتری کار کنند و به توانایی ماهیچه‌های شما برای استفاده از اکسیژن در هنگام شنا کمک کنند. از این تمرینات می‌توان به عنوان تمرین هیپوکسیک یاد کرد. (به معنای بدون اکسیژن)

برای افزایش توانایی قلب و ریه خود هدف تعیین کنید. پیشنهاد ما این است که افراد مبتدی با 10 ثانیه شروع کنند. برای انجام این کار یک نفس عمیق بکشید و سر خود را زیر آب فرو کنید. در حین بازدم به آرامی تا 10 بشمارید.

سپس به مرور هدف خود را افزایش دهید. نگه داشتن نفس برای مدت طولانی می‌تواند دی اکسید کربن جریان خون شما را افزایش دهد. بنابراین مراقب باشید و به طور منظم استراحت کنید.

الگوهای تنفسی کرال سینه چیست

با توجه به چیزهای زیادی که باید به خاطر بسپارید، احتمالاً چند نقص در کرال سینه شما رخ می‌دهد. نگران نباشید، تسلط بر شنا به بهبود مستمر و اصلاح ضربات بستگی دارد. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید؛ زیرا هدف اصلی در تمرینات تنفس، کاهش مقاومت و افزایش نیروی محرکه است.

به عنوان یک شناگر کرال جلو، یکی از تصمیمات کلیدی که باید بگیرید این است که قصد دارید از کدام سمت نفس بگیرید؟ هر چیزی که انتخاب می‌کنید، مطمئن شوید که برای شما مناسب است و باعث ایجاد حداقل اختلال در جریان طبیعی ضربه در کرال سینه می‌شود.

در ادامه به بررسی انواع مختلف تنفس در شنای کرال سینه می‌پردازیم:

تنفس دو طرفه در کرال سینه (هر دو طرف)

الگوی تنفس دو طرفه برای شناگران از راه دور، ورزشکاران سه‌گانه و شناگران آب‌های آزاد عالی است. مزیت این است که می‌توانید با یک قله سریع به راست و چپ در اطرافتان و جایی که شناگران دیگر هستند، به اوج بروید.

2 نقطه منفی اصلی تنفس دو طرفه افزایش حرکت سر و تنفس به سمتی است که نسبت به دیگری موثرتر است. شناگران با تجربه اغلب می‌توانند با ساعت‌ها تمرین بر هر دوی این مشکلات غلبه کنند و یک تنفس دوطرفه کارآمد را انجام دهند.

تنفس یک طرفه در کرال سینه (یک طرف)

تنفس یک طرفه برای سرعت در فاصله کوتاه تا میانی عالی است. اگر طرفدار تنفس یک طرفه هستید، منطقی است که از آن به نفع خود استفاده کنید و به مؤثرترین سمت پایبند باشید. نکات منفی تنفس مداوم از یک طرف، آسیب‌های فشاری مکرر و عدم تعادل عضلانی ناشی از چرخش مداوم به یک طرف است.

تنفس به سمت جلو در کرال سینه

(البنه این تنفس در کرال سینه درست نیست) اما گاهی اوقات مثلاً شنا در آب‌های آزاد، بازی واترپلو یا موج سواری باید به سمت جلو و طرفین نفس بکشید. نفس کشیدن به سمت جلو یا بلند کردن سر در حین شنا کردن کرال جلو به عنوان “لکه‌بینی” شناخته می‌شود.

لکه بینی با تمام قوانین یک کرال کرال سینه کارآمد در تضاد است. با بلند کردن سر، باسن در آب پایین می‌آید و باعث وضعیت غیرطبیعی بدن و افزایش مقاومت می‌شود. بنابراین برای افزایش سرعت یا کارآمدی، توصیه نمی‌کنیم به سمت جلو نفس بکشید یا سر را بلند کنید.

همانطور که گفته شد، تنفس از جلو به خصوص برای شناگران در فضای باز مزایای خود را دارد. با زمان بندی مناسب، لکه‌بینی را می‌توان با کمترین اختلال در جریان ضربه انجام داد. ابتدا لکه بینی را در استخر تمرین کنید، بدون شک آب استخر آرامتر از آب‌های آزاد خواهد بود، هیچ چیز بدتر از دهان پر از آب شور و کثیف دریا نیست.

5 راهکار عملی برای یادگیری کارآمد تنفس کرال سینه

  • قبل از اینکه بخواهید حرکت کرال سینه را به طور کامل انجام دهید، ابتدا بر جنبه تنفسی مسلط شوید. این باعث صرفه‌جویی در وقت و تلاش شما در طولانی‌مدت می‌شود. تقسیم‌بندی فرآیند کارآمدترین راه برای ایجاد اعتماد به نفس در آب است.
  • تکنیک صحیح را بیاموزید تا بتوانید مدت طولانی‌تری بدون خستگی شنا کنید. شنا واقعاً بهترین ورزش است، اما تنها زمانی می‌توانید از آن نهایت استفاده را ببرید که با کنترل شنا کنید.
  • آزمون و خطا کنید. برخی از بخش‌های یادگیری شنا می‌تواند واقعاً چالش‌برانگیز باشد. فقط به یاد داشته باشید، هرگز برای یادگیری تکنیک‌های جدید شنا دیر نیست.
  • بدن خود را بسازید. تا به حال هیکل شناگران حرفه‌ای را دیده‌اید؟ قدرت بدن خود را بهبود بخشید و شنای خود را به سطح بالاتری ببرید.
  • هسته بدن خود را بهبود بخشید. ماهیچه‌های شکمی نقش مهمی در شنا دارند، هر چه قدرت مرکزی بدن شما بیشتر باشد، در آب تعادل و کنترل بهتری خواهید داشت.

سخن پایانی؛ نکات آموزش تنفس در شنا کرال سینه

تداوم اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها در حین شنا، یکی از نکات کلیدی برای تمامی شناگران، از مبتدی تا حرفه‌ای است. اگر اکسیژن به میزان کافی به سلول‌های ماهیچه‌ای شما نرسد، پس از مدت کوتاهی خسته خواهید شد.

برای تنفس در شنای کرال سینه به نکات گفته شده در این مقاله توجه کنید و با یادگیری صحیح تکنیک و مکانیزم تنفس، شنای بی‌نقص را تجربه کنید. البته گفتنی است که در ورزش شنا، آموزش عملی هرگز با آموزش تئوری جایگزین نخواهد شد و بهتر است برای یادگیری شنا، از مربیان حرفه‌ای و کارآزموده این حوزه استفاده کنید.

پیشنهاد مستر سوییمر به شما، شرکت در دوره‌های آموزش خصوصی شنا توسط حامد پورفیض است. در این دوره‌ها شنا به صورت حرفه‌ای و کاملا اصولی به شما آموزش داده خواهد شد و شما می‌توانید در مدت زمان کوتاه، انواع شنا را بدون نقص اجرا کنید.

سوالات متداول درباره نفس کشیدن در شنا کرال سینه

  • در شنای کرال سینه هر چند وقت یکبار باید نفس بکشم؟

تعداد دفعات تنفس به قدرت بدنی شما و طول مسیر شنا بستگی دارد. برخی از شناگران هر 4 ضربه یا بیشتر نفس می‌گیرند و سپس با افزایش خستگی و کاهش توان بدن، دفعات تنفس را به هر ضربه افزایش می‌دهند.

  • هنگام شنا بهتر است از طریق بینی نفس بکشیم یا دهان؟

در بیشتر موارد، موثرترین تکنیک تنفس از بینی و بازدم در حین شنا است. بازدم از طریق بینی احتمال قورت دادن آب را کاهش می‌دهد و همچنین باعث ایجاد مقاومت کمتر آب و ثبات بیشتر بدن در هنگام شنا می‌شود.

  • چرا کرال سینه اینقدر من را خسته می‌کند؟

تنفس انفجاری زمانی است که شما نفس خود را تا هنگام نفس گرفتن، حبس می‌کنید. عامل اصلی خستگی زودتر از موعد در شنای کرال سینه، تنفس انفجاری است.

  • چگونه می‌توان در کرال سینه بدون قورت دادن آب نفس کشید؟

برای شنای کرال سینه بهتر است از طریق بینی در آب بازدم کنید و سپس از طریق دهان خود نفس بگیرید. اگر عادت دارید نفس خود را حبس کنید، باید زمان بیرون آمدن سر از آب، دم و بازدم را با هم انجام دهید که معمولا منجر به بلع آب می‌شود.

آموزش برگشت در شنا کرال سینه

برگشت در شنا کرال سینه که با نام دیگر حرکت سالتو نیز شناخته می‌شود، حرکتی است که شناگران حرفه‌ای را از شناگران معمولی جدا می‌کند. حرکت برگشت در شنا کرال سینه یک مهارت عالی و پیشرفته برای ورزشکاران این رشته ورزشی به شمار می‌رود. در ادامه با  آموزش برگشت در کرال سینه همراه خواهیم بود.

البته قبل از هر چیزی به یاد داشته باشید که تمرین حرف اول در ورزش را می‌زند و شما می‌توانید با تکرار صحیح یک تکنیک آن را به حرکتی قوی در خود تبدیل کنید. نکته‌ی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که اگر یک تکنیک یا حرکت مانند برگشت در شنا را به اشتباه تمرین کنید و آن را در خود تقویت کنید، احتمالا به بدن خود آسیب وارد خواهید کرد.

برای جلوگیری از هرگونه اشتباهی و اینکه به یک شناگر حرفه‌ای تبدیل شوید توصیه می‌شود در کلاس‌های آموزش خصوصی شنا توسط حامد پورفیض و مستر سوییمر شرکت کنید. برویم سراغ ادامه مطلب و آموزش برگشت در کرال سینه تا در رقابت‌های بعدی از بقیه جا نمانیم.

  • نحوه برگشت در شنا کرال سینه
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

نحوه برگشت در شنا کرال سینه

چرخش و نحوه چرخیدن یک حرکت بسیار مهم در سالتو است. شما باید در چرخیدن خود دقت کافی داشته باشید تا دچار خطا نشوید.

  • به اصول اولیه دقت داشته باشد

برای مدتی چرخیدن را فراموش کنید و به تمرین پشتک زدن در آب توجه کنید. شاید در ابتدا این حرکات سخت به نظر برسند! اما تمرین کنید. برای پشتک زدن در آب سر خود را به سرعت پایین بیاورید و سعی کنید بدون دست و پا زدن بیش از حد، تا انتهای استخر غلت بزنید. پس از اینکه به این نتیجه رسیدید، کمی حرکات شما بهتر شده است، کرال سینه و پشتک زدن را تمرین کنید. سعی کنید سر خود را سریع پایین بیاورید و سریع بچرخانید.

  • نقطه چرخش در برگشت کرال سینه

پس از اینکه توانستید به سرعت پشتک بزنید باید بهترین فاصله خود از دیواره‌های استخر را بیابید. در ابتدای شنا کردن باید پشتک زدن و ایستادن کنار دیوار را یاد بگیرید. باید بگوییم که این نکته بسیار مهم است تا شما بتوانید فاصله خود و دیوار را اندازه بگیرید. برای یافتن این فاصله یک راهکار وجود دارد: از زانوهای خود کمک بگیرید. باید پس از غلت زدن به صورت افقی و پشت، حرکت خود را به پایان برسانید، در غیر این صورت به بالا یا پایین بدن خود فشار وارد خواهید آورد.

شما باید در نقطه‌ای که شروع به برگشت در شنا کرال سینه کردید در همان نقطه نیز چرخش خود را تمام کنید. همیشه به یاد داشته باشید که چرخش خود را با یک حرکت کامل شروع کنید (نه با حرکت نصفه یا سر خوردن) و سرتان را سریع پایین بیاورید.

  • هنگام برگشت در کرال سینه پاهای خود را ثابت کنید

مطمئن شوید که پای خود را محکم روی دیوار و به اندازه عرض شانه‌ها باز می‌کنید. تصور کنید می‌خواهید از روی زمین بپرید، اگر پاهای شما خیلی نزدیک به هم باشند، از عضلات ران خود به طور موثر استفاده نمی‌کنید. اینجاست که اسکات برای شنای کرال سینه و قدرت دوچرخه به کارتان می‌آید!

  • از روی دیوار بپرید

تمرین کنید تا جایی که می‌توانید زمان کمتری را در تماس پاهای خود با دیوار صرف کنید. هنگامی که پای خود را ثابت می‌کنید باید ران‌های خود را طوری حرکت دهید که انگار در حال پریدن هستید. زمان را برای چرخاندن به سمت جلو تلف نکنید، در صورت لزوم پاهای خود را به عقب فشار دهید.

 زمانی که تلاش می‌کنید پشتک بزنید یا بچرخید ممکن است کمی پاهای شما بلغزد. در این بخش نقش مربی بسیار مهم می‌شود؛ پس در انتخاب مربی خود دقت کنید. بسیاری از شناگران برتر مربیانی دارند که به آنها آموزش می‌‌دهند تا پرش‌های بهتری داشته باشند و از این رو با فشار بیشتر به سرعت از دیوار فاصله بگیرند. برای بهبود سرعت خود از دیوار، تمرین پرش کنید.

  • حرکت خود را به سادگی و در عین آرامش انجام دهید

هنگامی که بدن شما از دیوار دور می‌شود، حال به جلو یا عقب، در یک موقعیت خوب و راحت قرار بگیرید. یک دست روی دست دیگر، در حالی که شانه‌هایتان را به سمت بالا نگه داشته‌اید و بالای بازوهایتان را روی دو طرف سرتان محکم کرده‌اید. پاهای خود را کنار هم نگه دارید و روی انگشتان پا تمرکز کنید.

اگر می‌توانید حرکت آب را روی هر قسمتی از بدن خود احساس کنید، حرکت را به سمت داخل بدن هدایت کنید! بیشتر اوقات حرکت شما می‌تواند دو برابر سریع‌تر از زمانی که روی دیوار حرکت می‌کنید باشد؛ بنابراین خیلی زود شروع به لگد زدن یا کشیدن نکنید تا زمانی که خط را حفظ کردید.

هنگامی که برای اولین بار با بازو خود ضربه می‌‌زنید، شانه و بازوی دیگر را نزدیک به سر خود نگه دارید. در نهایت، خیلی زود به سطح آب نروید، کشش بیشتری در نزدیکی سطح وجود دارد  که منجر به کاهش سرعت شما می‌شود. با این حال، خیلی عمیق شنا نکنید وگرنه قبل از اینکه بتوانید به سطح آب برسید و شروع به شنا کنید، سرعت شما کاهش پیدا می‌کند. بسیار تمرین کنید تا یک حرکت و موقعیت راحت و ساده برای خود پیدا کنید.

برای یادگیری برگشت در شنا کرال سینه یا سالتو، مانند هر مهارت دیگری، باید زمان صرف کنید. نکته این است که تکنیک‌هایی وجود دارند تا شما را حرفه‌ای‌تر، قوی تر و کارآمدتر کنند. مطمئن شوید که تمام آن نقاط هدف را زده‌اید!

سخن پایانی

حرکت برگشت در کرال سینه می‌تواند تفاوت بزرگی در یک مسابقه ایجاد کند. این حرکت برای شنا در کرال سینه و کرال پشت استفاده می‌شود. چرخش و پشتک زدن یک مهارت است و می‌توانند با تمرین بهتر شوند. شناگر از دیوار برای انجام یک حرکت چرخشی سریع استفاده می‌کند.

انتقال بین عمل شنا و چرخش باید پیوسته باشد. سر در قفسه سینه فرو می‌رود و بدن به دنبال آن می‌چرخد و در یک حرکت سالتو به جلو می‌چرخد. هر روز تمرین کردن بهترین راه برای ایجاد پیشرفت و تبدیل آنها به عادت در مسابقه است

برای شرکت در کلاس‌های مستر سوییمر یا آموزش شنا خصوصی توسط حامد پورفیض می‌توانید در بخش ثبت‌نام وبسایت فرم را پرکنید یا با شماره ما تماس بگیرید.

اگر سوال یا نظری دارید، لطفا در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. نکته‌ای که باید در آموزش شنا و هر ورزشی به آن دقت داشته باشید انتخاب یک مربی کاربلد است که شما را به یک شناگر حرفه‌ای تبدیل می‌کند. برای اینکه با آموزش‌های بیشتر ما آشنا شوید کافی است مسترسوییمر را دنبال کنید.

سوالات متداول درباره برگشت در کرال سینه

چگونه در کرال جلو سینه حرکت برگشت بزنیم؟

برای حرکت سالتو یا برگشت در شنا کرال سینه در آب سر خود را به سرعت پایین بیاورید و سعی کنید بدون دست و پا زدن بیش از حد، تا انتهای استخر غلت بزنید.

برگشت در شنا کرال سینه با چه نام‌های دیگری شناخته می‌شود؟

این حرکت همچنین با نام سالتو نیز در میان شناگران معرفی می‌شود.

چه نوع چرخشی در کرال جلو سینه استفاده می‌شود؟

یکی از حرکاتی که در کرال جلو سینه استفاده می‌شود برگشت است که ویژگی متمایز میان شناگران حرفه‌ای و معمولی است.

آیا مربی در آموزش برگشت در شنا کرال سینه نقش مهمی دارد؟

شما برای آموزش برگشت در شنا کرال سینه باید یک مربی حرفه‌ای انتخاب کنید که با تکنیک و مهارت‌هایی که آموزش می‌دهد شما را در میان رقبا به یک شناگر حرفه‌ای تبدیل کند.

سوالات متداول درباره شنا کرال سینه

  1. چطور حرفه‌ای‌ها بدون شنای کرال سینه در انتهای استخر می چرخند؟

افراد ماهر پس از اینکه چرخش خود را در انتهای استخر انجام دادند مسافت زیادی را تنها با ضربه‌هایی که با پای خود به دیواره استخر وارد کردن طی می‌کنند بدون اینکه شنا کرال سینه انجام دهد.

  1. مهمترین نکته حرکت پاها در کرال سینه چیست؟

صاف نگه داشتن پاها و همچنین نزدیک بودن آن به هم بسیار مهم است، به طوری که مچ پاها باید شل باشد و در حرکت مداوم قرار بگیرد.

  1. عمل سه حرکتی دست‌ها در کرال سینه چیست؟

حرکت اول خم شدن آرنج است، پس از آن لازم است دست‌ها به جلو حرکت کند و در حرکت سوم دست‌ها باید به سمت عقب و سمت ران برگردد.

آموزش کرال سینه سر بالا

کرال سینه سربالا از جمه سبک‌هایی در شنا است که معمولا بیشتر ورزشکاران و علاقه‌مندان به رشته شنا آن را یاد می‌گیرند. برای یادگیری این سبک به صورت حرفه‌ای  مهارتها و تکنیکهای زیادی وجود دارد که با آموزش و استفاده از این مهارتها در کمترین زمان شنا کرال سینه سر بالا را می‌توان انجام داد. در ادامه این مقاله از مجموعه آموزش خصوصی شنا مستر سوییمر به طور مفصل به نکات مهم یادگیری شنا کرال سینه سر بالا پرداخته شده است.

عناوینی که در قسمت کرل سینه سربالا بررسی می‌شود عبارت است از:

  • چگونه کرال سینه سربالا انجام دهیم؟
  • کرال سینه سر بالا چیست؟
  • کرال سینه سر بالا
  • آموزش خصوصی کرال پشت سر بالا
  • نتیجه‌گیری
  • سوالات متداول

چگونه کرال سینه سر بالا انجام دهیم؟

شنای کرال سینه از رایج‌ترین تکنیکهای شنا است که این سبک خود به چندین روش مختلف نیز انجام می‌شود. کرال سینه سر بالا نوعی از این تکنیک است که معمولا برای نجات دادن غریق مورد استفاده قرار می‌گیرید. البته باید توجه داشت که برای انجام این تکنیک شناگر باید روی عضلات پای خود کار کرده و این عضلات به شدت باید قوی باشند.

همچنین این شنا می‌تواند عضلات سرشانه را بسیار قوی کند. هنگامی که شنای کرال سینه با سر بالا انجام می‌دهید، می‌توانید به راحتی محیط اطراف را تماشا کرده و همچنین مسیریابی را به درستی انجام دهید. این سبک برای افرادی که در نفس‌گیری دچار مشکل می‌شوند، بسیار سودمند خواهد بود.

برای شنا کردن به این سبک باید لگن تا حد امکان به صورت افقی در آب قرار گیرد و همچنین بازوها به طور مکرر حرکت کند. به عبارتی می‌توان این نوع شنا را به راه رفتن در آب و نگاه کردن به آسمان تشبیه کرد که در ادامه به طور مفصل‌تر به نحوه درست انجام این سبک از شنا پرداخته می‌شود.

کرال سینه سر بالا چیست؟

همانطور که اشاره شد یکی از روش‌های شنا، کرال سینه با سر بالا است که در این روش مانند کرال پشت شناگر نیاز به نفسگیری ندارد. اگر نمی‌تواند روی تنفس خود تمرکز کند با یادگیری این سبک می‌توان شنا را انجام دهد. به دلیل اینکه شنای سر بالا به صورت کرال رفتن به زیر سطح نیست شناگر کمتر دچار استرس خواهد شد.

 در این روش از شنا نیاز است که پاها و بازوها توان کافی را داشته باشند تا بتوانند تعادل بدن را طوری تنظیم کنند که بدن به سمت بالا حرکت کرده و سر بتواند روی سطح آب باشد تا عمل نفس کشیدن به راحتی انجام شود. با توجه به اینکه در کرال سینه به خصوص کرال سینه سربالا از قسمت‌های مختلف بدن استفاده می‌شود سبب ایجاد قدرت و استقامت در بدن شناگر خواهد شد.

کرال سینه سربالا

کرال سینه سربالا به دلیل اینکه نیاز به نفسگیری ندارد، در بین شناگران به خصوص افراد مبتدی بسیار محبوب به نظر می‌رسد. علاوه بر اینکه می‌توان با کمی تمرین و ممارست و انجام حرکاتی که به قوی بودن عضله‌ها کمک می‌کند این سبک را به درستی انجام داد؛ زیرا یک شناگر خوب باید از عضلات قوی برخوردار باشد، هرچند که انجام شنا کرال خود موجب قدرتمندی عضلات فرد می‌شود.

 در شنا کرال سینه با سربالا نیاز است که شانه، کتف، سینه، پشت کمر و دست ها بسیار قوی و از هماهنگی لازم نیز برخوردار باشند. از آنجایی که میزان مقاومتی که آب روی بدن شناگر می‌گذارد، در هر سبک از شنا فرد را خسته می‌کند، اولین نکته‌ای که شناگر باید رعایت کند داشتن وضعیت بدنی مناسب در هنگام کرال سینه سربالا است.

 بدین منظور باید بدن خود را تا حد امکان صاف نگه دارد، سر خود را نیز باید ثابت نگه داشته و از یک طرف به طرف دیگر یا بالا و پایین حرکت ندهد، همچنین هماهنگی باسن و پاها نیز بسیار حائز اهمیت است.

آموزش خصوصی کرال پشت سر بالا

اگر مایل هستید که به یک شناگر خوب تبدیل شوید، در اولین قدم بهتر است که یک مربی حرفه‌ای و کاربلد را انتخاب کنید؛ چرا که با آموزش خصوصی شنا حامد پورفیض می‌توانید در زمان کمتر و به صورت بهتری انواع سبک شنا را یاد بگیرید.

در شنا کرال پشت هنگام استارت بالاتنه شناگر از آب خارج است و هنگام حرکت شناگر هر دو پای خود را  به طرف بالاتنه جمع می‌کند و با فشار به دیواره استخر شنا کرال پشت سربالا را آغاز می‌کند.

 این حرکت بسیار مهم است؛ چرا که این فشار هر چه قوی‌تر باشد بدن را به فاصله دورتری پرتاب خواهد کرد. سپس دست‌ها از طرفین روی آب پرتاب شده و به موازات سطح آب حرکت می‌کنند. توجه داشته باشید که در ناحیه آرنج اندکی خمیدگی باید ایجاد شود.

سر شناگر به عقب متمایل است و پاها از مچ به پایین شروع به حرکت می‌کند؛ بنابراین هماهنگی تمامی اعضای بدن در حرکت شنای کرال پشت سربالا بسیار مهم است. البته نکات و تکنیک‌های بسیار جزئی‌تری در شنا کرال پشت وجود دارد که با آموزش خصوصی می ‌وان این نکات و مهارت‌ها را بهتر و سریع تر یاد گرفت.

نتیجه‌گیری

با توجه به اینکه شنا از جمله ورزش‌های محبوب در میان کودکان و نوجوانان است و از سبک های مختلفی برخوردار است یادگیری سبک شنا کرال سینه سربالا  نیز به دلیل اینکه نیاز به تمرکز روی عمل دم و بازدم ندارد، بسیار پرطرفدار است. این تکنیک و مهارت را می‌توان با آموزش‌های خصوصی و کمک مربیان با تجربه فرا گرفت. البته برای یادگیری این تکنیک‌ها باید صبور باشید و با انجام تمرینات بدنی بدن خود را همیشه آماده نگه دارید.

سوالات متداول درباره شنا کرال سینه سر بالا

  1. مزایای انجام شنا کرال سینه سربالا چیست؟

 شنا کرال سینه سر بالا یک تمرین بسیار عالی برای کل عضلات بدن است؛ زیرا تمامی اعضای بدن از سر و گردن گرفته تا انگشتان پا درگیر می‌شود و می‌تواند برای تناسب اندام بسیار مفید باشد.

  1. کدام سبک شنا راحت‌ترین است؟

کرال سینه از سبک‌های آرام و در عین حال راحت در شنا است که تمامی مبدتیان در همان ابتدا این سبک را یاد می‌گیرند.

  1. سخت‌ترین سبک شنا کدام است؟

شنای پروانه سخت‌ترین سبک شنا است، چرا که علاوه بر مهارت نیاز به قدرت بدنی نیز دارد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست