آموزش شنا پروانه

در این صفحه از سایت مستر سوییمر به آموزش شنا پروانه خواهیم پرداخت. این آموزش، شامل آموزش استارت پروانه، آموزش حرکت پا در پروانه، آموزش حرکت دست در پروانه، آموزش بدن و سر در پروانه، آموزش تنفس در شنا پروانه، آموزش برگشت در پروانه می‌شود. همچنین شما می‌توانید برای آموزش خصوصی شنا پروانه در تهران با شماره ۰۹۱۲۲۲۷۵۲۳۱ تماس بگیرید.

آموزش خصوصی شنا تلفن : 09122275231

آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر
آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر

آموزش استارت در شنا پروانه

 برای علاقه‌مندان به ورزش شنا، هیچ‌چیز به زیبایی تماشای شناگری که از سبک شنای پروانه‌ای استفاده می‌کند تا خود را از سطح آب عبور دهد، نیست. این شنا یکی از سبک‌های موردعلاقه اکثر افراد بوده و آنان با دیدن این نوع شنا و حرکات زیبای آن، دوست دارند این سبک شنا را یاد بگیرند.

برای یادگیری شنا با آموزش شنا مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

اما باید بدانید که شنای پروانه به آسانی آنچه که به نظر می‌آید نیست و تکنیک‌های خاص خودش را دارد. مثلاً افراد، برای به‌کارگیری تکنیک ضربه پروانه به قدرت و هماهنگی نیاز دارند. با کنار هم آوردن این عناصر، یک ضربه مکانیکی همراه با صدا ایجاد می‌شود که فرد حس می‌کند در حال پرواز در آب است. این احساس فرد شناگر را وادار می‌کند تا از تمام قدرت و چابکی بدن خود استفاده کند.

یادگیری این شنا برای افراد تازه‌کار می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. این نوع شنا مراحلی دارد که این مراحل با استارت شروع می‌شوند؛ بنابراین در این مقاله از مسترسوییمر می‌خواهیم به آموزش استارت در شنا پروانه پرداخته و یک نکات کلی و مرتبط با این موضوع را به شما بیان نماییم. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به یادگیری انواع شنا علاقه داشته و دوست دارید درباره این ورزش یا می‌توان گفت نوعی تفریح اطلاعات زیادی به دست آورید، به شما پیشنهاد می‌کنم هرگز این مقاله را از دست ندهید.

برای یادگیری شنا با آموزش شنا در خانه مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

لیست موارد آورده شده در مقاله آموزش استارت در شنا پروانه:

  • معرفی شنای پروانه
  • نحوه شنای پروانه برای مبتدیان
  • نحوه استارت در شنا پروانه و تفاوت آن به گذشته
  • شروع استارت در شنا پروانه
  • سؤالات متداول استارت در شنا پروانه

معرفی شنای پروانه

شنای پروانه، در بین چهار نوع شنای اصلی، دومین شنا از نظر سرعت محسوب می‌شود. از تحول شنای قورباغه سنتی، این شنا در سال ۱۹۳۰ به وجود آمد و در سال ۱۹۵۶، به طور رسمی وارد مسابقات المپیک شد.

ابداع مرحله خروج دست از آب، اولین مرحله تحول شنای قورباغه بود که سرعت شناگر را به طور چشمگیری از طریق کاهش نیروهای مقاوم، افزایش می‌داد، بدون اینکه قوانین شنای موجود در آن زمان را نقص کند.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

بلافاصله پس از آن و در شرف تبدیل شنای قورباغه به شنای پروانه، شیوه پا زدن دلفین ابداع شد که در این شیوه، پاها به جای اینکه در صفحه افقی حرکت کنند، در یک صفحه عمودی و به صورت هم‌زمان حرکت می‌کردند؛ ابداع این روش سهم زیادی در افزایش سرعت شناگران سبک پروانه نسبت به سبک قورباغه‌ای داشت.

همان‌طور که در فوق نیز اشاره کردیم، شنای پروانه یا هر نوع شنای دیگری مراحل خاص خودش را دارد که این مراحل از استارت حرکت شروع شده و با نحوه حرکت اعضای بدن داخل آب و در نهایت مراحل تنفس و خروج از آب پایان می‌یابد.

هنگامی که فرد به سبک پروانه شنا می‌کند، بدن در یک حالت مواج قرار می‌گیرد. شناگر در این سبک، در یک حرکت متناوب در آب به بالا و پایین حرکت خواهد کرد؛ اما توجه نمایید که در شنای پروانه توجه و تمرکز بر حرکت رو به جلو نیز ضروری است. یک خطای رایج در انجام این نوع شنا این است که مبتدیان سعی می‌کنند که در آب بیش از حد به بالا و پایین حرکت کنند.

در ادامه بخش می‌خواهیم نکات کلی و جامعه‌ای را از استارت در شنا پروانه به شما بیان کنیم؛ در مقالات بعدی مستر سوییمر نیز، به نحوه حرکت دادن بدن، سر، پاها در شنای پروانه می‌پردازیم تا از این طریق شما را با این نوع شنا بیشتر آشنا کنیم.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

نحوه شنای پروانه برای مبتدیان

در بخش بالا به یک اشتباه رایج مبتدیان در انجام حرکات و استارت در شنا پروانه اشاره کردیم. برای جلوگیری از این اشتباهات می‌خواهیم در این قسمت، مراحل کلی این نوع شنا را بیان کرده و سپس به صورت جزئی به نحوه استارت شنا پروانه بپردازیم.

اکثر شناگران بر این باورند که پروانه سخت‌ترین حرکت در شنا کردن است. چون این نوع شنا از تمام ماهیچه‌های بدن استفاده می‌کند و برای درست انجام دادن آن، فرد به سطح بالایی از قدرت، تکنیک و زمان نیاز دارد. با این تعاریف شاید از استارت شنا پروانه بترسید و انجام حرکات هم‌زمان در آن برایتان سخت به نظر برسد؛ اما نگران نباشید در اینجا مرحله به مرحله این شنا را بررسی خواهیم کرد.

اگر در حال یادگیری شنای پروانه هستید یا اگر می‌خواهید تکنیک‌های خود را اصلاح کنید، به جای درستی آمده‌اید. شما باید وضعیت بدن، سر، نحوه لگد و تنفس خود را تنظیم کرده و شروع به استارت شنا پروانه کنید.

همچنین می‌توانید برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

وضعیت‌های مختلف قرارگیری در شنا پروانه

  1. وضعیت سر و بدن

وضعیت قرارگیری بدن در شنا پروانه به شکل زیر است: باسن باید نزدیک سطح قرار بگیرد. هنگامی که تنفس نمی‌کنید چشمان شما باید به پایین نگاه کنند.

چند نمونه از اشتباهات رایج در نحوه قرارگیری بدن در این نوع شنا:

نحوه قرارگیری سر شناگر، تأثیر زیادی در پیشروی در آب دارد؛ بنابراین فرد باید برای حفظ آن، در یک موقعیت خنثی تمرکز و تمرین کند.

همه اعضای بدن فرد مخصوصاً باسن او، حرکات سر را دنبال می‌کنند. به این معنی که اگر چشمان شناگر به جای پایین به جلو نگاه کند، باسن در آب فرو می‌رود. با فرو رفتن پشت فرد در آب، فرد در آب احساس سنگینی کرده و نمی‌تواند روی حرکات خود تمرکز کند.

  1. کشش

اکنون بیایید در مورد کشش صحبت کنیم. در استارت در شنا پروانه باید دست‌هایتان کمی بازتر از شانه‌هایتان وارد آب شوند. به نحوه قرارگیری عقربه‌های ساعت در 11 و 1 فکر کنید عین همان مدل باید دستان‌تان قرار بگیرد.

در زیر آب، اساساً 2 حرکت آزاد هم‌زمان باهم انجام می‌شوند. شما باید آرنج خود را بالا نگه دارید تا ساعد، عمودی اولیه را در طول کشش حفظ کند. سعی کنید دست‌های خود را از عرض شانه باز نگه داشته و صاف به عقب بکشید.

بازوهای شما باید هنگام خروج از آب، به طور کامل دراز شوند تا مرحله پیشروی شروع شود. بازوهای خود را صاف نگه دارید و آنها را به بیرون و اطراف بکشید و دوباره، جلوی شانه‌های خود، وارد آب کنید.

نکته‌ای که در انجام حرکات کششی باید به آن توجه نمایید این است که مطالعات نشان داده که شنا با انگشتان کمی از هم جدا می‌تواند نیروی کشش شما را تا 10 درصد بهبود ببخشد و به شما کمک کند تا در مقایسه با شنا کردن با انگشتان محکم به هم فشرده، 2.5 درصد سریع‌تر شنا کنید.

  1. ضربه

ضربه پروانه‌ای به عنوان ضربه دلفین نیز شناخته می‌شود. این حرکت موج‌دار، فرد را به جلو می‌راند. فرد با یک ضربه بازو، 2 ضربه لگد انجام می‌دهد: ضربه اول به بیرون راندن بازوها از آب کمک می‌کند و ضربه دوم به شما کمک می‌کند تا زمانی که دستانتان دوباره وارد آب می‌شوند به جلو رانده شوید.

  1. تنفس

هنگامی که در شنا پروانه نفس می‌کشید، فقط باید سر خود را به اندازه کافی بالا برده و سریع تنفس کنید. چانه شما باید درست روی سطح آب باشد و نیازی به بلند کردن زیاد آن نیست!

نحوه استارت در شنا پروانه و تفاوت آن به گذشته

استارت به کار گرفته شده توسط شناگران در شنا پروانه با نحوه استارت در گذشته متفاوت است. تکنیک استارت از روی سکو که در گذشته رواج داشت، نسبت به روش امروزی راحت‌تر بوده و به این صورت انجام می‌یافت که فرد روی سکو رفته و پاهای خود را به‌اندازه عرض شانه باز می‌کرد؛ بعد لبه سکو را با پنجه پا گرفته و بدن خود را از کمر به سمت جلو خم می‌نمود.

سر شناگر در این حالت طوری قرار می‌گرفت که چشم‌ها مستقیماً به روبه‌رو نگاه می‌کردند. سپس شناگر زانوهای خود را خم می‌کرد و به‌محض شنیدن دستور شروع، دست‌های خود را به جلو آورده و با باز کردن مفاصل زانو، خود را به جلو پرتاب می‌کرد.

با مطالعه و بررسی‌های انجام گرفته توسط مربیان شنا، مشخص شد که برای استارت در شنا پروانه، روش‌های دیگری نیز وجود دارد. این روش‌ها می‌توانند در پرتاب کردن شناگر به فاصله دور مؤثرتر از روش‌های قدیمی باشند.

امروزه استارت از روی سکو به دو صورت انجام می‌پذیرد:

  1. استارتی که با چرخش دست‌ها حول محور شانه شروع می‌شود.
  2. استارتی که با خم شدن شناگر و با گرفتن لبه سکو با دست، آغاز می‌شود.

هر دو نوع روش گفته شده در فوق، در مسابقات قهرمانی و المپیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای اجرای حرکت استارت در شنا پروانه باید توجه کنید که بعد از شنیدن صدای شروع باید در لبه سکو قرار گرفته و با پنجه پای خود لبه سکو را بگیرید؛ چون این کار مانع سر خوردن می‌شود. این نکته باید در همان ابتدای آموزش، به کارآموزان یاد داده شود.

شروع استارت در شنا پروانه

حال بعد از اشاره به نکات کلی در باره استارت در شنا پروانه می‌خواهیم به صورت جزئی‌تر شروع این حرکت را بررسی نماییم:

مراحل این حرکت عبارت‌اند از:

  • قرار دادن پاها به صورت موازی به اندازه عرض شانه در لبهٔ سکو.
  • قرار دادن دست‌ها بین پاها و گرفتن لبه سکو با دستان.
  • خم کردن زانوها به مقدار کافی به‌طوری‌که به پاها فشار وارد شود.
  • به جلو راندن بدن با شنیدن فرمان “برو ” و به عقب فشار دادن پاها در مقابل سکو.
  • به جلو حرکت دادن بازوها جلوی قفسه سینه.
  • خم کردن آرنج‌ها برای بالا آوردن بهتر سر.

 در نهایت با قرار گرفتن بازوها به صورت مورب به سمت پایین، آنها از حرکت ایستاده و به عنوان اولین قسمت بدن، وارد آب می‌شوند. نباید بلافاصله بعد از استارت، در زیر آب از موج دلفین استفاده کرد.

سخن پایانی درباره استارت در شنا پروانه با مستر سوییمر

در این مقاله از سایت مستر سوییمر، به نحوه انجام استارت در شنا پروانه پرداخته و موارد مرتبط به آن را بیان کردیم. اما توجه نمایید که شنا یک ورزش کاملاً تخصصی بوده و برای انجام آن اصلاً نباید به خواندن مطالب تئوری بسنده شود.

 پیشنهاد ما به شما این است قبل از اینکه شنا را به تنهایی انجام دهید، حتماً زیر نظر یک مربی حرفه‌ای به تمرین بپردازید و بعد کسب آمادگی‌های لازم به شنای حرفه‌ای دست بزنید. یکی از مربی‌های با تجربه در این حیطه، آقای حامد پورفیض است که با سال‌ها تجربه و تدریس‌های خصوصی، می‌تواند مربی خوبی برای شما باشد.

سؤالات متداول درباره استارت در شنا پروانه

  • استارت پروانه شبیه به استارت کدام نوع شنا است؟

حرکت استارت در شنا پروانه شبیه به استارت کرال سینه است.

  •  شنا پروانه از تحول کدام شنا به وجود آمده است؟

این شنا از تحول و تغییر شنای قورباغه ایجاد شده است.

  • هواگیری در شنا پروانه چه زمانی باید انجام شود؟

حداقل در دو دست اول بعد از استارت نباید هواگیری انجام داد، بعداً با توجه به دستور مربی می‌توان هواگیری کرد.

  •  برای رسیدن به بیشترین سرعت در دایو چه نکته‌ای را باید در شنا پروانه رعایت کرد؟

شناگر در شنا پروانه نباید بلافاصله بعد از استارت، در زیر آب موج دلفینی بزند و رعایت این نکته الزامی است.

آموزش حرکت پا در شنا پروانه

در این مقاله از مجموعه مستر سوییمر می‌خواهیم شما را با حرکت پا در شنا پروانه آشنا کنیم. این نوع ورزش یکی از جذاب‌ترین و  زیباترین شنا در آب است که حرکت پا  باعث شده است بسیار زیبا جلوه کند. این رشته یکی از مهمترین و سرعتی‌ترین شناها محسوب می‌شود و در مسابقات المپیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آموزش پای پروانه با مستر سوییمر
آموزش پای پروانه با مستر سوییمر

کائلب درسل و مایکل فلیپس شناگرانی هستند که در شنا پروانه عملکرد بسیار خوبی دارند، اما از همین رو مشهورترین شناگران جهان شناخته شده‌اند. اگر می‌خواهید این حرکت جذاب را به واسطه یک مربی حرفه‌ای یاد بگیرید، در دوره خصوصی شنا حامد پورفیض شرکت کنید.

 ما می خواهیم در ادامه مطب آموزش حرکت پا در شنا پروانه به عناوین زیر بپردازیم

  • حرکت پا در شنا پروانه چه خصوصیاتی دارد؟
  • نکات مهم آموزش حرکت پا در شنا پروانه
  • قسمت های مهم آموزش حرکت پا در شنا پروانه
  • نتیجه گیری
  • سوالات متداول

حرکت پا در شنا پروانه چه خصوصیاتی دارد؟

حرکت پا در شنا به رشد و عضله‌سازی بدن خیلی کمک می‌کند. امروزه شناگران تازه وارد نمی‌توانند به راحتی در آب پا بزنند، اگر می‌خواهید که در شنا پیشرفت داشته باشید لازم است زیاد تمرین کنید. این کار باعث می‌شود سرعت پا زدن شما در آب بیشتر شود و شما در کم‌ترین زمان به یک شناگر حرفه‌ای تبدیل می‌شوید.

نکات مهم آموزش حرکت پا در شنا پروانه

در آموزش حرکت پا در شنا نکات بسیار مهمی وجود دارد که باید رعایت شود. این نکات به شما کمک می کند در آموزش به مشکل برنخورید. طبق تحقیقاتی که بر روی حرکت دلفین انجام شده است، حرکت زانو و ران در حرکت پا در این شنا بسیار مهم است.  حرکات پاها نسبتاً ساده است، هر دو پا یک حرکت شلاقی همزمان با پاهای نوک تیز انجام می‌شود. آموزش حرکت پا در این نوع شنا برای به دست آوردن نیروی محرکه باید تمرین کرد تا ضربه با مواج بدن انجام شود.

قسمت های مهم آموزش حرکت پا در شنا پروانه

شنای پروانه نوعی شبیه خزیدن است، اما پاها به جای حرکت در زمان‌های مختلف، همزمان حرکت می کنند و مجموعه متفاوتی از ماهیچه‌ها درگیر می‌شوند. به دلیل حرکت قوی پاها به سمت بالا و سپس حرکت ضعیف به سمت پایین، شانه‌ها و سر به سطح می‌آیند و پس از آن حرکت قوی پاها به سمت پایین و حرکت ضعیف به سمت بالا پشت را بالا می‌برد. هر دو این حرکات به دلیل ارتعاشات موج مانند طبیعی بدن به یکدیگر منتقل می‌شوند.

برخی از ورزشکاران می‌توانند این حرکات  را با ضربات سینه ترکیب کنند. چنین آلیاژی کاملا طبیعی است که این ترکیب در شنا پروانه در حدود سال 1953 به عنوان یک نوع کرال سینه ظاهر شد. تا سال 2001 چنین ترکیبی توسط فدراسیون شنا منع نشده بود. تا به امروز استثنائات به واسطه قوانین مجاز است، ولی اکثر شناگران اکنون این حرکت را ترجیح می‌دهند.

حرکت پا در شنای پروانه که در سراسر بدن پخش می‌شود به عنوان تاب دلفین نیز شناخته شده است. همانطور که از نام آن پیداست این حرکت شامل یک حرکت جارویی شبیه به حرکت پستانداران دریایی است که هر دو پا به طور همزمان حرکت می‌کنند، گویی با هم تبدیل به یک باله شده‌اند. به این ترتیب  فشار آب را کاهش داده  و کشش بازو با 2 ضربه پا  اولی کوچک‌تر و دومی بزرگ‌تر می‌شود.

در شنای پروانه ضربه کوچک پا در مرحله فشار و کشش انجام می‌شود که در آن سوراخ کلید با بازوها ایجاد می‌شود. از آنجایی که بازوها کمک می‌کنند، این فشار باید نسبتاً کوچک نگه داشته شود. شوک دوم و بزرگتر حرکت پا در شنا پروانه در مرحله آرامش اتفاق می افتد.

در اینجا بدن اغلب حرکت خود را از دست می‌دهد و ضربه بزرگ و قدرتمند قدرت پیشرانه لازم را به بدن می‌دهد. از طرف دیگر پاها بسته می‌مانند و شبیه به باله‌های دلفین حرکت می‌کنند. زانوها کمی خم شده و انگشتان پا کشیده می‌شوند. هر دو پا یک حرکت موج روان مشترک ایجاد می‌کنند. ضربه ریتمیک پا که به عنوان موج دلفین نیز شناخته می‌شود از پشت می‌آید. شما یک ضربه پا را در مرحله فشار انجام می‌دهید و یک ضربه دیگر قوی‌تر را در مرحله برگشت بازوها انجام می‌دهید.

نتیجه گیری

اگر می‌خواهید در آموزش این ورزش موفق باشید نکات و آموزش‌هایی که در مطالب بالا توضیح داده شده است را رعایت کنید، یکی از شناگرهای حرفه‌ای می‌شوید. این شنا از حرکات پا دلفین و حرکات بال‌های پروانه الگو گرفته شده است و امروزه طرفداران زیادی دارد. در جهان این رشته خیلی کاربردی و ضروری است، به همین دلیل مسابقات بزرگی مثل المپیک و غیره برای این رشته برگزار می‌شود، اگر می‌خواهید که در این رشته موفقیت‌های بزرگی کسب کنید نه تنها آموزش حرکت پا در شنا را یاد بگیرید، بلکه به آموزش حرکات دست و غیره بپردازید.

سوالات متداول درباره حرکت پا در شنا پروانه

  • برای آموزش حرکت پا در شنا پروانه باید به کجا مراجع کرد؟

به یک مکان مناسب که دارای آب سالم باشد و یک مربی حرفه‌ای نیاز است.

  • اگر این تمرین هر روز انجام شود چه اتفاقی می‌افتد؟

تمرین هر روز توصیه نمی‌شود، در واقع می‌تواند باعث مشکلات زانو شود. مخصوصا اگر درد پا یا زانو دارید عنوان چون باعث می‌شود عضلات پاهاتان گرفته و آسیب‌های دیگری به پاهایتان وارد شود.

  • قبل از تمرین حرکت پا در شنای پروانه باید چه کرد؟

هرگاه خواستید به این تمرین بپردازید، حتما نرمش‌های مختلفی روی بدن و مخصوصا پا خود انجام دهید. اگر نرمش‌ها را انجام ندهید باعث گرفتگی عضلات می‌شود.

  • آیا آموزش این نوع شنا به حرکات دست نیاز دارد؟

برای اینکه بتوانید به راحتی آموزش شنای پروانه را به راحتی یاد بگیرید باید از حرکات دست هم استفاده کنید، چون دست باعث می‌شود تا هماهنگی حرکات  دست و پا به صورت دقیق انجام شو حرکت دست در این ورزش مثل حرکت پا بسیار مهم و کاربردی است.

آموزش حرکت دست‌ در شنای پروانه

دست‌ها مهمترین نقش را در شنای پروانه ایفا می‌کنند. درواقع به کمک دست‌ها است که می‌توان وزن سنگین آب را شکست و به سمت جلو حرکت کرد. به همین خاطر شناگر این سبک باید از دستانی تنومند و قوی برخوردار بوده و به دنبال آن حرکات مورد نیاز این نوع شنا را به طور اصولی و دقیق انجام دهد.

آموزش دست پروانه با مستر سوییمر
آموزش دست پروانه با مستر سوییمر

از آنجایی که حرکات دست در شنای پروانه به نسبت دیگر سبک‌ها سخت‌تر بوده و آموزش‌های اصولی خود را می‌طلبد ما در ادامه مطلب به آموزش حرکت دست‌ در شنای پروانه می‌پردازیم.

آن دست از مباحثی که در مقاله حرکت دست‌ در شنای پروانه مورد بررسی قرار میگیرد؛

  • حرکات دست در شنای پروانه و آموزش آن
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

حرکات دست در شنای پروانه و آموزش آن

یادگیری حرکت دست در شنای پروانه مستلزم طی‌کردن مرحله به مرحله این سبک است. درواقع ترتیب حرکات و انجام تکنیکی آن‌ها بسیار مهم بوده و اگر این موارد رعایت نشود نه تنها سبب خستگی شناگر و از دست رفتن انرژی می‌شود، بلکه می‌تواند در طولانی مدت باعث پایه‌گذاری حرکاتی نادرست و آسیب به عضلات شود. مراحل آموزش حرکات دست در شنای پروانه به این ترتیب است؛

۱_ پس از شناور شدن به روی سطح آب دست‌های خود را به طور صاف و هم راستا با بدن خود قرار دهید. قسمت آرنج نیز باید صاف بوده و کف دست‌ها به سمت داخل آب باشد.

۲_ پس از مرحله اول، کف دستان خود را کمی به سمت خارج از بدن قرار دهید به گونه‌ای که دست‌ها کمی جلوتر از حد شانه قرار بگیرد. سپس طی یک حرکت قوی و جهشی دستان خود را به زیر آب ببرید . این کار باید با تکنیک صورت بگیرد، به طوری که در حین حرکت دست به زیر آب، سر بالا رفته و به بدن قوس وارد شود.

۳_ به کمک دستان خود یک علامت سوال فرضی ترسیم کنید. انجام این کار به این نحو است که ابتدا دست‌ها از محور میانی بدن فاصله گرفته و پس از جدایی از بدن آرنج‌ها خم می‌شوند. این اتفاق باید زمانی رخ دهد که دست‌ها به اندازه کافی از بدن فاصله گرفته باشند. پس از خم شدن ارنج‌ها به سمت بالا و به شکل عدد هشت هر دو دست بالا آمده و پس از عبور از زیر خط شانه و با قدرت زیاد به سطح آب پرتاب می‌شوند.
برای یک پرتاب مناسب، باید دست‌ها در حالت شل و راحتی قرار داشته باشند. همچنین انجام حرکات دلفینی نیز می‌تواند به این بخش از حرکات دست کمک کند.

۴_ پس از خروج دست‌ها از آب، جهت آمادگی حرکت بعدی مچ دست خود را شل کرده تا انگشتان به سمت داخل آب قرار بگیرند. سپس تمامی مراحل ابتدایی را در جهت حرکت بعدی دست انجام دهید.
در این بین یکی از مهم‌ترین نکاتی که در حین انجام حرکت دست در شنای پروانه باید رعایت شود، آن است که پس از اتمام حرکت کششی و ورود دست به آب حرکت کششی جدید را سریع شروع نکرده و فاصله‌ای کوتاه به آن داده شود.

آموزش تمرین شنا پروانه با یک دست
آموزش تمرین شنا پروانه با یک دست

سخن پایانی

یادگیری حرکات دست و پا شنای پروانه، به عنوان دومین شنای سرعتی در جهان، به نسبت امری مشکل است. به همین خاطر؛ فراگیری اصولی آن نیازمند کسب مهارت در حضور مربی با تجربه و حرفه‌ای است تا بتوان تمامی تکنیک‌های لازم را در جهت انجام این سبک شنا به خصوص در مسابقات فرا گرفت. در ایران نیز مراکز متعددی به آموزش خصوصی شنای پروانه می‌پردازند از جمله؛( مرکز شنای مستر سوییمر). این مرکز شنا، با به کارگیری مربیانی متخصص از جمله استاد حامد پورفیض در عرصه آموزش تمامی سبک‌های شنا به علاقه‌مندان حوزه این ورزش کمک شایانی می‌کنند.

سوالات متداول درباره حرکات دست در شنای پروانه

  • عدم هماهنگی میان حرکات دست در شنا پروانه چه تاثیری دارد؟

مهم‌ترین نقش در شنای پروانه در جهت حرکت، توسط دست‌ها ایفا می‌شود پس اگر حرکات دست با یکدیگر هماهنگ نباشند حرکات بعدی شناگر مانند حرکت پا و سر نیز با مشکل روبه رو خواهد شد.

  • انجام حرکت علامت سوال در زیر آب چه نقشی در حرکت شناگر دارد؟

حرکت علامت سوال سبب می‌شود تا وزن آب‌های اطراف بدن شناگر شکسته شده و شناگر بتواند راحت‌تر به سطح آب آمده و بدن خود را در این راستا حرکت دهد.

  • حرکت آرنج در زمان خروج از آب چه نقشی در حرکت شناگر دارد؟

حرکت آرنج و زاویه تیز آن سبب میشود تا بدن در حالت پرشی قرار گرفته و شناگر بتواند راحت‌تر دست‌های خود را به سطح آب برساند.

  • حالت ساق دست و انگشتان در زمان شنای پروانه باید چگونه باشد؟

ساق دست و انگشتان باید در راحت‌ترین حالت خود و به صورت شل و کشیده باشند، در واقع این امرهم به حفط انرژی شناگر کمک کرده و هم حرکت‌های بعدی دست را تسهیل می‌کند.

آموزش سر و بدن در شنا پروانه

هیچ‌چیز مانند تماشای شناگری که از سبک شنای پروانه‌ای استفاده می‌کند تا خود را به زیبایی از سطح آب عبور دهد، جذاب نیست. شنا پروانه نیاز به قدرت و هماهنگی در تمامی اعضای بدن دارد. وقتی تمامی اعضای بدنتان از سر و دست گرفته تا پاها، در هماهنگی کامل با یکدیگر حرکت کنند؛ احساس می‌کنید در حال پرواز کردن در آب هستید.

در انجام این حرکت، سر شما باید به طرف پایین باشد، مگر زمانی که بخواهید نفس بکشید. همچنین باسن شما باید بالاتر از سطح آب قرار بگیرد، در غیر این صورت در آب فرو می‌روید و سرعتتان کاهش می‌یابد.

یادگیری شنا پروانه برای شناگران آماتور، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ زیرا هماهنگی حرکات سر و بدن در شنا پروانه بسیار مهم است؛ بنابراین توصیه می‌کنیم، شنای پروانه را زیر نظر یک مربی حرفه‌ای و با تجربه بیاموزید. کلاس‌های خصوصی شنا حامد پورفیض، بهترین دوره آموزش شنا به ویژه برای مبتدیان است. در این مقاله به بررسی تکنیک‌های آموزش سر و بدن در شنا پروانه خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب آموزش بدن و سر در شنا پروانه:

  • شنا پروانه چگونه است؟
  • نحوه حرکت در شنا پروانه
  • وضعیت سر و بدن در شنا پروانه
  • اشتباه رایج در هنگام شنا پروانه
  • نکات تکمیلی در خصوص شنا پروانه
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

شنا پروانه چگونه است؟

برای اینکه شناگر خوبی باشیم، باید تکنیک‌های شنا را فارغ از اینکه چه سبکی باشد به‌درستی یاد بگیریم. شنا پروانه یکی از زیباترین و البته تکنیکی‌ترین حرکات در این ورزش است. هماهنگی اعضای مختلف بدن در این حرکت بسیار مهم است. نکته مهم بعدی حرکت به‌موقع و درست تنفس‌کردن است. برای انجام این حرکت باید انرژی زیادی صرف کنید؛ بنابراین به‌موقع نفس‌کشیدن باعث می‌شود، اکسیژن به‌موقع در اختیار عضلات شما قرار گیرد و دیرتر خسته شوید.

نحوه حرکت در شنا پروانه

مانند سایر حرکات شنا، باید بدن خود را نزدیک سطح آب نگه دارید. بالا نگه‌داشتن باسن در سطح آب مهم‌ترین نکته‌ای است که در این حرکت باید روی آن تمرکز کنید. اگر اجازه دهید باسنتان از سطح آب پایین‌تر بیاید، پاهایتان نیز فرو می‌روند و در نهایت به درون آب، کشیده می‌شوید که باعث می‌شود سرعت شما کاهش یابد. هرچه به سطح آب نزدیک‌تر باشید، کشش کمتری را در طول انجام حرکات تجربه خواهید کرد.

قسمت بعدی بدن که باید به آن توجه کنید، وضعیت سر است. وضعیت سر شما باید صاف و مستقیم باقی بماند. هنگام انجام حرکت شنا پروانه از نگاه کردن به سمت بالا خودداری کنید؛ زیرا باعث کاهش سرعت شما می‌شود. اگر سرتان بیش از حد از آب بیرون بیاید، احتمالاً باسنتان پایین می‌آید و سرعت شما را کاهش می‌دهد.

در هنگام شنای پروانه بدن شما یک حرکت مواج را تجربه خواهد کرد. در این حرکت بدن شما به‌صورت متناوب در آب بالا و پایین می‌رود. علاوه بر موارد گفته شده، تمرکز بر حرکت روبه‌جلو نیز ضروری است. یکی از اشتباهات رایج به‌ویژه در بین شناگران مبتدی این است که بدنشان را بیش از حد به‌طرف بالا و پایین حرکت می‌دهند.

وضعیت سر و بدن در شنا پروانه

اگرچه ما نمی‌توانیم مانند دلفین از روی سطح آب بپریم، اما می‌توانیم نحوه حرکت بدن خود را از دلفین تقلید کنیم. هنگامی که حرکت شنای پروانه را انجام می‌دهیم، بدن ما باید از سر تا پا به‌صورت موجی تکان بخورد و عملکردی شبیه دلفین داشته باشیم. انجام این حرکت مواج نیازمند قدرت بدنی بالا و داشتن یک الگوی تنفسی صحیح است. برای اینکه بدنتان در حین انجام این حرکت، عملکرد درستی داشته باشد، به ترتیب زیر عمل نمایید:

  1. وضعیت بدن باید تا حد امکان افقی باقی بماند تا مقاومتی که از جلو به بدن وارد می‌شود، به حداقل برسد.
  2. بدن باید رو به پایین (متمایل) باشد و قسمت بالایی سر حرکت رو به جلو را هدایت کند.
  3. شانه‌ها باید همیشه همسطح و سر باید در مرکز و ثابت بماند و تا زمانی که نیازی به تنفس نیست به‌طرف پایین باشد.
  4. باسن باید موازی جهت حرکت بماند و در راستای شانه‌ها باشد.
  5. داشتن یک الگوی تنفسی منظم به حفظ یک حرکت صاف و یکنواخت کمک می‌کند.

اگر در انجام این حرکت شنا به رعایت موارد گفته شده اهتمام بورزید، نه‌تنها خسته نمی‌شوید؛ بلکه در بالاترین سرعت ممکن حرکت خود را به پایان خواهید رساند.

اشتباه رایج در هنگام شنا پروانه

رایج‌ترین اشتباهی که شناگران هنگام انجام این حرکت مرتکب می‌شوند، زمانی است که بدنشان را بیش از حد به سمت بالا و پایین حرکت می‌دهند. این اشتباه باعث می‌شود شناگر به‌جای حرکت به سمت جلو، تلاش و انرژی بیشتری را برای حرکت به سمت بالا و پایین صرف کند.

نکات تکمیلی در خصوص بدن در شنا پروانه

در این بخش، مهم‌ترین نکات تکنیکی درباره شنا پروانه را لیست کرده‌ایم. این نکات عبارت هستند از:

  • در تمام طول انجام حرکت پروانه، بدن شما باید حرکتی ملایم و مواج داشته باشد.
  • حرکت موجی از سر شروع می‌شود. سر شما موجی را به سمت سینه، باسن و در نهایت پاهای شما هدایت می‌کند.
  • وقتی سر شما درست زیر آب باشد، باسنتان بالا می‌رود. هنگامی که سر روی سطح آب قرار می‌گیرد، باسن شما پایین می‌آید و این باعث ایجاد موج می‌شود.
  • به طور کلی اعتقاد بر این است که برای انجام درست حرکت شنای پروانه، باید شانه‌ها و کمر شما انعطاف‌پذیری بالایی داشته باشند.
  • شنای پروانه خسته‌کننده است؛ به‌خصوص اگر تکنیک‌های این حرکت را به‌درستی نیاموخته باشید.

سخن پایانی

حرکت شنای پروانه‌ای برای مبتدیان ممکن است کمی چالش‌برانگیز به نظر برسد؛ اما با یادگیری اصولی تکنیک‌های این حرکت و همچنین با داشتن تمرینات مداوم، می‌توانید به‌راحتی آن را بیاموزید. از جمله نکات کلیدی که باید به آن اشاره کنیم، آموزش سر و بدن در شنا پروانه است. به طور خلاصه، باسن شما باید نزدیک سطح آب باشد و وقتی نفس نمی‌کشید چشمان شما باید به سمت پایین خیره شوند.

 اگر حرکات سر و بدن در شنا پروانه را به‌درستی نیاموزید، سرعت شما کاهش می‌یابد و زود خسته خواهید شد. توصیه می‌کنیم از کلاس‌های خصوصی آموزش شنا حامد پورفیض استفاده کنید تا حرکات مختلف شنا به‌صورت اصولی یاد بگیرید.

سؤالات متداول درباره حرکت بدن و سر در شنا پروانه

  • حرکت بدن در شنا پروانه چگونه است؟

بدن شما در شنای پروانه باید به‌صورت متناوب و منظم، بالا و پایین برود و حرکتی موجی داشته باشد.

  • آیا می‌توان شنا پروانه را به‌تنهایی آموخت؟

خیر. شنا پروانه یکی از دشوارترین و تکنیکی‌ترین حرکات شنا است که باید زیر نظر مربی آموخته شود.

  • وضعیت سر در شنا پروانه، باید چگونه باشد؟

سر شما در حرکت شنا پروانه باید به‌طرف پایین باشد، مگر اینکه بخواهید عمل دم را انجام دهید.

آموزش تنفس در شنا پروانه

تنفس در حین شنا پروانه نسبتاً ساده است. بااین‌وجود، نکات ظریفی وجود دارد که هنگام تنفس باید به آنها توجه نمایید. نکته کلیدی در هنگام تنفس در شنا پروانه این است که پیش از اینکه دست‌هایتان به سمت بالا بیایند، سرتان به‌طرف پایین باشد!

تنفس یکی از ارکان اصلی در همه حرکات شنا است. اگر به‌موقع و درست نفس نکشید، خیلی زود خسته می‌شوید. تکنیک تنفس پروانه‌ای یک عمل سریع و انفجاری است که بسته به توانایی شناگر و مسافت و سرعت شنا می‌تواند در ضربه اول یا ضربه دوم انجام شود. دم و بازدم به‌سرعت اتفاق می‌افتند؛ بنابراین عضلات تنفسی قدرتمند موردنیاز است.

یادگیری درست و اصولی شنا پروانه، نیازمند داشتن یک مربی با تجربه است. کلاس‌های خصوصی شنا پروانه حامد پورفیض، یکی از بهترین‌ها در حوزه آموزش شنا است. در این مقاله به آموزش تنفس در شنا پروانه خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب تنفس در شنا پروانه:

  • دم در شنا پروانه در چه زمانی انجام می شود؟
  • بازدم در شنا پروانه چه زمانی انجام می شود؟
  • نکات مهم در شنا پروانه
  • الگوهای تنفسی در شنا پروانه
  • از کدام تکنیک تنفس پروانه ای باید استفاده کنید؟
  • نکات مهم برای بهبود تکنیک تنفس در شنا پروانه
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

دم در شنا پروانه در چه زمانی انجام می شود؟

عمل دم هنگامی انجام می‌شود که دست‌ها در حال بالا آمدن و خارج‌شدن از آب هستند. هنگام آماده شدن برای انجام عمل دم سر، شانه‌ها و بازوها کمی بالاتر از سطح آب قرار می‌گیرند. زمانی که دهان شناگر، بالای سطح آب قرار گرفت؛ عمل دم می‌تواند انجام شود.

هنگام دم، بالاتنه در حالت مایل به جلو قرار دارد. برای اینکه سر شناگر به‌گونه‌ای قرار گیرد که به گردن او فشاری وارد نشود، او باید به هنگام انجام عمل دم، کمی به پایین و جلو نگاه کند. عمل دم باید به‌آهستگی و به طور پیوسته و هماهنگ با حرکات بدن شناگر انجام شود.

بازدم در شنا پروانه چه زمانی انجام می شود؟

عمل بازدم هنگامی آغاز می‌گردد که دست‌ها، سر و قسمت بالاتنه قرار است مجدداً وارد آب شوند. شناگر باید عمل بازدم را تا آغاز چرخه تنفس بعدی درون آب ادامه دهد. چرخه تنفس بعدی زمانی آغاز می‌شود که سر، شانه‌ها و بالاتنه شناگر، بار دیگر از سطح آب بالاتر قرار می‌گیرند.

نکات مهم در شنا پروانه

در این قسمت به بررسی برخی از مهم‌ترین نکات در خصوص شنا پروانه خواهیم پرداخت:

  • یکی از دشوارترین بخش‌ها در شنا پروانه، پرتاب دست‌ها به سمت جلو پس از کامل‌شدن عمل رانش است.
  • کمر شناگر در حرکت پروانه، نقش اساسی دارد و باید به‌درستی حرکت داده شود.
  • انجام اشتباه حرکت دست‌ها، باعث آسیب رسیدن به شانه‌های شناگر می‌گردد؛ بنابراین این حرکت را باید زیر نظر یک مربی حرفه‌ای و باتجربه آموزش ببینید.
  • در انجام این حرکت از خم‌کردن بیش از حد زانوها بپرهیزید، زیرا در طولانی‌مدت، باعث آسیب رسیدن به زانوهای شما خواهد شد.
  • همچون حرکت کرال سینه، در این حرکت نیز ضربه‌زدن از لگن انجام می‌شود، منتها در این حرکت برخلاف حرکت کرال سینه پاها کاملاً به‌هم‌چسبیده هستند. اگر این حرکت به‌درستی انجام شود، بدن شناگر با ضربه‌زدن بالا و پایین می‌رود و باسن او به سطح آب می‌آید.

الگوهای تنفسی در شنا پروانه

حرکت پروانه یکی از سخت‌ترین حرکات در شنا است، به همین دلیل مهم است که هنگام شنا به‌درستی و کارآمد نفس بکشید. تکنیک صحیح تنفس پروانه‌ای نه‌تنها به تأمین اکسیژن موردنیاز عضلات برای اجرای هر ضربه با حداکثر نیرو کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش کارایی شناگر نیز می‌شود. تنفس صحیح می‌تواند به شما در صرفه‌جویی در انرژی و بهبود وضعیت بدن کمک کند.

به همین دلیل است که در این بخش درمورد تکنیک‌های تنفس پروانه‌ای بحث خواهیم کرد. همچنین سبک‌های مختلف تنفس پروانه‌ای، الگوهای تنفسی مختلف، تمرین‌های خوب تنفس پروانه‌ای و همچنین تجهیزاتی را که می‌توانید برای بهبود تکنیک تنفس پروانه‌ای خود و تبدیل‌شدن به یک شناگر بهتر استفاده کنید، بررسی خواهیم کرد.

  1. تکنیک سنتی تنفس پروانه

تکنیک تنفس پروانه‌ای سنتی احتمالاً امروزه محبوب‌ترین روش تنفسی در بین شناگران است. این تکنیک شناگر را ملزم می‌کند تا با چشم‌های روبه‌جلو، خود را از آب بلند کند. برای دستیابی به این هدف، قسمت بالایی سینه شناگران باید کمی از آب بلند شود.

  1. تکنیک تنفس پروانه با زاویه روبه‌پایین

تکنیک تنفس پروانه‌ای با زاویه روبه‌پایین بسیار شبیه به روش سنتی تنفس پروانه‌ای است که امروزه توسط اکثر شناگران استفاده می‌شود. این تکنیک تنفسی همچنین مستلزم آن است که شناگر هنگام بالا آمدن برای نفس‌کشیدن، قسمت بالایی سینه خود را کمی از آب بیرون بیاورد. بااین‌حال، تفاوت در اینجا این است که به‌جای نگاه‌کردن به جلو، سر با زاویه کمی در حدود 30 تا 45 درجه کج می‌شود.

این تکنیک کمی پیچیده‌تر است و برخی از شناگران ممکن است احساس کنند که نمی‌توانند به‌اندازه کافی هوا استنشاق کنند. گفته می‌شود، این تکنیک احتمالاً یکی از تکنیک‌های تنفس پروانه‌ای سریع‌ است و در میان شناگران حرفه‌ای نیز بسیار محبوب است.

  1. تکنیک Chin Skimmer برای نفس کشیدن در شنا پروانه

تکنیک تنفس پروانه‌ای چانه اسکیمر توسط شناگر مشهور المپیکی به نام مایکل فلپس رایج شد. در این تکنیک شناگر باید وضعیت بدنی بسیار صافی داشته باشد و گردن به سمت جلو کشیده شود. زمانی که شما نفس می‌کشید، چانه‌تان از سطح آب می‌گذرد. مزیت این تکنیک تنفسی این است که می‌توانید بدون ایجاد تغییر زیادی در وضعیت بدن خود، بسیار سریع نفس بکشید. البته تسلط بر این تکنیک تنفس پروانه‌ای سخت‌تر است.

  1. تکنیک تنفس جانبی

تکنیک تنفس جانبی یک سبک تنفس قدیمی است که امروزه چندان رایج نیست. این تکنیک در دهه 1990 و اوایل دهه 2000 بسیار محبوب بود. ایده این تکنیک این است که شناگر را نزدیک‌تر به سطح آب نگه دارد تا سرعت حرکت سریع‌تری داشته باشد.

از کدام تکنیک تنفس پروانه ای باید استفاده کنید؟

به‌طورکلی، توصیه می‌کنیم از تکنیک تنفس پروانه‌ای با زاویه روبه‌پایین استفاده کنید. این روش به شما کمک می‌کند سریع‌تر شنا کنید. البته، بهتر است روش‌های مختلف را آزمایش کنید و روشی را برگزینید که برای شما راحت‌تر است.

نکات مهم برای بهبود تکنیک تنفس در شنا پروانه

  • باله‌ها: از باله‌های شنا می‌توان برای افزایش قدرت در ضربه‌زدن استفاده کرد که شنا کردن پروانه را آسان‌تر می‌کند.
  • پاروها: مانند باله‌ها، از پاروها نیز می‌توان برای افزودن قدرت بیشتر به ضربه زدن استفاده کرد و به شما کمک می‌کند تا روی تکنیک تنفس پروانه‌ای خود تمرکز بیشتری داشته باشید.
  • اسنورکل: بر خلاف باله‌ها و پاروها، از اسنورکل می‌توان برای تمرکز بر روی تکنیک شنا استفاده کرد. بااین‌حال، مزیت استفاده از اسنورکل این است که به شما کمک می‌کند تا ریه‌های قوی داشته باشید.

سخن پایانی

تنفس صحیح یک عنصر کلیدی در شنای موفق پروانه است. نه‌تنها تضمین می‌کند که عضلات شما به‌اندازه کافی اکسیژن دریافت می‌کنند، بلکه نقش مهمی در حفظ وضعیت بدنی کارآمد در طول شنا ایفا می‌کند. البته تمامی این موارد زمان تحقق می‌یابد که  این ورزش را به‌صورت اصولی و زیر نظر یک مربی با تجربه بیاموزید. کلاس‌های خصوصی شنا حامد پورفیض، یک فرصت طلایی برای علاقه‌مندان به شنا فراهم آورده است. با شرکت در این کلاس‌ها، شناکردن را به بهترین نحو و با تکنیک‌های روز دنیا یاد خواهید گرفت.

سؤالات متداول درباره تنفس در شنا پروانه

  • بهترین تکنیک تنفس در شنا پروانه چیست؟

انتخاب بهترین تکنیک برای تنفس، کاملاً به این بستگی دارد که شما با چه روشی راحت‌تر هستید.

  • دشوارترین بخش در شنا پروانه چیست؟

دشوارترین بخش در شنای پروانه، پرتاب نمودن دست‌ها به سمت جلو است.

  • چگونه تکنیک‌های شنا پروانه را به‌درستی بیاموزیم؟

برای یادگیری درست و اصولی تکنیک‌های حرکت پروانه، باید تحت‌نظر یک مربی با تجربه، به‌صورت اصولی تکنیک‌ها را بیاموزید.

آموزش برگشت در شنا پروانه

شنای پروانه‌ای در دهه بیست و سی در قرن گذشته ابداع شد. شناگران و مربیان متوجه شدند که شنای قورباغه زمانی سریع‌تر است که شناگر بازوهای خود را به سمت جلو بر روی آب آورد و اینجا بود که اصطلاح شنای پروانه ظاهر شد. به گزارش تالار مشاهیر بین‌المللی شنا، سیدنی کاویل، شناگر استرالیایی، اولین کسی بود که پروانه را شنا کرد. فینا تا سال 1952 شنای پروانه را به‌عنوان یک حرکت، به رسمیت نمی‌شناخت و به همین علت نیز شنا پروانه تا سال 1956 به بازی‌های المپیک اضافه نشد.

در این مقاله به آموزش برگشت در شنا پروانه می‌پردازیم. شنا پروانه تفاوت چندانی با شنا قورباغه ندارد و یکی از پرطرف‌دارترین حرکات شنا است. برای یادگیری اصولی شنا پروانه، باید زیر نظر یک مربی با تجربه و حرفه‌ای تمرین کنید. پیشنهاد ما به شما کلاس‌های خصوصی شنا حامد پورفیض است.

شنای پروانه چیست؟

در این نوع شنا که در زبان انگلیسی Butterfly Stroke نامیده می‌شود، وضعیت بدن در حالت افقی (مانند خزیدن روی شکم) قرار می‌گیرد، سپس با شروع حرکات پاها وضعیت بدن شناگر به‌صورت یک موج به سمت بالا و پایین جابه‌جا می‌شود.

شناگران در سراسر جهان شنا پروانه را یکی از دشوارترین حرکات شنا برای یادگیری و تسلط می‌دانند، این شنا حتی برای شناگران ماهر نیز بسیار استرس‌زا است؛ زیرا به انعطاف‌پذیری، قدرت عضلانی فوق‌العاده و انرژی زیاد نیاز دارد. علاوه بر این شناگر برای اینکه به‌درستی شنا کند، باید دانش بالایی درباره تکنیک‌های مختلف این حرکت داشته باشد.

برگشت در شنا پروانه

برگشت در شنا پروانه تفاوت چندانی با برگشت در شنا قورباغه ندارد و تنها یک نکته کوچک دارد که باید به آن توجه نمایید. در برگشت پروانه همچون برگشت قورباغه وقتی به دیواره می‌رسیم، هر دو دست دیواره را لمس می‌کنند. سپس به زیر آب می‌رویم و با ایجاد فشار به دیواره به کمک پاها، سر می‌خوریم. اما نکته کجاست؟ تنها تفاوت این حرکت با شنا قورباغه این است که در شنا قورباغه در هنگام برگشت کمی عمیق‌تر سر می‌خوریم؛ اما در شنای پروانه به‌صورت سطحی سر می‌خوریم.

فواید شنای پروانه

  • به طور قابل‌توجهی به افزایش گردش خون کمک می‌کند.
  • به ارتقای سلامت کلی بدن کمک کنید.
  • همچنین به افزایش انعطاف‌پذیری و نرمی و بهبود ظاهری اندام شما و بافت ماهیچه‌های بدن کمک می‌کند.
  • وجود بدن انسان در داخل آب باعث می‌شود سبک‌تر از آنچه هست به نظر برسد، بنابراین شنا یکی از مناسب‌ترین ورزش‌ها برای افرادی است که اضافه‌وزن دارند و باعث افزایش اعتمادبه‌نفس آنها می‌شود.
  • بر اساس گزارش ShapeFit، شنا پروانه، یکی از بهترین تکنیک‌ها برای کالری‌سوزی است. فردی با 130 کیلوگرم وزن در مدت‌زمان 60 دقیقه شنا پروانه، حدوداً 650 کالری می‌سوزاند.
  • شنا فشار روی بدن را کاهش می‌دهد که این موضوع به دلیل شناور بودن آب است.

ویژگی‌های شنا پروانه

  • یکی از مشخصه‌های شنا پروانه این است که ماهیچه‌ها را می‌سازد و قدرت آنها را افزایش می‌دهد؛ زیرا هنگام انجام شنای پروانه، تمام عضلات بدن به‌خصوص شکم و بازوها حرکت می‌کنند.
  • شنای پروانه همچنین برای محافظت از فرد در برابر افسردگی که به دلیل مشکلات و استرس‌های روزانه بر او تحمیل می‌شود، کمک‌کننده است. این حرکت خلق‌وخوی فرد را به دلیل ترشح هورمون اندورفین بهبود می‌بخشد و به آرامش بدن کمک می‌کند.
  • یکی از ویژگی‌های مهم آن برای اکثر افراد چاق این است که به کاهش وزن کمک می‌کند؛ زیرا چربی‌های اضافی بدن انسان را می‌سوزاند.
  • باعث بهبود عملکرد ریه‌ها و افزایش قدرت آنها می‌شود.
  • این حرکت شنا همچنین باعث انعطاف‌پذیری بدن شناگر خواهد شد؛ زیرا تمام عضلات بدن در این حرکت شنا درگیر هستند.

اسرار شنای پروانه

  • قدرت و انعطاف‌پذیری عامل کلیدی برای تسلط بر شنا پروانه است.
  • مقاومت در برابر آب و غلبه بر آن نکته مهمی است که در شنای پروانه نباید فراموش کنید.
  • همچنین باید به تکنیک‌های تنفسی مسلط باشید تا بتوانید حرکت شنای پروانه را به روش صحیح انجام دهید.
  • شنای پروانه یکی از بهترین ورزش‌هایی است که به چربی‌سوزی به طور شگفت‌انگیزی کمک می‌کند.
  • ورزشی است که ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
  • اگر این حرکت را به‌درستی انجام دهید، به شما کمک می‌کند تا از درد کمر و زانو خلاص شوید.

سخن پایانی

شنا پروانه یکی از تکنیکی‌ترین حرکات شنا است. البته پایه و اساس این حرکت بر مبنای شنای قورباغه است. به همین خاطر نیز برگشت در شنا پروانه نیز تفاوت چندانی با شنا قورباغه ندارد. یادگیری تکنیک‌های مختلف شنای پروانه مستلزم شرکت در کلاس‌های باکیفیت شنا و آموزش‌دیدن زیر نظر یک مربی با تجربه و حرفه‌ای است. پیشنهاد ما به شما، ثبت‌نام در کلاس‌های خصوصی شنا حامد پورفیض است.

سؤالات متداول درباره نحوه برگشت در شنا پروانه

  • در برگشت شنا پروانه تا چه حد در عمق آب سر بخوریم؟

در برگشت این حرکت، معمولاً به‌صورت سطحی‌تر سر می‌خوریم.

  • آیا حرکت شنا پروانه دشوار است؟

هر ورزشی با تمرین و تکرار آسان می‌شود. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که شنای پروانه بسیار تکنیکی است.

  • آیا در برگشت شنا پروانه دست‌ها، دیواره را لمس می‌کنند؟

بله در این حرکت در هنگام برگشت، هر دو دست شما باید دیواره را لمس کنند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • فرامرز فرهودی
    مرداد ۳, ۱۴۰۲ ۴:۳۳ ق٫ظ

    باسلام
    از مطالب علمی وفنی شما در رابطه با فراگیری تکنیک شنای پروانه که بطور کامل ارایه کردید کمال تشکر را دارم.

    پاسخ
  • با سلام خدمت شما و تشکر از شما بابت این همه توضیح خوب و ارزشمند . و اما انتقاد من این هست چرا زمان شروع دست بعد از حرکت دلفین رو نگفتید.

    پاسخ
    • سلام و درود
      سپاس از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید
      به زودی ویدیوهای آموزش شنا پروانه به این صفحه اضافه میشن و توی اون ویدیو به صورت کامل این موارد پوشش داده میشن

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست