آموزش شنا کرال پشت

در این صفحه از سایت مستر سوییمر به آموزش شنا کرال پشت خواهیم پرداخت. این آموزش، شامل آموزش استارت کرال پشت، آموزش حرکت پا در کرال پشت، آموزش حرکت دست در کرال پشت، آموزش بدن و سر در کرال پشت، آموزش تنفس در شنا کرال پشت و آموزش برگشت در کرال پشت می‌شود. همچنین شما می‌توانید برای آموزش خصوصی شنا کرال پشت در تهران با شماره ۰۹۱۲۲۲۷۵۲۳۱ تماس بگیرید.

آموزش خصوصی شنا تلفن : 09122275231

شنا کرال پشت
شنا کرال پشت

آموزش شنا کرال پشت

شنا کرال پشت از جمله مهیج‌ترین انواع سبک‌های شنا است که برای فراگیری این سبک نیاز است که شناگر تمرین زیادی انجام داده و همچنین آموزش‌های مختلفی را یاد بگیرد. در این سبک به دلیل اینکه شناگر صورت خود را خارج از آب نگه می‌دارد به نفس‌گیری زیادی نیاز ندارد؛ بنابراین با تمرین و هماهنگ کردن بازوها و پاها می‌تواند این نوع از شنا را به سرعت انجام دهد. در ادامه این مقاله از مجموعه آموزشی مستر سوییمر به صورت مفصل به آموزش این سبک ازشنا پرداخته می شود. اگر هم علاقه‌مند هستید که به صورت حرفه‌ای کرال پشت را آموزش ببینید می‌توانید در دوره آموزش خصوصی حامد پورفیض شر کت کنید.

عناوین که در قسمت آموزش شنا کرال پشت مورد بررسی قرار میگیرد عبارتند از:

  • کرال پشت
  • آموزش شنا کرال پشت
  • آموزش شنا کرال پشت چیست؟
  • آموزش شنا کرال پشت چگونه است؟
  • چطور شنا کرال پشت انجام دهیم؟
  • تدریس کرال پشت
  • آموزش شنا کرال پشت حرفه ای
  • آموزش خصوصی شنا کرال پشت

شنا کرال پشت

همانطور که اشاره شد یکی از انواع مهم سبک‌های شنا کرال پشت است که به صورت شناور شدن به پشت در آب انجام می‌شود. این نوع از شنا بسیار هیجان‌انگیز و به دلیل اینکه شناگر نیاز به نفس‌گیری ندارد محبوب بسیاری از شناگران تازه وارد است. هر چند که به نظر می‌رسد شنا کرال ساده باشد، اما باید در نظر داشت در این سبک نیز نیاز به هماهنگی بسیار بین اعضای بدن مانند پاها و بازوهاست. همچنین شناگر باید بتواند بدن خود را صاف نگه دارد به طوری که پاهای او از بالا تنه‌اش کمی پایین‌تر قرار بگیرد که این خصوصیت سبب می‌شود در یک محور افقی و راست بتواند به درستی شنا کند.

برای یادگیری شنا با آموزش شنا در خانه مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

آموزش شنا کرال پشت

مهم‌ترین اصلی که در شنا کرال، چه کرال سینه وچه پشت شناگر باید آن رعایت کند ثابت نگه داشتن کل بدن از نوک انگشتان دست تا انتهای انگشتان پا است. به طوری که بدن به پشت روی آب قرار می‌گیرد، سر باید تا قسمت گوش‌ها داخل آب باشد و پاها به حالت ضربدر به آب ضربه بزند. در صورتی که علاقه‌مند هستید این نوع شنا کرال را انجام دهید در ادامه مقاله نکات مهم آن برای شما بیان می‌شود.

کرال پشت با فین
کرال پشت با فین

آموزش شنا کرال پشت چیست؟

اگر شما نیز یک مبتدی در رشته شنا و علاقه‌مند به آموزش سبکی از این رشته هستید می‌توانید شنا کرال یکی از بهترین روش‌های شنا را یاد بگیرید. این سبک از شنا را می‌توان به راحتی یاد گرفت، با توجه به بدن اینکه در زیر آب قرار نمی‌گیرد، عمل دم و بازدم به آسانی انجام می‌شود. اولین بخش در آموزش شنا کرال پشت این است که شما بتوانید بعد از اینکه بدن خود را روی آب نگه داشتید پاهای خود را به درستی حرکت دهید، چرا که حرکت پاها در واقع برای نگه داشتن افقی بدن بر روی آب بسیار موثر است. مچ پا زانو و ران در این سبک از شنا قسمت‌هایی از پا است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در حرکت شنا کرال زانوها باید جمع باشد و بعد از فشار دادن پا به دیواره استخر بدن به صورت کشیده روی آب قرار می‌گیرد که در این وضعیت دست‌ها نیز باید به صورت کشیده و در امتداد بدن حرکت پاندولی انجام می‌دهند. در ادامه به نحوه حرکت دست‌ها و پاها پرداخته خواهد شد.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

آموزش شنا کرال پشت چگونه است

بعد از آن که توانستید بدن خود را روی آب صاف نگه دارید، حالا نوبت به حرکت در آب است. به این منظور باید دست‌ها به طور متناوب در داخل و خارج از آب حرکت کند. هنگامی که یک دست در داخل آب فرو می‌رود دست دیگر باید خارج از آب باشد. به عبارتی می‌توان گفت که در شنا کرال پشت حرکت به دو قسمت یعنی خارج از آب و داخل آب تقسیم‌بندی می‌شود. علاوه بر این دیگر اعضای بدن نیز در این سبک از شنا مورد استقاده قرار می‌گیرد. مثلا پاها که حرکت آن‌ها باید مانند قدم زدن در آب باشد، اما باید توجه داشته باشید که زانوها از آب خارج نشوند همینطور باید باسن را در نزدیک سطح آب قرار دهید.

چطور شنا کرال پشت انجام دهیم؟

برای انجام شنا کرال بعد از اینکه نکات و فوت وفن‌های این سبک را به خوبی آموختید، می‌توانید کم کم این نوع از شنا را آغاز کنید که انجام این نوع شنا موجب تقویت شکم، شانه و استخوان‌ها می‌شود. همچنین به مقدار زیادی در شنا کرال می‌توان کالری سوزاند. در انجام شنا کرال مهم‌ترین فن هماهنگی و همکاری منظم حرکت دست و پاها با یکدیگر است، به صورتی که با دو حرکت یعنی هر وقت هر کدام از دست‌ها با یک بار دور زدن پاها حداکثر 6 بار حرکت می‌کند. باید بدانید که حرکت و کشش دست‌ها سبب می‌شود که شناگر به جلو حرکت کند و از طرفی ثبات شناگر، وابسته به حرکت پاها باشد. اگر این اصول را به درستی آموزش ببینید می‌توان این شنا را به راحتی و در زمان کمی یاد گرفت و انجام داد.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

تدریس شنا کرال پشت

اگر می‌خواهید این نوع شنا را به درستی و در زمان کمتری فرا گیرید بهتر است تا با افرادی که تدریس شنا کرال پشت را انجام می‌دهند، آشنا شده و از آنها کمک بگیرید. این افراد می‌توانند در کمترین زمان شما را با این سبک شنا آشنا کرده و آموزش‌های لازم را به شما یاد بدهند. البته بهتر است بدانید تا افرادی که این سبک از شنا را تدریس می‌کنند به شما تمرین‌هایی می‌دهند که خارج از آب آن‌ها را انجام دهید تا برای اجرای آن در آب آمادگی لازم را داشته باشید‌. در تدریس شنا کرال خارج از آب مدرس به شما آموزش می‌دهد که کنار استخر به پشت دراز بکشید و ساعدها را روی زمین قرار داده و سرتان را کمی بالا نگه دارید. بعد از خم کردن زانوها به طور مرتب ساق پاها در خلاف جهت هم حرکت دهید، این تمرین‌ها سبب می‌شود که با وارد شدن در آب شما راحت‌تر بتوانید این شنا را انجام دهید.

آموزش شنا کرال پشت حرفه ای

مانند انواع دیگر شنا بهتر است که اگر می‌خواهید شنا کرال پشت را به صورت حرفه‌ای و برای انجام مسابقات یاد بگیرید تمرینات لازم را به صورت مکرر انجام داده که مهم‌ترین آن به هماهنگی دست‌ها و پاها بر می‌گردد. همچنین شناگر حرفه‌ای باید تمرکز زیادی روی قسمت بالاتنه و سر داشته و مواظب باشد که در آب فرو نرود و فقط کمی بالاتر از دیگر قسمت‌های بدن شما قرار گیرد. شما می‌توانید با کمک افراد حرفه‌ای و مدرسین این نوع شنا را به صورت حرفه‌ای فرا گرفته و انجام دهید. البته مهم‌ترین قاعده برای فراگیری هر سبک شنا تمرکز و تمرین روی یک حرکت است و بهتر آن است تا یک حرکت را به درستی یاد نگرفتید به سراغ حرکت بعدی نروید.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

آموزش خصوصی شنا کرال پشت

اگر شما از آن دست از افراد علاقه‌مند به این ورزش آبی و مهیج هستید که می‌خواهید تمام روش‌ها و سبک‌های شنا را در زمان کم و به بهترین نحو و به صورت حرفه‌ای انجام دهید، پیشنهاد ما این است که به صورت خصوصی و با کمک مربیان کاربلد انواع شنا را یاد بگیرید. در دوره خصوصی شنا حامد پورفیض با اصول پایه شنا به همراه ساده‌ترین تکنیک‌ها و بیانی شیوا و راحت آموزش داده می‌شود.

نتیجه گیری

ازآنجایی که انواع شنا برای سلامت و شادابی بدن مفید است کرال نیز یکی از روش‌های شنا است که با تمرین و یادگیری تکنیک های آن می‌توانید آن را انجام دهید و ماهیچه‌های شکم و باسن خود را تقویت کنید. این شنا برای افرادی که دائم در محل کار یا منزل خود مجبور به نشستن هستند، بسیار سودمند است.

سوالات متداول درباره شنا کرال پشت

  1. آیا انجام شنا کرال پشت سخت است؟

با توجه به اینکه سر در بیرون از آب قرار دارد و نیاز به نفس‌گیری نیست، این قسمت برای شناگر راحت است ولی نیاز به نیروی بدنی و تمرکز زیادی دارد.

  1. مهمترین نقطه ضعف کرال پشت چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت اگر نتوانید هماهنگی درستی بین چانه و بدن ایجاد کنید سر به زیر آب فرو می‌رود و شنا را مشکل خواهد کرد. همچنین حرکت زانو و چرخش دست در این سبک بسیار حائز اهمیت است.

  1. چه مهارت‌هایی لازم است تا مانند حرفه‌ای‌ها شنا کنیم؟

اول از همه رها کردن ترس است. پس از آن عادت کردن به شناور شدن و یادگیری درست عمل دم و بازدم سبب می‌شود که شما به یک شناگر حرفه‌ای تبدیل شوید.

آموزش استارت در شنا کرال پشت

در شنا کرال پشت مهم‌ترین بخش یا تکنیک استارت زدن است چرا که هنگام استارت در شنا کرال پشت شناگر اولین و مهم‌ترین حرکت را انجام می‌دهد که هرچه این حرکت با مهارت بیشتری انجام شود ادامه حرکت نیز راحت‌تر خواهد بود. از همین رو با توجه به اهمیت استارت در شنا کرال پشت سعی شده در این مطلب به طور مفصل به نحوه یادگیری درست و آموزش این تکنیک پرداخته شود.

عناوینی که در قسمت استارت کرال پشت برسی خواهد شد عبارت است از:

  • چگونه حرکت استارت کرال پشت را در شنا انجام دهیم
  • نکات مهم در یادگیری استارت در شنا کرال پشت
  • تمرینات استارت در شنا کرال پشت
  • آموزش استارت در شنا کرال پشت به شکل صحیح

چگونه حرکت استارت در کرال پشت را در شنا انجام دهیم؟

کرال پشت از انواع شنا است، به دلیل اینکه سر تا گوش‌ها داخل آب است به عبارتی میتوان گفت که در خارج از آب قرار دارد و عمل دم و بازدم راحت انجام می‌شود، طرفداران خاص خود را دارد. در این نوع شنا بدن باید به شکل افقی و به پشت روی آب قرار گیرد و پاها در حالت ضربه در به آب ضربه بزند. البته توجه داشته باشید که استارت در شنا کرال پشت بسیار اهمیت دارد در این هنگام بالاتنه شناگر در خارج از آب است و با دو دست میلهایی که زیرسکوی استارت قرار داده شده است را می گیرد و پاهای خود را حدود ۳۰ سانتی‌متری زیر آب قرار داده و کف پاها را به دیواره استخر تکیه می‌دهد.

شناگر باید در هنگام استارت شنا کرال پشت مواظب باشد که پاهایش لیز نخورد؛ زیرا هر چه فشار پا بیشتر و با مهارت بیشتری انجام شود حرکت و پرتاب رو به جلوی شناگر بهتر صورت خواهد گرفت؛ سپس هنگامی که فرمان  استارت داده شد شناگر باید سر را به طرف عقب پرتاب کند در این حالت دست‌ها فشاری مخالف به دستگیره می‌آورد و با انجام عمل دم که با انقباض عضلات شکم انجام می‌شود شناگر از دیواره استخر جدا شده و دست‌ها به طرف سر حرکت کرده و بعد از کشیده شدن برای بازدهی بیشتر در زیر آب ارنج خم می‌شود، سپس در حول محور بدن به حرکت در می‌آید.

نکات مهم در یادگیری استارت در شنا کرال پشت

از مهم‌ترین نکاتی که در یادگیری و آموزش استارت در شنا کرال پشت حائز اهمیت است تمرین‌های مکرر است؛ چرا که شما با تمرین و تکرار می‌توانید بفهمید که در کدام قسمت‌ها ضعف دارید. کمک گرفتن از یک مربی با تجربه به شما کمک خواهد کرد که سریع‌تر اشکالات خود را برطرف نمایید. همچنین بهتر است که تمرکز خود را بر روی یک حرکت بگذارید و تا یک حرکت را به صورت دقیق یاد نگرفتید به سراغ حرکت بعدی نروید. از دیگر نکات مهم در استارت کرال پشت عبارتند از:

  • شناگر باید هنگام پرتاب به بدن خود قوس دهد و از کشیدن بدن روی آب جلوگیری کند.
  • هنگامی که دست‌ها دستگیره را رها کرده و تقریبا از صورت دور شود باید پاها از دیواره جدا شوند.
  • استارت صحیح در کرال پشت به انعطاف‌پذیری زیادی نیاز دارد که با تمرینات بدنی می‌توان ان را کسب کرد.

تمرینات شنا در کرال پشت

هر چند که شنا کردن یک تفریح جذاب است، اما اگر شما هیچ سبکی از شنا را بلد نباشید در این صورت لذت چندانی از این ورزش نخواهید برد. شما می‌توانید با یادگیری کرال پشت که از مهیج‌ترین سبکهای شنا است زمینه لذت بردن را فراهم کنید، البته از آنجایی که استارت شنا کرال پشت بسیار مهم است شما می‌توانید با انجام تمریناتی مانند: کشیدن بدن به سمت میله برای شتاب بیشتر، پرتاب بدن داخل آب و فرود با لگن، پرتاب بدن داخل آب و فرود با سر به این صورت که دست‌ها در جلوی سر قرار گیرد و سمت عقب کشیده نشود، پرتاب بدن و فرود به آب ابتدا با دست و سر و سپس باقی بدن که با تمرین این حرکات می‌توان هنگام استارت کرال پشت مهارت کامل و کافی را به دست آورد و یکی از بهترین سبک‌های شنا را برای لذت بردن از این ورزش آبی یاد گرفت.

آموزش خصوصی استارت در شنا کرال پشت

آموزش و یادگیری شنا کرال پشت از سایر انواع شنا آسان‌تر است، البته همانطور که گفته شد یک حرکت و تکنیک سخت هم دارد که نحوه استارت در شنا کرال پشت است که البته می‌توان به کمک یک مدرس و مربی حرفه‌ای و به صورت خصوصی در زمان کوتاهی این تکنیک را نیز آموزش دید. در استارت برای شنا کرال پشت لازم است که شما چند مرحله را به خوبی آموزش دیده و با تمرین این مراحل این تکنیک را به خوبی انجام دهید.

  • مرحله اول شامل نحوه ایستادن و طرز صحیح قرار گرفتن بدن در آب است که از میله‌هایی که برای شنا کرال پشت در استخر‌ها تعبیه شده است، استفاده کرد. باید این میله‌ها را گرفت؛ و درون آب به حالتی نشسته قرار گرفت
  • مرحله دوم پرتاب شدن در آب با اولویت دست‌ها و سر است. در این مرحله باید به شکلی به درون آب سر بخورید که کمر شکلی هلالی به خود بگیرد و پرتاب به صورتی باشد که ابتدا دست‌ها و سر وارد آب شود.
  • مرحله سوم و آخر باید پاها از دیواره جدا و در آب شناور شوید. به این صورت که بعد از اینکه بدن به شکل هلالی درآوردید و دست‌ها از قسمت صورت رد شد با فشار آوردن به دیواره استخر باید پاها از دیواره جدا شود که بعد از این حرکت، بدن زیر آب قرار می‌گیرد. باید با کمک پاها و حرکاتی مانند پای دلفین یا پای کرال پشت بدن را به نزدیک سطح آب آورد که در این هنگام اولین دست و پا شروع به حرکت کردن خواهد کرد.

نتیجه‌گیری

با توجه به آنچه گفته شد در می‌یابیم که نحوه درست استارت کرال پشت تاثیر به سزایی در انجام صحیح این سبک شنا دارد. به عبارتی مهمترین قسمت در شنا کرال پشت است که شناگر می‌تواند با چند جلسه تمرین این تکنیک را به خوبی یاد بگیرد، در همین راستا بهتر است برای یادگیری کامل، شناگر در دوره‌های آموزشی شرکت کند. دوره آموزش خصوصی شنا حامد پورفیض در مجموعه مستر سوییمر جزو دوره‌هایی است که می‌توانید یک شناگر حرفه‌ای شوید.

سوالات متداول درباره استارت در کرال پشت

  1. چگونه استارت شنا کرال پشت را بهبود ببخشیم؟

 با فراگیری تکنیک‌ها و مهارت‌های لازم و تمرین و تکرار می‌توانید نحوه صحیح استارت در شنا کرال پشت را انجام دهید و هنگام شنا کرال پشت یک شروع جذاب داشته باشید.

  1. به چه دلیل شناگر بعد از استارت شنا کرال پشت از حرکت پای دلفین استفاده می‌کند؟

به دلیل اینکه شناگر بعد از جدا شدن از دیواره بیشترین سرعت را دارد برای اینکه این سرعت را حفظ کند و بتواند به سطح آب بیاید لازم است که از حرکت پای دلفین استفاده نماید، چرا که این حرکت از حرکت پای کرال پشت و کرال سینه آشفتگی کمتری در آب ایجاد می کند.

  1. یک شناگر خوب کرال پشت چه خصوصیاتی دارد؟

 شناگران ماهر در سبک کرال پشت از پاهای قوی برخوردار هستند و به درستی می‌توانند با ضربات هماهنگ این سبک را انجام دهند.

آموزش حرکت پا در کرال پشت

یکی از مهمترین آموزش‌ها در ورزش شنا، آموزش حرکت پا در کرال پشت می‌باشد. همانطور که می‌دانید شنا کرال پشت جز سبک‌های پرطرفدار است که طبیعتا وضعیت قرارگیری بدن در آب اهمیت زیادی دارد. با‌ توجه به اینکه در این روش شنا تنفس به راحتی انجام می‌شود، می‌توان گفت جز سبک‌های بسیار ساده این ورزش به شمار می‌رود. تا انتهای این مقاله از مستر سوییمر همراهمان شوید.

پای کرال پشت
پای کرال پشت

عناوینی که در ادامه حرکت پا در کرال پشت مورد بررسی قرار می‌گیرد:

  • حرکت پا در شنا کرال پشت
  • مهمترین تمرین ها در حرکت پا کرال پشت
  • اشتباهات رایج در حرکت پا کرال پشت
  • نکات مهم در حرکت پا کرال پشت

حرکت پا در شنا کرال پشت

ورزش شنا که سبک‌های مختلفی دارد جزو ورزش‌های محبوب است. در این بین سبک کرال پشت جزو آن دسته از سبک‌هایی است که به سادگی می‌توان آن را یاد گرفت لذا سر شناگر در این سبک شنا خارج از آب قرار دارد و تنفس به راحتی انجام می‌پذیرد. توجه داشته باشید حرکت پا در شنا کرال پشت همچون حرکت پا در شنا کرال سینه خواهد بود.

در واقع اساسی ترین تفاوت این دو نوع شنا این است که در کرال پشت شنا به پشت انجام می‌شود ولی در کرال سینه شناگر بر روی سینه شنا انجام می‌دهد. در انجام سبک کرال پشت بدن باید کاملاً کشیده باشد تا حرکت پا به درستی انجام پذیرد. باسن نباید بیش از اندازه داخل آب باشد بلکه بهتر است در سطح آب قرار بگیرد و حرکت پا در این سبک از شنا نگهدارنده افقی بدن بر روی آب می‌باشد. در کرال پشت سه مفصل مچ پا، زانو و ران برای حرکت استفاده می‌شود.

مهمترین تمرین ها در حرکت پا کرال پشت

انجام تمرینات متعدد در سبک‌های مختلف شنا به شناگر این امکان را می‌دهد تا مراحل مختلف ورزش شنا را فرابگیرد. حال چنانچه شما می‌خواهید در خصوص آموزش حرکت پا در کرال پشت بدانید تمرین‌های متعددی وجود دارد. اولین تمرین است که در داخل آب باید زانوهایی شناگر جمع شده و صورت به طرف دیوار استخر باشد. در این صورت می‌توان با یک پا به دیواره استخر فشار وارد کرد تا بدن حالت کشیده و مستقیم در سطح آب به خود بگیرد. همچنین دست‌ها باید کشیده و در طرفین باسن حرکت پاندولی داشته باشد و با هر دو پا اقدام به حرکت گردد.

تمرین شماره ۲ نگه داشتن تخته شنا به زیر سر می‌باشد. این تمرین مخصوص آب‌های کم عمق است به طوری‌که شناگر باید باسن را به سطح آب نزدیک نگه داشته و ضربات پا را همچون حرکت قدم زدن انجام دهد و زانو از آب بیرون نزند. سومین تمرین برای آموزش حرکت پا در کرال پشت، نگه داشتن تخته با دست های کشیده می‌باشد.

بعد از اینکه شناگر سر خود را روی تخته شنا بگذارد بر روی آب به پشت دراز بکشد باید از روی تخت سر خورده و پاها را به حرکت درآورد. و اما چهارمین تمرین حرکت شناگر می‌باشد به طوری که پس از فشار دادن به دیواره استخر و سر خوردن باید پای کرال پشت را حرکت دهد و آرنج ها کاملاً کشیده باشد. مهمترین عاملی که موجب حرکت در شنا کرال پشت می‌شود راست کردن پا در ضربه بالا است به طوری که با این عمل آب به عقب زده شده و بدن شناگر به جلو حرکت می‌کند.

اشتباهات رایج در حرکت پا شنا کرال پشت

در انجام تمرینات حرکت پا شنا کرال پشت علاوه بر آن چه گفته شد باید توجه داشته باشید که اشتباهاتی وجود دارد. مثلا دقت کنید یکی از مهمترین این اشتباهات، فرو رفتن بیش از اندازه باسن در داخل آب می‌باشد به طوری که روش صحیح آن قرار گرفتن باست و شکم در سطح آب است و سر تا حدود گوش باید در آب فرو برود. دیگر اشتباه رایج در حرکت پا کرال پشت حرکت پیستونی پا و فشار آوردن به آب توسط کف پا می‌باشد و سومین اشتباه خم کردن بیش از حد زانو در هنگام حرکت می‌باشد.

نکات مهم در حرکت پا کرال پشت

از مهمترین نکاتی که در هنگام پا زدن در کرال پشت باید بدانید این است که حرکت پا باید به صورتی باشد که به آب ضربه وارد شود و پا در زمان بالا آمدن سطح آب را لمس کرده ولی از آب خارج نشود که این امر حالتی مانند جوشش آب پدید خواهد آورد. اگر پاها از خارج آب دیده شود، یعنی پا بیش از حد بالا آمده است. همچنین سر نباید زیاد پایین باشد و چنانچه حباب‌هایی که از حرکت پا زدن به وجود می‌آید دیده نشود، یعنی پاها در سطح بسیار پایین قرار دارد و حرکت پای کرال پشت به درستی انجام نخواهد شد. فاصله بین دو پنجه پا زدن نباید از ۴۵ سانتی متر بیشتر شود و سر زانوها نیز نباید از آب خارج شود.

نتیجه گیری

آموزش حرکت پا در کرال پشت جزو آموزش‌هایی است که باید به درستی فرا گرفته شود. به طور کلی تمرین‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان حرکت پا در این سبک از شنا را به درستی انجام داد. قرارگیری پا در سطح مناسبی از آب اهمیت بسیار زیادی دارد به طوری که نه باید خیلی در آب فرو برود و نه خیلی روی سطح آب باشد. برای یادگیری شنا بهتر است از همان ابتدا به صورت حرفه‌ای اقدام کنید. مجموعه مستر سوییمر با مدیریت حامد پورفیض و برگزاری دوره آموزش خصوصی شنا، یکی از مجموعه‌های معتبر است که می‌توانید شنا را به صورت کاملا حرفه یاد بگیرید.

سوالات متداول درباره حرکت پا در کرال پشت

  1. ضربه فلاتر در کرال پشت چیست؟

یکی از مهمترین حرکات در کرال پشت، ضربه فلاتر است که در واقع در این ضربه پاها باید به صورت شلاقی و حرکت در آید.

  1. در آموزش شنا کرال پشت با چه حرکتی باید آغاز کرد؟

آموزش شنا کرال پشت باید با حرکت پاها شروع شود به طوری که در ابتدا بدون استفاده از دست و تنها با حرکت پاها شناگر باید در آب حرکت رو به جلو داشته باشد.

  1. پس از تسلط بر حرکت پاها چه تمرینی باید انجام شود؟

پس از اینکه در شنای کرال پشت تمرینات کاملی برای حرکت دستها و پاها انجام دادید و در واقع بر روی حرکت این دو عضو تمرکز خود را بالا بردید باید تمریناتی برای حرکت بالا و پایین شانه‌ها در زمان انجام عمل دستها بگذارید.

آموزش حرکت دست در شنا کرال پشت

 شنا کرال پشت نوعی از شنا است که نیاز است شناگر برای انجام آن، تکنیک‌ها و مهارت‌های کافی به دست آورد. استاد حامد پورفیض از بهترین مدرسین رشته شنا است که به صورت خصوصی و کاملا اصولی تمامی تکنیک‌ها و مهارت‌های شنا را به تمامی سنین ارائه می‌دهد.

دست کرال پشت
دست کرال پشت

آموزش حرکت دست در شنا کرال پشت بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا در این سبک شنا دست‌ها به صورت متناوب در خارج و داخل آب حرکت کرده و شناگر را به جلو هدایت می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که این حرکت بسیار موثر بوده؛ زیرا منجر به حرکت سریعتر شناگر خواهد شد. در ادامه به نکات مهم آموزش حرکت دست در شنا کرال پشت پرداخته خواهد شد.

عناوینی که در قسمت حرکت دست در کرال پشت بررسی میشود عبارت است از:

  • حرکت دست در شنا کرال پشت
  • نکات مهم در آموزش حرکت دست در شنا کرال پشت
  • تمرین های آموزشی برای حرکت دست در شنا کرال پشت
  • اشتباهات رایج حرکت دست در شنا کرال پشت

حرکت دست در شنا کرال پشت

از آنجایی که هنگام شنا کردن به خصوص به سبک کرال پشت هماهنگی بین اعضای بدن بسیار مهم است حرکت دست‌ها نیز از اهمیت ویژه‌ای دارد. به طور کلی در این سبک شنا حرکت دست‌ها به دو صورت تقسیم‌بندی می‌شود که شامل حرکت دست‌ها داخل آب و خارج از آب است.

 حرکت دست در داخل آب نیز خود دارای دو مرحله است که شامل مرحله‌ی کشش و مرحله‌ی فشار می‌شود. در قسمت خارج از آب از نقطه‌ای شروع می‌شود که دست به صورت مستقیم از آب خارج شود و از بالای بدن با طی کردن مسیری به نقطه بالای سر یعنی فرود در آب می‌رسد.

 در این هنگام کف دستها باید به طرف خارج از آب باشد و ابتدا انگشت کوچک با آب در تماس قرار بگیرد. بلافاصله بعد از فرود دست در آب که حدود 15الی 20 سانتیمتر است مرحله کشش شروع می‌شود که دست‌ها از آرنج به تدریج خم شده و در راستای شانه قرار می‌گیرد. به طوری که کف دست و ساعد به سمت پاها باشد که در این زمان بیشترین زاویه ایجاد می‌شود؛ سپس همانطور که بازوی شما به لگن نزدیک می‌شود، دست باز شده و کف دست شما به سمت لگن می‌چرخد. سپس همانطور که بدن می‌چرخد ابتدا انگشت شصت از آب خارج می‌شود. به این صورت دستها به صورت هماهنگ و متناوب حرکت می‌کنند.

نکات مهم آموزش حرکت دست در شنا کرال پشت

در شنا کرال پشت مانند دیگر انواع شنا حرکت دست‌ها به صورت متناوب انجام می‌شود. از این رو با آموزش درست حرکت دست در شنا کرال پشت، شناگر می‌تواند در مدت کوتاهی این سبک شنا را به درستی انجام دهد. اگر شناگر حرکت درست دست در شنا کرال پشت را آموزش نبیند، در سرعت حرکت و پرتاب چرخش دچار اختلال خواهد شد. قرار گرفتن درست دست، هنگامی که می‌خواهد به داخل آب فرو رود، سبب می‌شود که شما بتوانید یک کشش قوی انجام دهید. این حرکات را می‌توان در خشکی به صورت مکرر تمرین کرد تا در نهایت سبب هماهنگی دستها و یادگیری نحوه قرار گرفتن آن در آب شود. البته ناگفته نماند که از مهمترین خصوصیات یک شناگر ماهر عدم مقاومت در برابر آب است که موجب حرکت کارآمد و رو به جلو او توسط بازوهایش خواهد شد.

تمرین های آموزشی برای حرکت دست در شنا کرال پشت

هنگامی که صحبت از شنای کرال پشت است؛ بی‌شک یکی از زیباترین سبک‌های شنا مورد بحث است که یادگیری آن دشواری‌های خاص خود را دارد. یکی از این مشکلات این است که شناگران می‌خواهند با دست‌های کاملا صاف وارد آب شوند که این موضوع سبب می‌شود بدن خود را بیش از حد بچرخانند و انرژی زیادی را هدر بدهند.

کرال پشت با یک دست
کرال پشت با یک دست

برای  اصلاح آن شناگر می‌تواند به صورت متناوب در قسمت کم عمق آب حرکت صحیح دست در شنا کرال پشت را انجام دهد. به این شکل که کارآموز شنا در قسمت کم عمق رو به عقب گام برداشته و در همین حین حرکت دست شنا کرال پشت را نیز انجام دهد. در این تمرین خروج دست در قسمت جلوی بدن و ورود دست در آب در قسمت پشت بدن صورت می‌گیرد. با خم کردن زانوها و برداشتن گام به عقب می‌توان به صورت متوالی حرکت دست را در آب کم عمق تمرین کرد. البته با توجه به فشاری که به شانه‌ها وارد می‌شود، بهتر است که قبل از انجام تمرینهای آموزشی شانه و کتف خود را به خوبی گرم کنید.

 اشتباهات رایج حرکت دست در شنا کرال پشت

اگر شما نیز از آن دست افراد علاقهمند به فراگیری سبک شنا کرال پشت هستید، بهتر است که با اشتباهاتی که منجر به یادگیری نادرست این سبک می‌شوند، آشنا شوید.  مهمترین اشتباهی که برخی از شناگران انجام می‌دهند قرار دادن شانه‌ها به طور کامل در زیر آب است که شکل صحیح آن به این صورت است که شانه همان دستی که در داخل آب است در اثر چرخش باید به قدری داخل آب فرو رود.

همچنین بعضی افراد دست خود را به صورت کاملا صاف حرکت می‌‌دهند و از خم شدن آرنج جلوگیری می‌کنند که این روش نیز اشتباه است و هنگامی که دست در مرحله کشش و فشار در زیر آب قرار گرفت باید آرنج را خم کرد.

البته باید توجه شود که دست در مدتی که خارج از آب است باید به صورت کشیده باشد و سرعت آن نیز باید با دستی که در زیر آب قرار دارد، هماهنگ باشد. به صورتی که در شنا کرال پشت دست‌ها همیشه به حالت قرینه در کنار هم قرار دارند؛ بنابراین به دلیل اینکه دستها باید قرینه یکدیگر باشند دستی که در خارج از آب قرار دارد، نباید خیلی سریع حرکت کرد. چرا که دستی که در داخل آب قرار دارد بتواند عمل کشش را انجام دهد. توجه داشته باشید که با هر شش ضربه پا هر کدام از دستها یک بار حول محور طولی بدن دور میزنند.

نتیجه‌گیری

با توجه به مطالبی که بیان شد اندام فوقانی مانند دستها و سر نیز در حرکت شنا کرال پشت بسیار اهمیت دارد. از این رو آموزش صحیح و یادگیری درست حرکت دست در شنا کرال پشت سبب می‌شود که شما بتوانید با سرعت عمل بیشتری این نوع شنا را انجام دهید. بدین منظور می‌توانید از دوره‌های آموزش خصوصی شنا استاد حامد پورفیض بهره‌مند شوید.

سوالات متداول درباره حرکت دست در کرال پشت

  1. در شنا کرال پشت چه قسمتی از دست اول از آب بیرون می‌آید؟

در شنای کرال پشت، همان طور که بدن میچرخد ابتدا انگشت شصت یا مچ دست از آب بیرون خواهد آمد.

  1. مزایای انجام حرکات تمرینی در خارج از آب چیست؟

زمانی که انواع حرکات شنا را در خشکی تمرین می‌کنید، می‌توان با بکارگیری مهارت‌ها در هنگام شنا در آب راحتتر این حرکات را یاد گرفت.

  1. چه راهکاری برای این‌که شناگر در هنگام انجام شنا کرال پشت به سرعت انرژی خود را از دست ندهد وجود دارد؟

 اول اینکه تکنیک دست را باید کاملا صحیح انجام دهد. دوم اینکه با انجام تمرین‌های مناسب پاهای خود را قدرتمند کنید. سوم از چرخش بیش از اندازه لگن و پاها اجتناب کند که این چرخش اضافه ریتم پاها را از بین می‌برد و سبب هدر رفت انرژی شناگر خواهد شد.

  1. آیا برای افزایش سرعت و افزایش قدرت در شنا نیاز به ورزش بدنسازی هست؟

برای افزایش سرعت و قدرت در شنا نیاز به انجام حرکات بدنسازی تخصصی ورزش شنا است که می‌توان با کمک یک مربی خصوصی آن‌ها را یاد گرفت.

آموزش سر و بدن در شنا کرال پشت

یکی از بهترین انواع شنا و ساده‌ترین آن‌ها، شنای کرال پشت است. در این نوع از شنا به دلیل این که سر شما کاملا از آب بیرون است، شما می‌توانید راحت‌تر تنفس کنید. همچنین روند یادگیری کرال پشت بهتر از سایر انواع شنا است.

این نوع از شما در زیر مجموعه بهترین انواع شنا طبقه بندی می‌شود که در آن فرد شناگر باید بر دست خود تکیه کند تا بتواند در آب پیش برود. از آنجایی که بسیاری از افراد مبتدی نگران نفس گیری در شنا هستند باید بگوییم که در کرال پشت نسبت به سایر انواع شما، نفس گیری آسان‌تر انجام می‌شود چرا که صورت شناگر همواره در بیرون آب قرار دارد. برای این که بتوانید به طور حرفه‌ای شنای کرال پشت را انجام دهید، با ما در آموزش سر و بدن در شنا کرال پشت همراه باشید. لازم به ذکر است که در صورت تمایل می‌توانید از دوره‌های آموزش شنا حامد پور فیض استفاده کنید.

در ادامه مطلب حرکت سر و بدن در کرال پشت به عناوین زیر خواهیم پرداخت:

  • کرال پشت امروزی از کجا آمد؟
  • وضعیت بدن در کرال پشت
  • وضعیت سر در کرال پشت
  • تنفس در کرال پشت
  • دلایل غرق شدن پاها

کرال پشت امروزی از کجا آمد؟

بسیاری از شناگران ماهر برای این که بتوانند با سرعت بیشتری در آب حرکت کنند، دست‌های خود را به طور متناوب تکان می‌دادند. سپس پاها نیز حرکت کردند و در نهایت شنایی با نام شنای کرال پشت پایه گذاری شد.

در شنای کرال پشت زمانی که شما یک دست خود را حرکت می‌دهید، دست دیگرتان ثابت است. به عبارت دیگر زمانی که یک دست شما آب را پارو می‌کند، دست دیگر این فرآیند را به پایان رسانده است. این حرکت را حرکتی متناوب برای دست‌ها در نظر می‌گیرند.

پاها نیز همین طور حرکت می‌کنند. زمانی که یک پا به آب فشار می‌آورد، پای دیگر ثابت است. پای ثابت پس از ایستادن پای اولیه، شروع به حرکت می‌کند و این چنین است که بدن فرد به سمت جلو می‌رود.

البته در شکلی مدرن از کرال پشت دست‌ها و پاها با یکدیگر حرکت می‌کنند اما اصلی‌ترین حالت این نوع از شنا حالتی است که هر کدام از اعضای بدن پس از دیگری حرکت کند.

این که یک فرد چطور شنای کرال پشت را انجام دهد و این که این فرد چگونه از پس این شنا بر بیاید، تماما به میزان آمادگی بدن و نوع آموزش‌هایی که فرد دیده است بستگی دارد. پس سعی کنید آموزش سر و بدن در شنا کرال پشت یا سایر آموزش‌ها و تاکتیک‌های موجود در آن‌ها را به خوبی فرا بگیرید.

وضعیت بدن در کرال پشت

به طور کلی در شنای کرال پشت بدن فرد شناگر باید در حالت افقی و دراز کشیده بر روی آب قرار بگیرد. در این صورت هر دو پا به زیر آب رفته و در همان بخش به آب فشار وارد می‌کنند. در شنای کرال پشت قسمت پشتی سر شما در آب قرار می‌گیرد و سپس به باسن فشار وارد می‌شود. سپس زانوها کم کم در آب فرو می‌روند و پنجه‌های پا نیز به قسمت لبه‌ای آب می‌رسند.

همان طور که گفتیم، بدن شناگر باید حالت افقی داشته باشد. بنابراین زمانی که پاهای شناگر فرو افتادگی پیدا کنند، ممکن است روند شنا کردن درست پیش نرود. پس از فرو افتادگی پاها جلوگیری کنید. همچنین توجه داشته باشید که به هنگام حرکت دادن پنجه‌های پای خود را از آب خارج نکنید. البته تمامی این نکات در آموزش سر و بدن در شنا کرال پشت به شما گفته می‌شوند.

طبق مطالعات انجام شده بدن شما در شنای کرال پشت باید یک گردش حول محور طول‌ها داشته باشد. این گردش ۹۰ درجه‌ای حدود ۴۵ درجه به سمت چپ بدن در آب تمایل دارد و حدود ۴۵ درجه نیز به سمت راست بدن متمایل است.

نگران چرخیدن بدن در آب در کرال پشت نباشید چرا که زمانی که شما دست‌ها و پاهای خود را حرکت می‌دهید، بدن نیز خود به خود گردش طولی خود را تکرار می‌کند.

وضعیت سر در کرال پشت

وضعیت سر در کرال پشت از اهمیت زیادی برخوردار ست. بنابراین در آموزش سر و بدن در شنا کرال پشت باید وضعیت سر را هم تشریح کنیم چرا که اگر سر بلند شده و یا حرکت بیخودی داشته باشد، فرد نمی‌تواند تعادل خود را حفظ کند. این در حالی است که در شنای کرال پشت داشتن تعادل یکی از ضروری‌ترین موارد به شمار می‌آید.

برای این که بتوانید سر خود را در حالت استاندارد قرار دهید، لازم است که پاها، پنجه‌ها و دست‌های شما در حالت مناسب قرار بگیرند. توجه داشته باشید که بالا آوردن سر باعث می‌شود که بدن حالت اصلی خود را از دست بدهد و قسمت نشیمنگاه به سمت بالا کشیده شود. پس نسبت به وضعیت سر خود نیز توجه داشته باشید.

شناگران حرفه‌ای برای این که بهتر شنا کنند، اغلب حالتی همانند حالت بشقاب کم عمق دارند. این حالت به بدن آن‌ها کمک می‌کند که وضعیت مناسب‌تری پیدا کند و شناگر بهتر در آب حرکت کند.

تنفس در کرال پشت

تنفس کردن در شنای کرال پشت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. اگرچه سر در این نوع از شنا کاملا از آب بیرون است اما شما باید با توجه به یک سری نکات خاص تنفس کنید. هر حالتی که بدن شما پیدا می‌کند، نیازمند یک تنفس کوتاه است. زمانی که دستتان از آب بیرون است، شش‌های خود را پر از هوا کنید. زمانی که پایتان از آب بیرون است، نفس بکشید. توجه داشته باشید که دم و بازدم شما نباید تند تند انجام شود.

تنفس کردن در کرال پشت بسیار آسان است. به همین دلیل شنای کرال پشت را شنایی آسان می‌دانند که با کمی تمرکز کردن و با توجه به تاکتیک‌های حرفه‌ای می‌تواند به بهترین شکل ممکن حتی توسط افراد مبتدی انجام شود. شما می‌توانید برای بهتر فرا گرفتن آموزش سر و بدن در شنا کرال پشت با ما در مستمر سوییمر در تماس باشید.

دلایل غرق شدن پاها

ممکن است در دفعات اولیه‌ای که شما کرال پشت را انجام می‌دهید، پاهایتان غرق بشوند. دلایل زیر در غرق شدن پاها نقش دارند:

  • اگر قسمت پشتی بدن شما نتواند فشار کافی را به آب وارد کند، پاها غرق خواهند شد.
  • اگر بدن خود را از قسمت باسن خم نکنید ممکن است که پای شما در آب غرق شود. اغلب اوقات شناگرانی که حالت پای خود را درست نمی‌کنند ممکن است دچار این نوع از غرق شدگی پا شوند.
  • اگر به هنگام شنا کردن قسمت پشتی بدن خود را از قسمت ریه به آب فشار دهید، احتمال غرق سادگی وجود دارد.
  • شیب زیاد بدن نسبت به پاها سبب غرق شدن پا در آب می‌شود.

سخن پایانی

ما در این مطلب در مورد آموزش سر و بدن در شنا کرال پشت با شما صحبت کردیم. کرال پشت یکی از ساده‌ترین انواع شنا به شمار می‌آید اما باید به هنگام انجام آن شما به نکات مهمی که در این زمینه ‌وجود دارند، توجه کنید. برای مثال بدن باید حالت یک بشقاب کم عمق را به خود بگیرد و سر نباید بیش از حد خم شود. تمامی نکات لازم در این راستا برای شما شرح داده شده‌اند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید با ما در تماس باشید و یا در صورت لزوم از دوره‌های تخصصی آموزش شنا حامد پورفیض بهره ببرید.

سوالات متداول درباره حرکت بدن و سر در کرال پشت

  • بدن در کرال پشت چه وضعیتی دارد؟

وضعیت بدن در شنای کرال پشت همانند یک بشقاب کم عمق است که در آن سر خارج از آب، پنجه پا لبه آب و قسمت نشیمنگاه در آب قرار دارد.

  • سر در شنای کرال پشت چه وضعیتی دارد؟

 در شنا کرال پشت، سر باید خارج از آب قرار بگیرد و گردن هم کمی خم شده باشد.

  • تنفس چند بار در کرال پشت انجام می‌شود؟

دست کم با انجام هر حرکت در شنا کرال باید یک بار تنفس کنید.

  • گردش بدن در شنای کرال پشت چند درجه است؟

به طور کلی بدن در این شنا ۹۰ درجه گردش دارد که ۴۵ درجه آن به سمت راست و ۴۵ درجه آن به سمت چپ متمایل است.

آموزش تنفس در شنا کرال پشت

یکی از پرطرف‌دارترین حرکات در شنا، کرال پشت است. این حرکت بر دو اصل تنفس و چرخش به‌موقع بدن استوار است. تنفس مداوم و چرخش به‌موقع بدن از یک طرف به طرف دیگر در این حرکت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مهم‌ترین رکن رد حرکت کرال پشت درست و به‌موقع نفس‌کشیدن است. همان گونه که می‌دانید در  این حرکت صورت شما به طرف بالا قرار گرفته است؛ اما این بدان معنی نیست که می‌توانید هر زمان که خواستید نفس بکشید.

نحوه درست نفس‌کشیدن در این حرکت نیاز به آموزش اصولی و انجام تمرینات پیوسته دارد. لازمه دست‌یافتن به یک آموزش درست و اصولی نیز، داشتن یک مربی حرفه‌ای و باتجربه است. کلاس‌های خصوصی شنا حامد پورفیض، به‌عنوان یکی از بهترین‌ها در حوزه آموزش شنا است. در این مقاله به آموزش تنفس در شنا کرال پشت خواهیم پرداخت.

فهرست عناوین مطلب تنفس در کرال پشت:

  • زمان مناسب تنفس در شنا کرال پشت
  • چگونه از حرکت کرال پشت نهایت لذت را ببریم؟
  • اشتباهات رایج در شنا کرال پشت
  • حفظ تعادل و تاثیر آن در تنفس در شنا کرال پشت
  • معضل پاشیدن آب به صورت!
  • الگوی تنفس در شنا کرال پشت

زمان مناسب تنفس در شنا کرال پشت

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام اجرای این حرکت باید به آن اهتمام ورزید، زمان درست نفس‌کشیدن است. از لحاظ فنی زمان مناسب برای تنفس در شنا کرال پشت به شرح زیر است:

  • دم: در هنگام بیرون آوردن یک دست از آب
  • بازدم: در هنگام بالا آوردن دست دیگر از آب

برای اینکه در مدت‌زمان طولانی روی آب شناور بمانید، باید درست و به‌موقع نفس بکشید. جالب است بدانید، هنگام بیرون‌دادن نفس (هنگام بازدم) شش‌های شما بزرگ می‌شوند (بدون آنکه بر وزن بدنتان تاثیر بگذارند.)؛ به‌این‌ترتیب سایز قفسه سینه‌تان افزایش می‌یابد و باعث می‌شود، به‌راحتی روی آب شناور بمانید.

همچنین لازم به ذکر است که قسمت بالاتنه، به دلیل آنکه حجم بیشتری از بدن را تشکیل داده است، راحت‌تر روی آب شناور می‌ماند؛ اما پاها ممکن است کمی در آب فرو بروند. همیشه سعی کنید نحوه تنفس خود را، بر اساس میزان هوایی که به درون شش‌های خود می‌کشید و سرعت انجام آن تحت کنترل داشته باشید. شنای کرال پشت را با ضربات بسیار آهسته بازو انجام دهید و الگوی تنفس خود را به 3 مرحله تقسیم کنید:

  1. وقتی دست از آب بیرون می‌آید
  2. وقتی دستتان جلوی صورت شما می‌آید
  3. وقتی قرار است وارد آب شود

تنفس نادرست و عدم برقراری تعادل میان اکسیژن مصرفی و کربن‌دی‌اکسید تولید شده، باعث ایجاد اختلال در عملکرد متابولیسمی بدن شما می‌گردد و متاسفانه خیلی زود خسته می‌شوید.

چگونه از حرکت کرال پشت نهایت لذت را ببریم؟

هنگام انجام این حرکت خیلی زود نفس کم می‌آورید؟ تکنیک تنفس شما هنگام انجام این حرکت می‌تواند دلیل آن باشد. تنفس صحیح، انجام حرکت کرال پشت را آسان‌تر و آرامش‌بخش‌تر می‌کند. اکثر افرادی که به‌تازگی حرکت کرال پشت را آموخته‌اند، از نحوه درست تنفس و زمان درست آن آگاه نیستند. همین موضوع نیز منجر به خستگی مفرط و کمبود اکسیژن در این افراد می‌گردد. برای جلوگیری از حبس نفس که به‌سرعت منجر به خستگی می‌گردد، باید یک الگوی تنفسی منظم داشته باشید. دم و بازدم باید با بالا آمدن هر بازو روی سطح آب، همراه باشد. این کار باعث می‌شود که در فواصل زمانی منظم نفس بکشید. یادگیری الگوی تنفس برای کرال پشت ممکن است کار عجیبی به نظر برسد؛ زیرا اغلب ما تصور می‌کنیم به دلیل بالابودن صورت در انجام این حرکت، هر زمان که دلمان بخواهد می‌توانیم نفس بکشیم.

اشتباهات رایج در شنا کرال پشت

حبس‌کردن نفس یک اشتباه رایج در هنگام شنا کردن است و در موارد حاد نیز منجر به سکته مغزی شده است. حبس‌کردن نفس، باعث می‌شود خیلی زود خسته شوید و شنا برایتان سخت و طاقت‌فرسا شود. حبس نفس باعث افزایش سریع دی‌اکسیدکربن در سیستم تنفسی ما می‌گردد و نیاز ما به اکسیژن را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. این افزایش نیاز بدن به اکسیژن، باعث می‌شود که ما با سرعت بیشتری نفس بکشیم.

 بسیار متداول است که شناگران، به‌خصوص مبتدیان، نفس خود را حبس کنند بدون اینکه از عواقب جبران‌ناپذیر آن مطلع باشند. داشتن یک ریتم منظم در تنفس، به حفظ زمان و هماهنگی دست‌ها و پاها در هنگام حرکت کمک می‌کند. همچنین از خستگی مفرط شناگر جلوگیری می‌کند و موجب می‌شود این حرکت را به‌آرامی و بسیار روان انجام دهد.

حفظ تعادل و تاثیر آن در تنفس در شنا کرال پشت

صورت خود را بالای آب نگه دارید. برای اینکه صورت خود را بالاتر از سطح آب نگه دارید، باید بتوانید تعادل بدنتان را در آب حفظ نمایید. این کار در کرال پشت، به‌مراتب دشوارتر از کرال جلو است؛ زیرا باید درحالی‌که روی پشت خود شناور هستید تعادل داشته باشید. اگر بتوانید تعادلتان را به‌درستی حفظ نمایید، نفس‌کشیدن آسان می‌شود؛ زیرا صورت شما بالای آب می‌ماند و خطر قورت‌دادن آب وجود ندارد. در غیر این صورت، صورت شما دیریازود زیر سطح آب فرومی‌رود و نفس‌کشیدنتان مختل می‌گردد.

برای حفظ تعادل در شنای کرال پشت به نکات زیر توجه نمایید:

  • برای بالا نگه‌داشتن پاها و ایجاد نیروی محرکه باید به طور منظم با پاهایتان به آب ضربه بزنید. اگر در ابتدا ضربه شما بی‌اثر است، می‌توانید از باله‌های شنا به‌عنوان کمک‌کننده استفاده کنید.
  • در حین تمرین حفظ تعادل در شنای کرال پشت، گیره بینی می‌تواند به جلوگیری از ورود آب به بینی شما کمک کند.

معضل پاشیدن آب به صورت در تنفس کرال پشت!

پاشیدن آب به صورت شما در طول بالا آمدن دست‌ها، یکی دیگر از مسائلی است که می‌تواند تنفس شما را مختل کند. برای جلوگیری از این امر، در لحظه‌ای آب به دلیل بالا آمدن دست‌ها به صورتتان پاشیده می‌شود، عمل بازدم را انجام دهید. دم سریع از طریق دهان و بینی و سپس بازدم آهسته از طریق بینی در حالی که دهان بسته است نیز به خروج آب کمک می‌کند. این موضوع به این دلیل است که تا زمانی که شما در حال بازدم هستید و دهان شما بسته است، آب نمی‌تواند وارد بینی شود.

الگوی تنفس در شنا کرال پشت

در حین شنای کرال پشت، یکی از الگوهای تنفسی که می‌توانید استفاده کنید این است که در طی بالا آوردن یک دست، عمل دم را انجام دهید، سپس در حین بالا آوردن دست دیگر، عمل بازدم را انجام دهید. این الگوی تنفسی بسیار ساده و کارآمد است.

سخن پایانی

یادگیری شنا مقدمه خوبی برای آشنایی با دنیای زیر آب‌ها است. اگر از راه‌رفتن روی زمین سخت خسته شده‌اید، وارد دنیای آب‌ها شوید و شنا کردن بیاموزید. برای اینکه تجربیات خوبی از شنا کردن به دست آورید، باید این ورزش را به‌صورت اصولی و زیر نظر یک مربی با تجربه بیاموزید. کلاس‌های خصوصی شنا حامد پورفیض، فرصت خوبی را برای علاقه‌مندان به شنا فراهم آورده است. با شرکت در این کلاس‌ها، شناکردن را به بهترین نحو یاد می‌گیرید.

سوالات متداول درباره نفس کشیدن در کرال پشت

نحوه تنفس در شنا کرال پشت چگونه است؟

با بالا آمدن یک دست، عمل دم صورت می‌گیرد و با بالا آمدن دست دوم، بازدم انجام می‌شود.

رایج‌ترین اشتباه در هنگام تنفس در شنا کرال پشت چیست؟

حبس‌کردن نفس یکی از رایج‌ترین اشتباهات در انجام این حرکت است و شناگر را به‌شدت خسته می‌کند.

چگونه تکنیک‌های شنا کرال پشت را به‌درستی بیاموزیم؟

برای یادگیری درست و اصولی تکنیک‌های این حرکت، باید در دوره‌های آموزش شنا با کیفیت شرکت نمایید.

آموزش برگشت در شنا کرال پشت

شنای کرال پشت یکی از انواع شنا است که از محبوبیت زیادی بین شناگران برخوردار شده است. اگرچه یادگیری شنای کرال پشت آسان است اما یک سری نکات مهم دارد که متاسفانه خیلی از شنا آموزان به این نکات توجه نمی‌کنند. یکی از بخش‌های مهم شنای کرال پشت، برگشت یا چرخش سالتو است که با تکنیک‌های مختلف همراه شده است.

برای این که برگشت در شنای کرال پشت را یاد بگیرید، به تمرین و تمرکز زیادی نیاز دارید؛ چرا که برگشت در این شنا آسان نیست و باید با اصول خاصی همراه شود. اغلب اوقات شناگرانی که می‌خواهند در مسابقات پیروز میدان شوند، تمرکز اصلی خود را بر روی یادگیری چگونگی برگشت در کرال پشت می‌گذارند. شاید در ابتدا تصور کنید که با انجام حرکت‌های چرخشی برای برگشت در مسیر رفت ممکن این سرتان گیج برود یا بدنتان غرق شود، اما اصلا چنین نیست.

آنچه که سالتو یا برگشت کرال پشت را دشوار و خطرناک می‌سازد، چرخش‌هایی است که در آن وجود دارد. برای این که بتوانید به هنگام برگشت موقعیت بدن خود را بر روی آب حفظ کنید، باید یک بار چرخش داخلی کامل را انجام دهید و بار دیگر چرخش از پهلو داشته باشید. ترکیب کردن این دو چرخش با یکدیگر باعث می‌شود که پا با دیواره استخر تماس پیدا کند و شنا کردن کمی سخت شود.

شما عزیزانی که تمایل به گذراندن دوره آموزش برگشت در شنا کرال پشت را دارید، می‌توانید همین حالا از آموزش‌های اصولی شنای حامد پورفیض استفاده کنید.

در ادامه قسمت برگشت در کرال پشت به مطالب زیر خواهیم پرداخت:

  • برگشت در کرال پشت
  • تدارک برای برگشت در شنای کرال پشت
  • مراحل مختلف سالتو در شنای کرال پشت
  • اشتباهات رایج در برگشت در شنای کرال پشت
  • نکات مهمی که در شنای کرال پشت باید رعایت شوند

برگشت در کرال پشت

برای این که به خوبی نکات موجود در آموزش برگشت در شنا کرال پشت را فرا بگیرید، بهتر است که زیر نظر یک مربی اقدام به شنا کردن کنید. اگر هماهنگی‌های بدنی لازم برای انجام حرکات مختلف برگشت در شنای کرال پشت را داشته باشید، در این نوع از شنا کردن به تبحر کافی خواهید رسید.

چنین به نظر می‌رسد که هر شناگری تمایل دارد روشی را انتخاب کند که می‌داند تکنیک‌ها و اصول آن با اعضای بدن او هماهنگی دارند؛ پس باید برای استفاده از روش سالتو، زبان بدن خود را بدانید و آن دسته از تکنیک‌هایی را که با آن‌ها راحت‌تر هستید را انتخاب کنید.

به طور خلاصه باید بگوییم که برگشت در کرال پشت کار آسانی است، به شرطی که اصولی انجام شود. پس باید روش برگشت را به گونه‌ای انتخاب کنید که با شرایط شما هماهنگ باشد. برای مثال فردی که در پهلوهای خود با مشکل مواجه شده است، ممکن است نتواند به خوبی چرخش از پهلو را انجام دهد و از رقیبان خود عقب بماند؛ بنابراین به این نکته توجه کافی داشته باشید.

تدارک برای برگشت در شنای کرال پشت

اولین کاری که برای برگشت در شنای کرال پشت باید انجام دهید این است که فاصله خود و دیواره استخر را تنظیم کنید. فرد شناگر باید بداند که در چه فاصله‌ای از اطراف استخر قرار دارد و بر اساس همین فاصله حرکات برگشت را انجام دهد.

علاوه بر این، شناگر برای این که بتواند به خوبی آموزش برگشت در شنا کرال پشت را فرا بگیرد، باید اشیایی که در اطراف استخر وجود دارند را بشناسد و با موقعیت قرارگیری این اشیا آشنایی کامل داشته باشد.

 مراحل مختلف سالتو در شنای کرال پشت

مراحل گوناگونی وجود دارند که شناگر می‌تواند به کمک آن در مسیر رفت دور زده و بازگردد. شما به عنوان یک شناگر ماهر باید ابتدا تمامی این مراحل را با تمرین و تکرار مداوم یاد بگیرید و سپس در شمای کرال پشت آن‌ها را انجام دهید:

  • در اولین مرحله باید استخر را به خوبی بشناسید و بدانید که چه زمانی به دیواره‌های استخر نزدیک می‌شوید. در این صورت بهترین زمان برای انجام حرکت برگشت را انتخاب خواهید کرد؛ پس از رسیدن به این شناخت و نزدیک شدن به دیواره‌های استخر، شناگر باید بازو و دست خود را به همراه قسمتی از بالا تنه که شامل کمر و سینه است را از آب بیرون بیاورد و به دیوار چنگ بزند.
  • در مرحله بعد دستی که به دیوار چنگ زده است باید دیوار را رها و به سمت جلو شنا کند. در این مرحله سر شناگر به سمت بالا و پایین حرکت می‌کند و امکان دارد به زیر آب برود. در این بخش شما باید آرنج دستان خود را به طور کامل باز و سپس دست را حدود ۴۰ سانت وارد آب کنید.
  • در مرحله بعد باید چرخش داشته باشید. ابتدا چرخش داخلی که کل بدن در آن می‌چرخد را انجام دهید و سپس پهلو‌های خود را بچرخانید. این مرحله، مرحله نهایی چرخش در کرال پشت است که پس از آن بدن شناگر به حالت عادی خود باز می‌گردد و مجددا رو به جلو ( در مسیر برگشت ) حرکت می‌کند.

اشتباهات رایج در برگشت در شنای کرال پشت

اگر چه تمامی مربیان تلاش می‌کنند که آموزش برگشت در شنا کرال پشت را با تمامی نکات مهم و اصول آن به شناگران آموزش دهند، اما همواره افرادی هستند که دچار اشتباهاتی در این زمینه می‌شوند. برخی از این اشتباهات عبارتند از:

  1. فرو بردن باسن در آب: توجه داشته باشید که به هنگام انجام شنای کرال پشت اگر باسن بیش از حد وارد آب شود و بدن نتواند بر روی آب تعادل داشته باشد، دست و پای شناگر غرق می‌شود. در برگشت در کرال پشت هم همین صورت است. باید باسن شما حالتی متناسب داشته باشد تا شما پس از برگشت بتوانید به شنا کردن ادامه دهید. برای جلوگیری کردن از به وجود آمدن چنین اشتباهی شما باید مفصل لگن خود را به هنگام بازگشت باز کنید.
  2. فشار آوردن به آب: به هنگام برگشت در کرال پشت نباید پای شما به آب فشار آورد. برخی از کارآموزان به اشتباه زانوهای خود را خم می‌کنند و پای خود را با فشار بر روی آب می‌‌زنند. در این صورت نه تنها برگشت به خوبی انجام نمی‌شود، بلکه ممکن است مدت زمان زیادی از وقت شما هم تلف شود. در ضمن انرژی زیادی نیز از شما گرفته می‌شود؛ پس در مسابقات چنین شناگری بر رقیبان خود می‌بازد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بدن خود را آزاد بچرخانید و سپس برگشت بزنید.

نکات مهمی که در شنای کرال پشت باید رعایت شوند:

  • به هنگام برگشت در شنای پشت دست‌های خود را همانگونه که گفته شد از آرنج باز کنید و سپس آن‌ها را وارد آب کنید تا بتوانید راحت‌تر برگردید.
  • به هنگام برگشت کرال چرخش خود را مشخص کنید و توجه داشته باشید که ابتدا باید کدام نوع از چرخش را انجام دهید.
  • سر شما به هنگام برگشت باید وضعیت خاصی داشته باشد. ممکن است در زمان چرخش سردرگمی به زیر آب بچرخد، اما پس از انجام چرخش سریعا سر را روی آب قرار دهید. به گونه‌ای که انگار روی آب دراز کشیده‌اید.
  • حتما حتما تمرینات خود را زیر نظر یک مربی پیش ببرید تا اگر حرکتی را اشتباه انجام می‌دهید، در همان دفعات اولیه تصحیح کنید. لازم به ذکر است که اگر عادت کنید حرکتی را اشتباه انجام دهید، دیگر نمی‌توانید به خوبی برگشت در کرال دست را به سرانجام برسانید.
  • به عنوان یک قاعده کلی به یاد داشته باشید که به هنگام انجام شنای کرال پشت و یادگیری حرکات و اصول مختلف در این شنا شما باید تکرار و تمرین مداوم داشته باشید. در این صورت ممکن است تاکتیک‌هایی برگشت در کرال پشت را فرا خواهید گرفت.

کلام آخر

کا در این مطلب در مورد آموزش برگشت در شنا کرال پشت با شما عزیزان صحبت کردیم. شنای کرال پشت یکی از هیجان‌انگیز‌ترین انواع شنا به شمار می‌آید که برگشت در آن اهمیت زیادی دارد. شناگرانی که در مسابقات منطقه‌ای، ملی یا جهانی شرکت می‌کنند، همگی می‌دانند که برگشت در این نوع از شنا چرخ اصولی دارد. اگر شما بتوانید اصول برگشت در شنای کرال شما را یاد بگیرید و آن را پیاده‌سازی کنید، نمی‌توانید به عنوان یک فرد حرفه‌ای شنا کنید. شما عزیزانی که تمایل به یادگیری تکنیک‌های برگشت در شنای کرال پشت دارید، می‌توانید در دوره آموزش خصوصی شنا حامد پورفیض شرکت کنید.

سوالات متداول درباره برگشت در کرال پشت

  • در برگشت در شنا کرال پشت چند چرخش انجام می‌شود؟

 در حرکت برگشت در شنا کرال پشت یک چرخش داخلی و یک چرخش از پهلو انجام می‌شود.

  • چرا باید برای انجام برگشت در شنای کرال پشت، استخر را بشناسید؟

اجرای حرکت درست برگشت در شنا کرال پشت باعث می‌شود تا بتوانیم بهترین زمان  را انتخاب کنیم. به گونه‌ای که با دیواره استخر برخورد نکنیم.

  • چه چیزی سالتو را دشوار می‌سازد؟

چرخش‌هایی که در حرکت سالتو انجام می‌گیرد باعث دشوار شدن این حرکت می‌شود.

  • هنگام برگشت دست‌ها باید چند سانت وارد آب شوند؟

 در زمان برگشت در شنای کرال پشت دست‌ها باید 40 سانت وارد آب شوند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست