آیا شنا در بارداری ضرر دارد؟

شناکردن به عنوان ورزشی آبی و هوازی، تاثیر بسزایی بر روی اندام‌های داخلی و خارجی گذاشته و  آثار متعددی را در اشخاص ایجاد می‌کند. ورزش شنا به دور از هرگونه محدودیت سنی و جنسیتی برای تمامی اشخاص مناسب بوده و به همین خاطر است که از آن به عنوان یکی از پرطرفدار‌ترین حرفه‌ها یاد می‌شود. در این بین یکی از متداول‌ترین مباحث در  این حوزه انجام این فعالیت توسط زنان باردار است اینکه؛ آیا شنا در بارداری مضر است یا خیر؟

آموزش خصوصی شنا: 09122275231

آیا شنا در بارداری ضرر دارد؟

 درواقع علت متداول بودن این سوال، وضعیت زنان باردار و محدود بودن فعالیت‌های ورزشی برای این اشخاص است. به همین خاطر ما قصد داریم تا به تاثیرات ورزش شنا بر روی زنان باردار بپردازیم. اگر هم به این ورزش آبی علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم که در دوره خصوصی آموزش شنا حامد پورفیض شرکت کنید.

برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا در تهران مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

فهرست مطالب آیا شنا در بارداری ضرر دارد؟:

  • تاثیرات شنا بر روی زنان باردار
  • فواید و مضرات ورزش شنا برای زنان باردار
  • مضرات شنا در دوران بارداری

تاثیرات شنا بر روی زنان باردار

شنا و حرکت درآب از جمله فعالیت‌هایی است که توسط بسیاری از پزشکان توصیه شده است حتی پزشکان حوزه مامایی و زایمان نیز به تاثیرات مثبت شنا در آب و فواید آن برای زنان باردار اذعان داشته و این حرکت را برای بیماران خود تجویز کرده‌اند. البته باید گفت در مواقع بارداری انجام تمامی سبک‌های شنا مناسب نخواهد بود به عنوان مثال؛ انجام شنای پروانه نه تنها موثر نیست بلکه با درگیر کردن عضلات شکم و کمر می‌تواند برای مادر و کودک مضر باشد.

تاثیرات شنا بر روی زنان باردار
تاثیرات شنا بر روی زنان باردار

 در مقابل سبک‌هایی مانند کرال پشت، دوچرخه، راه رفتن درون آب و کرال جلو بهترین نوع شنا در بارداری است. از شنای غورباقه نیز به عنوان یکی از سبک‌های مناسب دردوران بارداری یاد می‌شود، البته این نوع سبک شنا مناسب بانوانی است که کمردرد و گردن درد نداشته باشند.

همچنین به جهت وزن مادر و شرایط جسمانی او باید از شناکردن‌های طولانی مدت و سنگین اجتناب کرد و حداکثر مهلت شنا در آب را به بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه محدود نمود.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در خصوص شنای زنان باردار باید توجه شود این است که انجام دادن هر نوع سبکی از شنا نباید خودسر بوده و حتما توسط پزشک معالج و زیر نظر آن صورت بگیرد؛ چرا که شرایط جسمی زنان در دوران بارداری با یکدیگر متفاوت بوده و نمی‌توان از یک نسخه برای همه استفاده کرد.  

برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

فواید و مضرات شنا برای زنان باردار

شناکردن در دوران بارداری، دارای مزیت‌های متعددی است چرا که در هنگام شنا، وزن بدن سبک شده ودر نتیجه آن فشار کمتری به مادر و کودک وارد خواهد شد.

فواید و مضرات شنا برای زنان باردار
فواید و مضرات شنا برای زنان باردار

همچنین شنا کردن دارای مزیت‌های دیگری نیز است که ما در زیر به آن اشاره می‌کنیم.  

  • از آنجایی که شنا یک ورزش هوازی است با جذب اکسیژن بیشتر تنفس مادر را بهبود بخشیده و از این جهت به سلامت مادر و کودک کمک می‌کند. 
  • شنا کردن و به خصوص راه رفتن در آب، سبب کاهش فشار وارده به شکم ( درنتیجه بزرگ شدن شکم) و کمر مادر شده و از این جهت در بهبود درد‌های کمر و گردن موثر است. 
  • شنا کردن سبب افزایش استقامت بدن شده وبا تقویت عضلات قلب و ریه سلامت مادر را بهبود بخشیده و عمل زایمان را به خصوص در مورد مادران با سن پایین و یا سن بالا راحت می‌کند. 
  • شنا کردن سبب رهاسازی استرس‌های عصبی و فشار‌های روحی و روانی وارد شده در دوران بارداری می‌شود. 
  • شنا کردن با تقویت ماهیچه‌ها، از خم شدن شانه و ستون فقرات به سمت جلو خودداری کرده و از این جهت در کاهش درد‌های گردن و کمر نیز موثر است، همچنین شناکردن با آماده‌سازی لگن زایمان را به خصوص زایمان طبیعی را آسان می‌کند.
  • شناکردن به تناسب وزن در دوران بارداری کمک می‌کند. در واقع این ورزش مادر را از مشکلاتی نظیر چاقی مفرط و مشکلات فشار خون حفظ می‌کند. 

برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

مضرات شنا در دوران بارداری

شناکردن در دوران بارداری در کنار تمامی فواید خود می‌تواند مضراتی نیز داشته باشد از جمله آلودگی دهانه رحم و عفونت. البته باید گفت خود نفس شنا کردن دارای ضرر خاصی نبوده و اکثر مضراتی که در این دوران بیان شده است به علت محل شنا و استخر‌های آلوده است.

برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید

مضرات شنا در دوران بارداری
مضرات شنا در دوران بارداری

از جمله مضراتی که پیرامون شنا کردن می‌تواند برای زنان باردار ایجاد شود، می‌توان به این موارد اشاره کرد؛ 

  • تنگی نفس در هنگام استفاده از سونا و جکوزی، به همین خاطر است که زنان باردار در این دوران نباید از این مکان‌ها استفاده نمایند. 
  • عفونت دهانه رحم به واسطه آب آلوده و یا دارای کلر بیش از اندازه. به همین جهت بهتر است در دوران بارداری از استخر‌های مطمئن و حد المکان روباز استفاده شود.
  • بیماری بر اثر میکروب‌های موجود در آب، به خصوص در استخرهای عمومی که اشخاص متعددی از آن استفاده می‌کنند. 
  • آسیب به مادر و کودک بر اثر انجام شناهای سنگین مانند شنای پروانه و یا شیرجه زدن درون آب.
    این آسیب معمولا به شکل خونریزی از واژن، کاهش حرکت جنین، سردرد، سرگیجه، غش، گرفتگی عضلات و ضعف شدید خود را نشان می‌دهد. 

به طور کلی باید گفت بر خلاف باور‌های قدیمی، امروزه شنا کردن دارای فواید زیادی به خصوص برای زنان باردار بوده و می‌توان با انجام حرکات منظم ، پیوسته و اصولی، زیر نظر پزشک متخصص به سلامت مادر و کودک و همچنین انجام یک زایمان با درد کم و راحت کمک کرد. 

برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

سخن پایانی درباره شنای بانوان باردار

شنا در بارداری می‌تواند فرآیند زایمان را راحت‌تر کرده و زایمانی راحت و به دور از خطری را برای مادر و کودک ایجاد کند. از آنجایی که بدن مادر در این دوران حساس بوده و مستلزم رعایت نکات بهداشتی فراوانی است؛ پس بهتر است حتما از مراکز مطمئن استفاده شود.

در این میان یکی از بهترین مراکز حرفه‌ای و بهداشتی در جهت آموزش خصوصی شنا و انجام این فعالیت مرکز شنای مستر سوییمر است. درواقع این مرکز با برخورداری از فضایی آرام و مطمئن و زیر نظر مربیان و نجات غریقانی با تجربه و ماهر به آموزش شنا و فعالیت در این حوزه می‌پردازد.

سوالات متداول در حوزه شنا برای بانوان باردار

  • آیا شنا کردن در تمام دوران بارداری مناسب است؟

میزان و تایم مناسب برای شنا توسط پزشک متخصص بیمار تعیین می‌شود، با این حال هفته‌های اول بارداری بهترین دوران شنا بوده و رفته رفته با افزایش رشد جنین این میزان کاهش می‌یابد‌.
همچنین انجام حرکات مشکل و شنا کردن در ماه‌های آخر بارداری توصیه نمی‌شود.

  • چرا استفاده از سونا و جکوزی می‌تواند برای زنان باردار مضر باشد؟

درصد اکسیژن در این مکان‌ها پایین بوده و عدم اکسیژن‌رسانی به مغز می‌تواند سبب آسیب به جنین و مادر شود. همچنین مدت زمان طولانی ماندن در این فضا سبب افزایش دمای بدن، تعریق و در نهایت غش کردن زن باردار خواهد شد. 

  • برای زنان باردار شنا در آب گرم مناسب‌تر است یا آب سرد؟

از آنجایی که بدن شما در دوران بارداری با تغییرات اساسی رو‌به رو شده است، نمی‌توانید بیش از اندازه  به آن شوک وارد کنید. به همین خاطر، مناسب‌ترین آب برای شنا در بارداری ،آب معتدل است (نه گرم و نه سرد). حتما از شناکردن در آب خیلی سرد یا خیلی گرم اجتناب کنید.

  • مناسب‌ترین سبک شنا در ماه‌های آخر بارداری کدام است؟

شنای غورباقه و کرال پشت از بهترین سبک‌هایی است که می‌توان در تمام دوران بارداری، به خصوص اواخر بارداری استفاده کرد. هر چند که بهتر است در اواخر بارداری صرفا از راه رفتن درون آب استفاده شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231

سایت‌های دیگر ما

164 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست