آموزش استارت در شنا پروانه
برای علاقهمندان به ورزش شنا، هیچچیز به زیبایی تماشای شناگری که از سبک شنای پروانهای استفاده میکند تا خود را از سطح آب عبور دهد، نیست. این شنا یکی از سبکهای موردعلاقه اکثر افراد بوده و آنان با دیدن این نوع شنا و حرکات زیبای آن، دوست دارند این سبک شنا را یاد بگیرند.
برای یادگیری شنا با آموزش شنا مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.
اما باید بدانید که شنای پروانه به آسانی آنچه که به نظر میآید نیست و تکنیکهای خاص خودش را دارد. مثلاً افراد، برای بهکارگیری تکنیک ضربه پروانه به قدرت و هماهنگی نیاز دارند. با کنار هم آوردن این عناصر، یک ضربه مکانیکی همراه با صدا ایجاد میشود که فرد حس میکند در حال پرواز در آب است. این احساس فرد شناگر را وادار میکند تا از تمام قدرت و چابکی بدن خود استفاده کند.
یادگیری این شنا برای افراد تازهکار میتواند چالشبرانگیز باشد. این نوع شنا مراحلی دارد که این مراحل با استارت شروع میشوند؛ بنابراین در این مقاله از مسترسوییمر میخواهیم به آموزش استارت در شنا پروانه پرداخته و یک نکات کلی و مرتبط با این موضوع را به شما بیان نماییم. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به یادگیری انواع شنا علاقه داشته و دوست دارید درباره این ورزش یا میتوان گفت نوعی تفریح اطلاعات زیادی به دست آورید، به شما پیشنهاد میکنم هرگز این مقاله را از دست ندهید.
برای یادگیری شنا با آموزش شنا در خانه مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.
لیست موارد آورده شده در مقاله آموزش استارت در شنا پروانه:
- معرفی شنای پروانه
- نحوه شنای پروانه برای مبتدیان
- نحوه استارت در شنا پروانه و تفاوت آن به گذشته
- شروع استارت در شنا پروانه
- سؤالات متداول استارت در شنا پروانه
معرفی شنای پروانه
شنای پروانه، در بین چهار نوع شنای اصلی، دومین شنا از نظر سرعت محسوب میشود. از تحول شنای قورباغه سنتی، این شنا در سال ۱۹۳۰ به وجود آمد و در سال ۱۹۵۶، به طور رسمی وارد مسابقات المپیک شد.
ابداع مرحله خروج دست از آب، اولین مرحله تحول شنای قورباغه بود که سرعت شناگر را به طور چشمگیری از طریق کاهش نیروهای مقاوم، افزایش میداد، بدون اینکه قوانین شنای موجود در آن زمان را نقص کند.
همچنین میتوانید برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.
بلافاصله پس از آن و در شرف تبدیل شنای قورباغه به شنای پروانه، شیوه پا زدن دلفین ابداع شد که در این شیوه، پاها به جای اینکه در صفحه افقی حرکت کنند، در یک صفحه عمودی و به صورت همزمان حرکت میکردند؛ ابداع این روش سهم زیادی در افزایش سرعت شناگران سبک پروانه نسبت به سبک قورباغهای داشت.
همانطور که در فوق نیز اشاره کردیم، شنای پروانه یا هر نوع شنای دیگری مراحل خاص خودش را دارد که این مراحل از استارت حرکت شروع شده و با نحوه حرکت اعضای بدن داخل آب و در نهایت مراحل تنفس و خروج از آب پایان مییابد.
هنگامی که فرد به سبک پروانه شنا میکند، بدن در یک حالت مواج قرار میگیرد. شناگر در این سبک، در یک حرکت متناوب در آب به بالا و پایین حرکت خواهد کرد؛ اما توجه نمایید که در شنای پروانه توجه و تمرکز بر حرکت رو به جلو نیز ضروری است. یک خطای رایج در انجام این نوع شنا این است که مبتدیان سعی میکنند که در آب بیش از حد به بالا و پایین حرکت کنند.
در ادامه بخش میخواهیم نکات کلی و جامعهای را از استارت در شنا پروانه به شما بیان کنیم؛ در مقالات بعدی مستر سوییمر نیز، به نحوه حرکت دادن بدن، سر، پاها در شنای پروانه میپردازیم تا از این طریق شما را با این نوع شنا بیشتر آشنا کنیم.
همچنین میتوانید برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.
نحوه شنای پروانه برای مبتدیان
در بخش بالا به یک اشتباه رایج مبتدیان در انجام حرکات و استارت در شنا پروانه اشاره کردیم. برای جلوگیری از این اشتباهات میخواهیم در این قسمت، مراحل کلی این نوع شنا را بیان کرده و سپس به صورت جزئی به نحوه استارت شنا پروانه بپردازیم.
اکثر شناگران بر این باورند که پروانه سختترین حرکت در شنا کردن است. چون این نوع شنا از تمام ماهیچههای بدن استفاده میکند و برای درست انجام دادن آن، فرد به سطح بالایی از قدرت، تکنیک و زمان نیاز دارد. با این تعاریف شاید از استارت شنا پروانه بترسید و انجام حرکات همزمان در آن برایتان سخت به نظر برسد؛ اما نگران نباشید در اینجا مرحله به مرحله این شنا را بررسی خواهیم کرد.
اگر در حال یادگیری شنای پروانه هستید یا اگر میخواهید تکنیکهای خود را اصلاح کنید، به جای درستی آمدهاید. شما باید وضعیت بدن، سر، نحوه لگد و تنفس خود را تنظیم کرده و شروع به استارت شنا پروانه کنید.
همچنین میتوانید برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.
وضعیتهای مختلف قرارگیری در شنا پروانه
-
وضعیت سر و بدن
وضعیت قرارگیری بدن در شنا پروانه به شکل زیر است: باسن باید نزدیک سطح قرار بگیرد. هنگامی که تنفس نمیکنید چشمان شما باید به پایین نگاه کنند.
چند نمونه از اشتباهات رایج در نحوه قرارگیری بدن در این نوع شنا:
نحوه قرارگیری سر شناگر، تأثیر زیادی در پیشروی در آب دارد؛ بنابراین فرد باید برای حفظ آن، در یک موقعیت خنثی تمرکز و تمرین کند.
همه اعضای بدن فرد مخصوصاً باسن او، حرکات سر را دنبال میکنند. به این معنی که اگر چشمان شناگر به جای پایین به جلو نگاه کند، باسن در آب فرو میرود. با فرو رفتن پشت فرد در آب، فرد در آب احساس سنگینی کرده و نمیتواند روی حرکات خود تمرکز کند.
-
کشش
اکنون بیایید در مورد کشش صحبت کنیم. در استارت در شنا پروانه باید دستهایتان کمی بازتر از شانههایتان وارد آب شوند. به نحوه قرارگیری عقربههای ساعت در 11 و 1 فکر کنید عین همان مدل باید دستانتان قرار بگیرد.
در زیر آب، اساساً 2 حرکت آزاد همزمان باهم انجام میشوند. شما باید آرنج خود را بالا نگه دارید تا ساعد، عمودی اولیه را در طول کشش حفظ کند. سعی کنید دستهای خود را از عرض شانه باز نگه داشته و صاف به عقب بکشید.
بازوهای شما باید هنگام خروج از آب، به طور کامل دراز شوند تا مرحله پیشروی شروع شود. بازوهای خود را صاف نگه دارید و آنها را به بیرون و اطراف بکشید و دوباره، جلوی شانههای خود، وارد آب کنید.
نکتهای که در انجام حرکات کششی باید به آن توجه نمایید این است که مطالعات نشان داده که شنا با انگشتان کمی از هم جدا میتواند نیروی کشش شما را تا 10 درصد بهبود ببخشد و به شما کمک کند تا در مقایسه با شنا کردن با انگشتان محکم به هم فشرده، 2.5 درصد سریعتر شنا کنید.
-
ضربه
ضربه پروانهای به عنوان ضربه دلفین نیز شناخته میشود. این حرکت موجدار، فرد را به جلو میراند. فرد با یک ضربه بازو، 2 ضربه لگد انجام میدهد: ضربه اول به بیرون راندن بازوها از آب کمک میکند و ضربه دوم به شما کمک میکند تا زمانی که دستانتان دوباره وارد آب میشوند به جلو رانده شوید.
-
تنفس
هنگامی که در شنا پروانه نفس میکشید، فقط باید سر خود را به اندازه کافی بالا برده و سریع تنفس کنید. چانه شما باید درست روی سطح آب باشد و نیازی به بلند کردن زیاد آن نیست!
نحوه استارت در شنا پروانه و تفاوت آن به گذشته
استارت به کار گرفته شده توسط شناگران در شنا پروانه با نحوه استارت در گذشته متفاوت است. تکنیک استارت از روی سکو که در گذشته رواج داشت، نسبت به روش امروزی راحتتر بوده و به این صورت انجام مییافت که فرد روی سکو رفته و پاهای خود را بهاندازه عرض شانه باز میکرد؛ بعد لبه سکو را با پنجه پا گرفته و بدن خود را از کمر به سمت جلو خم مینمود.
سر شناگر در این حالت طوری قرار میگرفت که چشمها مستقیماً به روبهرو نگاه میکردند. سپس شناگر زانوهای خود را خم میکرد و بهمحض شنیدن دستور شروع، دستهای خود را به جلو آورده و با باز کردن مفاصل زانو، خود را به جلو پرتاب میکرد.
با مطالعه و بررسیهای انجام گرفته توسط مربیان شنا، مشخص شد که برای استارت در شنا پروانه، روشهای دیگری نیز وجود دارد. این روشها میتوانند در پرتاب کردن شناگر به فاصله دور مؤثرتر از روشهای قدیمی باشند.
امروزه استارت از روی سکو به دو صورت انجام میپذیرد:
- استارتی که با چرخش دستها حول محور شانه شروع میشود.
- استارتی که با خم شدن شناگر و با گرفتن لبه سکو با دست، آغاز میشود.
هر دو نوع روش گفته شده در فوق، در مسابقات قهرمانی و المپیکی مورد استفاده قرار میگیرند. برای اجرای حرکت استارت در شنا پروانه باید توجه کنید که بعد از شنیدن صدای شروع باید در لبه سکو قرار گرفته و با پنجه پای خود لبه سکو را بگیرید؛ چون این کار مانع سر خوردن میشود. این نکته باید در همان ابتدای آموزش، به کارآموزان یاد داده شود.
شروع استارت در شنا پروانه
حال بعد از اشاره به نکات کلی در باره استارت در شنا پروانه میخواهیم به صورت جزئیتر شروع این حرکت را بررسی نماییم:
مراحل این حرکت عبارتاند از:
- قرار دادن پاها به صورت موازی به اندازه عرض شانه در لبهٔ سکو.
- قرار دادن دستها بین پاها و گرفتن لبه سکو با دستان.
- خم کردن زانوها به مقدار کافی بهطوریکه به پاها فشار وارد شود.
- به جلو راندن بدن با شنیدن فرمان “برو ” و به عقب فشار دادن پاها در مقابل سکو.
- به جلو حرکت دادن بازوها جلوی قفسه سینه.
- خم کردن آرنجها برای بالا آوردن بهتر سر.
در نهایت با قرار گرفتن بازوها به صورت مورب به سمت پایین، آنها از حرکت ایستاده و به عنوان اولین قسمت بدن، وارد آب میشوند. نباید بلافاصله بعد از استارت، در زیر آب از موج دلفین استفاده کرد.
سخن پایانی درباره استارت در شنا پروانه با مستر سوییمر
در این مقاله از سایت مستر سوییمر، به نحوه انجام استارت در شنا پروانه پرداخته و موارد مرتبط به آن را بیان کردیم. اما توجه نمایید که شنا یک ورزش کاملاً تخصصی بوده و برای انجام آن اصلاً نباید به خواندن مطالب تئوری بسنده شود.
پیشنهاد ما به شما این است قبل از اینکه شنا را به تنهایی انجام دهید، حتماً زیر نظر یک مربی حرفهای به تمرین بپردازید و بعد کسب آمادگیهای لازم به شنای حرفهای دست بزنید. یکی از مربیهای با تجربه در این حیطه، آقای حامد پورفیض است که با سالها تجربه و تدریسهای خصوصی، میتواند مربی خوبی برای شما باشد.
سؤالات متداول درباره استارت در شنا پروانه
-
استارت پروانه شبیه به استارت کدام نوع شنا است؟
حرکت استارت در شنا پروانه شبیه به استارت کرال سینه است.
-
شنا پروانه از تحول کدام شنا به وجود آمده است؟
این شنا از تحول و تغییر شنای قورباغه ایجاد شده است.
-
هواگیری در شنا پروانه چه زمانی باید انجام شود؟
حداقل در دو دست اول بعد از استارت نباید هواگیری انجام داد، بعداً با توجه به دستور مربی میتوان هواگیری کرد.
-
برای رسیدن به بیشترین سرعت در دایو چه نکتهای را باید در شنا پروانه رعایت کرد؟
شناگر در شنا پروانه نباید بلافاصله بعد از استارت، در زیر آب موج دلفینی بزند و رعایت این نکته الزامی است.
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
باسلام
از مطالب علمی وفنی شما در رابطه با فراگیری تکنیک شنای پروانه که بطور کامل ارایه کردید کمال تشکر را دارم.
سلام و درود
از اینکه این مطلب برای شما مفید بوده خوشحالیم