پهپاد نجات غریق چیست

نجات غریق، یکی از الزامات امروزی تمام بنادر و شهرهای ساحلی محسوب می‌شود. در واقع هر جایی که امکان غرق شدن افراد وجود داشته باشد، لازم است که یک سیستم نجات غریق نیز حضور داشته باشد یا حداقل آمادگی انجام عملیات را داشته باشد. به همین دلیل اقدام برای غریق نجات همواره همراه با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف تعیین مکان غرق شدن، عمق غرق شدگی، وسایل نجات دادن مثل طناب بوده است.

آموزش خصوصی شنا: 09122275231

پهپاد نجات غریق چیست

ما قصد داریم در این مقاله به توضیح درباره یکی از جدیدترین تکنولوژی‌هایی که برای انجام غریق نجات ابداع شده است به نام پهپاد نجات غریق بپردازیم. تکنولوژی پهپاد نجات غریق یکی از جدیدترین کاربردهای پهپادها است که می‌خواهیم بطور کامل آن را بررسی کنیم. یعنی نشان دهیم که پهپاد چیست، چگونه در غریق نجات به کار می‌رود و آینده آن در این عملیات چگونه خواهد بود. اگر شما هم به این موضوع علاقه‌مندید حتما تا پایان مقاله با ما همراه باشید. 

برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا در تهران مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

فهرست مطالب پهپاد نجات غریق چیست:

  • پهپاد چیست
  • تاریخچه پهپاد
  • طرز کار پهپاد
  • کاربردهای پهپاد
  • ایده پهپاد نجات غریق
  • توسعه پهپاد نجات غریق
  • پهپاد نجات غریق ایرانی
  • حرف آخر

پهپاد چیست

پهپاد مختصر عبارت ” پرنده هدایت‌پذیر از دور ” است و برای نامگذاری دسته هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روزها حتما با این واژه بسیار برخورد کرده‌اید و اخباری از دستیابی به تکنولوژی‌های جدید در حوزه پهپاد به گوشتان خورده است، اما پهپاد دقیقا از کی ساخته شد، چگونه کار می‌کند و البته چه کاربردهایی دارد؟

برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

پهپاد چیست
پهپاد چیست

در ادامه هر کدام از این موضوعات را به تفصیل بررسی می‌کنیم و بعد به سراغ پهپاد نجات غریق می‌رویم. شناخت پهپاد به طور کلی باعث می‌شود که نقش آن در نجات غریق را بهتر درک کنیم. 

تاریخچه پهپاد

ایده‌ی اختراع پهپاد به زمان جنگ جهانی دوم بر می‌گردد. اینکه بتوان نوعی هواپیما ساخت که بدون نیاز به سرنشین قابل کنترل باشد، درست بعد از موفقیت‌هایی که کمپانی اسپری در سال ۱۹۱۸ با اختراع دو هواپیمای کنترل از دور به دست آرود مورد توجه دیگر شرکت‌های هواپیماسازی قرار گرفت.

تاریخچه پهپاد
تاریخچه پهپاد

قدم بعدی را آلمان‌ها برداشتند و توانستند سری هواپیمای V-1 موسوم به بمب پرنده با قابلیت هدایت رادیویی بیش از ۳۲۰ کیلومتر را راه‌اندازی کرده و لندن را بمباران کنند. 

سری بعدی پهپادهای نظامی توسط ایالات متحده آمریکا در جنگ ویتنام به کار برده شد. بعد از آن بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی و البته روسیه توانستند انواع پهپادها با قابلیت‌های مختلف بسازند. امروزه بطور کلی انواع پهپاد به ۵ دسته تقسیم می‌شوند: میکرو پهپادها، مینی پهپادها، پهپادهای تاکتیکی، هال و جنگنده‌های بدون سرنشین. اما پهپاد نجات غریق جزو کدام دسته است؟ در ادامه توضیح خواهیم داد.

برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

طرز کار پهپاد

به طور کلی توضیح طرز کار پهپادها موضوعی تخصصی است و نمی‌توان در این مقاله به آن پرداخت. اما اگر بخواهیم با زبان ساده این طرز کار را توضیح دهیم، می‌توان گفت که ۴ موتور اصلی روی هر پهپاد وجود دارد که دو تای آن‌ها کار بلند شدن آن را انجام داده و دو تای دیگر هدایت و حفظ تعادل پهپاد را بر عهده دارند. 

طرز کار پهپاد
طرز کار پهپاد

از سویی کار هدایت آن توسط امواج رادیویی و یک فرستنده و گیرنده‌ای مجهز به هوش مصنوعی انجام می‌شود. با اینکه اساس کار پهپادها بر مبنای شبیه‌سازی محیط و آزمون و خطا است، اما هوش مصنوعی پیاده شده روی آن‌ها توانسته به خوبی کار هدایت نسل‌های جدید پهپادها را انجام دهد. طوری که از حالت آزمون و خطا خارج شده و با دقتی بسیار بالا پرواز کرده و از موانع عبور می‌کنند. 

کاربردهای پهپاد

همانطور که در قسمت تاریخچه پهپاد توضیح دادیم، اولین کاربری پهپادها در کاربردهای نظامی بوده است، اما امروزه به مرور این کاربرد گسترش یافته و حتی پیش‌بینی می‌شود که در آینده هر شخص مجهز به پهپادی برای انجام کارهایش خواهد شد.

برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

کاربردهای پهپاد
کاربردهای پهپاد

اما حوزه‌هایی که امروزه از کمک پهپادها استفاده می‌شود عبارتند از:

  • خدمات عمومی مثل انجام کار فیلمبرداری از مراسمات
  • نظامی و جاسوسی 
  • استفاده برای خبرنگاری و عکاسی از مناظر طبیعی غیر قابل دسترس مثل حیات‌وحش
  • پژوهش‌های علمی مثل شناخت آتش‌فشان‌ها
  • انجام کار تبلیغات و تحویل مرسوله
  • مسابقات ورزشی مثل فوتبال
  • استفاده در صنعت و نظارت بر قسمت‌های مختلف یک دستگاه عظیم
  • امدادرسانی و نجات افراد مثل موضوع این مقاله یعنی پهپاد نجات غریق

برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

ایده پهپاد نجات غریق

به طور کلی عملیات نجات غریق شامل نیروی انسانی متخصص و شناگر، قایق نجات، ابزار و تجهیزاتی مثل بالابر و لباس غواصی و طناب و .. است. جدای از کارآمدی این وسایل هنگام نجات، یکی از مهمترین مسائل زمان طلایی نجات غریق است. یعنی اگر تجهیزات شما کامل و مدرن هم باشد، اما در زمان مناسب نتوانید فرد را نجات دهید، عملا بی فایده خواهد بود؛ 

ایده پهپاد نجات غریق
ایده پهپاد نجات غریق

اما چه می‌شود اگر تمام این عملیات که شامل تعیین محل غرق شدن، اقدام به موقع و انتقال سریع توسط یک موجود سریعتر انجام شود؟ ایده پهپاد نجات غریق اولین بار به شکل طراحی یک هواپیمای سرنشین مبتنی بر هوش مصنوعی برای تعیین محل غرق شدن به ذهن بسیاری از شرکت‌های مشغول به ساخت ابزار برای امداد و نجات رسید. 

یک شرکت اسپانیایی تحت عنوان General Drones توانست پهپاد موقعیت‌یاب مبتنی بر هوش مصنوعی برای تشخیص سریع محل غرق شدن طراحی کند. این پهپاد با استفاده از ۸ موتوری که روی آن تعبیه شده قادر است به مدت ۳۴ دقیقه پرواز بی وقفه داشته و البته دو جلیقه نجات را نیز با خود حمل کند. طرز کار پهپاد نجات غریق Auxdron مبتنی بر تعیین محل غرق شدن، پرتاب جلیقه نجات به سمت افراد و البته ارسال پیام به تیم عملیات نجات است. 

توسعه پهپاد نجات غریق

بعد از ساخته شدن پهپاد نجات غریق اولیه توسط شرکت اسپانیایی، باقی شرکت‌ها و استارتاپ‌های مشهور نیز به فکر افتادند تا نوعی از پهپاد طراحی کنند تا بتواند علاوه بر انجام کارهای پهپاد قبلی، از قابلیت‌های دیگری نیز برخوردار باشد.

توسعه پهپاد نجات غریق
توسعه پهپاد نجات غریق

شاید یکی از اهداف مهمی که این شرکت‌ها دارند انجام صفر تا صد نجات غریق توسط خود پهپاد باشد. به اینصورت که پهپاد نیازی به ارسال پیام و موقعیت غرق شدگی به تیم انسانی نداشته و خودش بتواند غریق را با استفاده از تورهای نگهدارنده نجات داده و به ساحل امن بازگرداند. 

در واقع یکی از دورنماهای این تحقیقات چنین است که پهپادها به پهپادهای شناور تبدیل شده و به صورت جت‌های آبی سریع‌السیر در آمده و غریق را به سرعت به ساحل برسانند. هر چند هنوز دستیابی به این موفقیت کمی دور به نظر می‌رسد، اما پیشرفت‌های خوبی در این زمینه انجام گرفته است. 

اهداف و بهره برداری

جدای از اهدافی که دیگر شرکت‌ها و استارتاپ‌ها برای نسل بعدی پهپاد نجات غریق در نظر دارند، اما امروزه تمرکز شرکت‌های مشغول طراحی این پهپاد روی اهدافی است که زودتر نتیجه خواهند داد. این اهداف عبارتند از:

  • کاهش دادن زمان کشف محل غرق‌شدگی
  • اعزام تجهیزات و تیم نجات غریق به محل وقوع حادثه به صورت کاملا خودکار و دقیق
  • ارسال به موقع و سریع جلیقه‌های نجات غریق برای افراد حادثه دیده
  • کاهش هزینه‌های کلی مادی و جانی عملیات نجات غریق

همچنین برای برپایی این پهپادها نیاز است که یک سری عملیات بهره‌برداری انجام گیرد که البته شرکت مورد نظر در حال کاهش هزینه‌های این برپایی و به صرفه کردن آن است. این مراحل عبارتند از:

  • نصب ایستگاه‌های هوشمند آگاه سازی خطر
  • کمک به نیروهای نجات غریق از طریق حسگرها
  • سامانه هدایت خودکار تیم نجات غریق و البته پهپادهای نجات غریق

پهپاد نجات غریق ایرانی

در زمینه ساخت پهپاد نجات غریق در کشور عزیزمان ایران نیز یکسری پیشرفت‌های چشمگیر صورت گرفته است. پارس یکی از پهپادهایی است که امروزه در داخل کشور تولید شده و برای کار نجات غریق مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پهپاد نیز مانند مشابه اسپانیایی دارای ۸ موتور پرواز دهنده و هدایتگر است. 

پهپاد نجات غریق ایرانی
پهپاد نجات غریق ایرانی

امروزه برای توزیع گسترده این پهپاد در سرتاسر ایستگاه‌های نجات غریق کشور نیاز به فراهم کردن زیرساختی اساسی است که همچنان تیم های نجات غریق در انتظار فراهم آمدن آن به سر می‌برند. با اینکه پهپاد نجات غریق پارس از نظر تکنولوژیکی هیچ دست کمی از نمونه‌های خارجی ندارد، اما استفاده گسترده از آن و تولید انبوهش برای تمام ایستگاه‌های نجات غریق کشور همچنان انجام نشده است.

حرف آخر درباره پهباد غریق نجات

با اینکه در این مقاله به طور کامل در مورد پهپاد نجات غریق توضیح داده شد، اما یکسری نکات کلی برای جلوگیری از حادثه غرق شدگی ناگفته ماند. مهمترین مساله این است که شما اگر وارد دریا یا مناطق آبی که مخصوص شنا هستند می‌شوید، باید حتما از قبل قوائد اصولی شنا را آموخته باشید. پس برای جلوگیری از حادثه‌های مرتبط با غرق شدن، باید از قبل شنا را به خوبی آموخت. به همین دلیل پیشنهاد ما ثبت نام در دوره آموزش خصوصی شنا حامد پورفیض است. شما با ثبت‌نام در این کلاس می‌توانید آمادگی قبلی خود را برای جلوگیری از خطر غرق شدن به دست آورید.

سوالات متداول پیرامون پهباد غریق نجات

  • آیا پهپاد برای نجات غریق استفاده می‌شود؟

 بله پهپاد نجات غریق توسط شرکت‌های اسپانیایی ساخته شده و امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • پهپاد چگونه می‌تواند به نجات غریق کمک کند؟

پهپادها با تشخیص محل غرق شدگی، ارسال جلیقه‌های نجات غریق به سمت فرد و هدایت خودکار تیم نجات غریق به سمت محل حادثه کار نجات غریق را انجام می‌دهند.

  • آیا پهپادها غریق را به ساحل می‌رسانند؟

خیر. پهپادهای نجات غریق امروزی هنوز قادر به انتقال غریق به ساحل نیستند، بلکه برای غریق جلیقه ضد نجات ارسال کرده و تیم انسانی را به صورت خودکار به محل حادثه هدایت می‌کنند.

  • آیا در ایران پهپاد نجات غریق ساخته شده؟

بله. پهپاد نجات غریق پارس در داخل کشور ساخته شده و برای عملیات نجات به کار می‌رود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231

سایت‌های دیگر ما

59 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست