آموزش ۴ رشته شنا

شنا، یکی از ورزش‌های مفرح و مفید است که هم به صورت تیمی و هم به صورت تک نفره صورت می‌گیرد. این ورزش بدون هیچ محدودیت جنسیتی صورت گرفته و تمامی اشخاص چه بانوان و آقایان در رده‌های مختلف سنی می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند. به واسطه مزیت‌ها و تاثیرات جسمی و روحی که شنا کردن بر روی اشخاص می‌گذارد و از آن جایی که انجام این فعالیت بدون محدودیت سنی است و حتی برای برای اشخاص مسن نیز مناسب است به یکی از پرطرفدارترین رشته‌های ورزشی بدل شده است. 

آموزش خصوصی شنا: 09122275231

آموزش 4 رشته شنا

در این بین یکی از سوالات علاقه‌مندان به ورزش شنا آن است که این حرفه دارای چه رشته‌هایی بوده و چگونه می‌توان در خصوص این رشته‌های شنا آموزش دید. ۴ رشته شنا جزو رشته‌های اصلی آن هستند که معمولا شناگران ماهر و باتجربه به این ۴ سبک مسلط هستند.

برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

مجموعه مستر سوییمر با در اختیار داشتن مربیان زبده نظیر حامد پورفیض، دوره خصوصی شنا در هر ۴ رشته مختلف را به افراد علاقه‌مند به این ورزش جذاب آموزش می‌دهد. به همین خاطر ما قصد داریم تا به معرفی و آموزش ۴ رشته شنا بپردازیم.

فهرست مطالب آموزش ۴ رشته شنا:

  • معرفی و آموزش ۴ رشته شنا
  • سخن پایانی 
  • سوالات متداول

معرفی و آموزش ۴ رشته شنا

ورزش شنا برحسب مسابقات بین‌المللی، المپیک و مسابقات رسمی دارای چهار رشته کلی است.

برای یادگیری شنا با آموزش شنا در منزل مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

معرفی و آموزش 4 رشته شنا
معرفی و آموزش ۴ رشته شنا

در حقیقت اگر شما قصد دارید که به عنوان یک شناگر ماهر در مسابقات مختلف از جمله المپیک و مسابقات رسمی مشارکت داشته باشید باید حتماً در این چهار رشته آموزش ببینید.
۴ چهار رشته شنا به این ترتیب است؛

  1. شنای کرال پشت 

     کرال پشت یکی از اقسام شناهای ۴ گانه به شمار می‌رود که دارای حرکات مشترک دست و پا کرال سینه است. کرال پشت به عنوان یکی از آسان‌ترین اقسام رشته‌های شنا به شمار می‌رود؛ چرا که در این ورزش سر شما از آب بیرون بوده و امکان نفس‌گیری به طور راحتی وجود دارد.

    شنای کرال پشت 
    شنای کرال پشت

     از سوی دیگر حرکات راحت این نوع شنا سبب می‌شود تا شما بدون خستگی و با سرعت بیشتری درون آب حرکت کنید. همچنین این شنا در مواقع ضروری و در هنگام خطر غرق‌شدگی می‌تواند کمک زیادی به شما کند. در کرال پشت در تمام طول شنا، شما روی پشت خود شنا می‌کنید و فقط در هنگام چرخیدن و تغییر مسیر است که باید درون آب وارد شوید. 

    آموزش شنای کرال پشت؛ جزو اولین و اصلی ترین ۴ رشته شنا
      

    • در ابتدا سعی کنید تا به راحتی و به دور از استرس بر روی آب شناور شوید. اگر تازه کار هستید پاهای خود را به لبه استخر زده و سپس با وارد کردن فشار بر لبه استخر خود را به سطح آب برسانید. 
    • بدن شما باید به طور منظمی به روی آب شناور شده و سر شما تا حد گوش‌ها از آب بیرون بماند. همواره بخشی از گوش‌های شما درون آب و مابقی بیرون آب است، در واقع این امر به زاویه سر شما بستگی دارد. به همین خاطر سعی کنید که سر خود را مقداری به سمت بالا برده و سپس درون آب خم کنید تا آب وارد گوش نشود. 
    • پس از تنظیم سر شروع به دست و پا زدن کنید. حرکت پاها در کرال پشت ضربدری و به صورت ضربه زدن به آب است. در هنگام پا زدن از حرکت دست‌ها نیز نباید غافل شد؛ چرا که در این هنگام شما باید باز هم به صورت ضربدری و یکی در میان دست‌های خود را از قسمت شانه بلند کرده از کنار گوش و سر عبور داده و پس از وارد کردن به آب به کنار بدن بیاورید.

     این حرکات منظم دست و پا سبب می‌شود تا شما به سمت جلو حرکت کنید. در هنگام شنا کردن به شکل کرال پشت، به جهت منحرف نشدن از مسیر و حرکت در راستای خط مستقیم بهتر است، مسیر فرضی را در روی سقف تصور نموده و در راستای آن حرکت کنید.

برای یادگیری و آموزش آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

  1. شنای غورباقه 

    از شنای قورباغه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین ۴ رشته شنا یاد می‌شود. در واقع پیش از تعیین ژست‌های رسمی شنا، شنای قورباغه و شنا سگی میان مردم رایج بوده است.  همچنین شنای قورباغه به عنوان کندترین نوع شنا شناخته می‌شود، یعنی برعکس شناهای سرعتی مانند کرال سینه، شنای قورباغه آرام بوده و به جهت صرف انرژی کمتر معمولا از آن در مسافت‌های طولانی و فضاهای آزاد استفاده می‌شود. در شنای قورباغه همانند کرال پشت نفس‌گیری راحت بوده و شناگر می‌تواند در مواقع ضروری از آن استفاده نماید. 

برای یادگیری و آموزش آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

  1. آموزش شنای غورباقه؛ یکی از ۴ رشته شنا که شهرت و محبوبیت زیادی دارد

    • پس از شناور شدن به روی آب پاهای خود را به سمت باسن خم کرده و سعی کنید حالت خمیدگی ایجاد کنید. درهمین بین به کمک ساق پای خود دایره‌ای را در سمت خارج ایجاد و همزمان با کف پای خود به آب ضربه وارد کنید. این عمل سبب می‌شود تا پاهای شما سنگینی آب را شکسته و به جلو حرکت کنید. 
    • در هنگام ضربه به آب پاهای شما صاف شده و در راستای بدن قرار می‌گیرد؛ بنابراین به همین خاطر شما باید حرکات پا را مداوم و بدون وقفه دنبال کنید. حرکت پاها در این نوع شنا تشابه زیادی به شنای حیوان غورباقه داشته و علت نام گذاری آن به همین خاطر است.
      یکی از مهمترین نکات در شنای غورباقه آن است که حرکت پاهای شما باید درون آب رخ بدهد؛ چرا که حرکت پا خارج از آب حرکتی نادرست بوده و فقط سبب صرف انرژی از شما خواهد شد. 
    • در هنگام حرکت پا، دست‌ها نیز باید حرکت کنند؛ حرکت دست در شنای غورباقه به این شکل است که دست خود را تا آرنج به طور صاف در راستای بدن و سپس کف دست‌ها را به شکل مورب و در حالت خارج از بدن در کنار یکدیگر قرار دهید. با انجام این کار آرنج‌های خود را به سمت بالا خم کنید، به طوری که دو حالت تیزی و هفت مانند در کنار بدن شکل بگیرد.

     در این مرحله شما باید با فشاری محکم و انقباض شکم سر خود را از آب بیرون کرده و نفس بگیرید با یک نفس‌گیری کوتاه سر به زیر آب رفته و همزمان با حرکت سر آرنج‌ها نیز به سمت جلو کشیده می‌شوند. حرکت همزمان سر و دست و به دنبال آن حرکت پاها شما را به سمت جلو هول داده و درون آب حرکت می‌دهد. همچنین باید گفت شنای غورباقه می‌تواند بدون حرکت سر و صرف انجام حرکات دست و پا صورت بگیرد.

  2. شنای پروانه؛ جزو ۴ رشته با سبکی تکنیک محور 

    از شنای پروانه به عنوان یکی از سبک‌های شنای تکنیک‌محور، اصولی و سخت یاد می‌شود. در واقع حرکات دست و پا و سر در این شنا و هماهنگی‌های خاص آن موجب شده‌ است تا انجام این ورزش نیازمند صرف انرژی زیادی باشد.

    آموزش شنای پروانه 
    آموزش شنای پروانه

    با این حال شنای پروانه از محبوب‌ترین شنا‌ها به حساب آمده و رتبه دوم را در شناهای سرعتی به خود اختصاص داده است.

    آموزش شنای پروانه 

    • اولین مرحله در انجام شنای پروانه قراردادن دستان به شکل ساعت ۱۱ است، یعنی باید دستان خود را به طور مستقیم و در راستای بدن قرار دهید. کف دست‌ها  نیز باید به سمت آب باشد. سپس با کمک دستان خود یک علامت سوال فرضی را در زیر آب ترسیم کنید، به گونه‌ای که بازوها به طرف داخل کشیده شده و آرنج‌ها خم شوند.
      در حالت علامت سوال نیز دست‌ها به صورت مستقیم و کف دست‌ها به سمت داخل است. پس از این کار دست‌های خود را به سمت خارج بچرخانید و آنها را از هر دو طرف به سمت جلو پرتاب کنید. 
    • حرکت پا در شنای پروانه تا حدودی مانند کرال سینه است، با این تفاوت که نباید پاها به صورت تک به تک به آب ضربه وارد کنند، بلکه با هر حرکت کامل دست، پاها به صورت همزمان و دوتایی به آب ضربه زده؛ به گونه‌ای که جلوی ساق و روی پا به طرف پایین وعقب بوده و ضربات متعدد به آب وارد شود. 
    • حرکت سر در شنای پروانه مصادف با حرکات دست است؛ یعنی زمانی که دست‌ها از آب خارج شده و به سمت جلو پرتاب می‌شوند سر نیز از آب خارج شده و پس از یک نفس‌گیری به زیر آب می‌رود. خارج شدن سر از آب نه تنها سبب نفس‌گیری شده بلکه حرکات دست را نیز راحت‌تر می‌کند.

برای یادگیری و آموزش آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

  1. شنای آزاد 

    شنای آزاد جزو ۴ شنا است که توسط فدراسیون جهانی، شیرجه و واترپلو طراحی شده است. در واقع شنای آزاد قسم خاصی از انواع ژست شنا نیست، بلکه در حقیقت نوعی رشته شنا است که در المپیک و مسابقات جهانی به اجرا درمی‌آید. برای یادگیری و آموزش آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.
    شنای آزاد به این معنا است که شما می‌توانید در مسابقات جهانی و رسمی طرح شده از هر قسم شنایی که می‌خواهید برای استارت و شنا کردن استفاده کنید.

    به عنوان مثال می‌توانید از شنای کرال سینه استفاده کنید. البته شنای آزاد دارای محدودیت است و در مواقعی که شما قصد شناکردن به طور آزاد را دارید نمی‌توانید از حرکات کرال پشت، شنا قورباغه و شنای پروانه استفاده کنید. به همین خاطر است که شناگران عموما در شنای آزاد از کرال سینه استفاده می‌کنند؛ چون این شنا جزو سریعترین اقسام شنا و راحتترین آن بوده و از این جهت می‌تواند در افتخارآفرینی شناگر در مسابقات کمک کننده باشد.

سخن پایانی در زمینه آموزش ۴ رشته شنا 

فراگیری هر یک از رشته های شنا مستلزم آشنایی کامل با اصول و قواعد اولیه این حرفه است. چنانچه اگر شما به طور درست و اصولی با این ورزش آشنا نشوید، فراگیری سبک‌ها در مراحل بالاتر بسیار دشوار خواهد بود. به همین خاطر کمک از یک آموزشگاه حرفه‌ای یا مربی با تجربه در زمینه آموزش ۴ رشته شنا انتخاب بهتری خواهد بود.

از جمله مراکز برتر یادگیری شنا می‌توان به مرکز آموزش خصوصی شنای مستر سوییمر اشاره کرد.
مرکز مستر سوییمر با استفاده از مربیانی برجسته و قابل از جمله استاد حامد پورفیض در تمامی سبک‌های شنا از مبتدی تا حرفه‌ای و در رده‌های سنی مختلف به آموزش ورزش شنا می‌پردازد.

سوالات متداول در زمینه آموزش ۴ رشته شنا

  •  انجام شنای پروانه برای اشخاص مبتدی مناسب است یا خیر؟ 

از آنجایی که شنای پروانه بسیار تکنیک محور بوده و چنانچه حرکات مختص به آن در زمان مناسب و بر اساس فرم بدن شکل نگیرد، می‌تواند سبب صرف انرژی زیاد و خستگی یا حتی آسیب شناگر شود. به همین خاطر برای اشخاص مبتدی و تازه کار مناسب نمی‌باشد.

  • آیا عدم هماهنگی حرکات دست و پا در شنای غورباقه می‌تواند دردسرساز باشد؟ 

بعضی از اقسام شنا حرکت محور هستند، به نوعی که توازن میان حرکات مورد نیاز آن دارای اهمیت است. چنانچه این توازن بر هم بخورد، می‌تواند سبب از دست رفتن ریتم شنا، کاهش سرعت ، خستگی و از دست دادن نفس شود. به همین خاطر در شنای غورباقه نیز از دست دادن ریتم و هماهنگی حرکات می‌تواند مشکل‌ساز باشد. 

  • ساده‌ترین سبک در میان ۴ رشته شنا کدام است؟

از کرال پشت و کرال سینه به عنوان ساده‌ترین سبک شنا یاد می‌شود؛ چرا که نفس‌گیری و حرکت در این موارد به نسبت سایر سبک‌ها راحت‌تر بوده و از پیچیدگی حرکات مختص سایر سبک‌ها مبرا هستند.

  •  مزیت شنای پروانه به نسبت سایر رشته های شنا چیست؟

در این نوع از شنا حرکات دست و پا جفتی بوده و دیگر نیاز نیست نگران عدم تعادل پای مخالف به‌سبب حرکت دست مخالف بود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231

سایت‌های دیگر ما

227 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست