شنا چیست و چگونه شناگر خوبی شویم

ورزش کردن به عنوان یکی از فعالیت‌های بدنی موثر در راستای حفظ سلامت جسم و روح، تندرستی و افزایش طول عمر به شمار میرود، در این بین فعالیت‌های ورزشی کثیری وجود داشته که سبب میشوند تا این هدف به بهترین شکل ممکن تحقق یابد مانند شنا.

آموزش خصوصی شنا: 09122275231

شناگر کیست

ورزش شنا از جمله کارامدترین رشته‌های ورزشی و بدنی است که به جهت پوشش‌دهی کامل تمامی نیاز‌های بدنی و روحی به عنوان یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌ها همواره از سوی پزشکان تغذیه و متخصصین ورزشی توصیه می‌شود به همین خاطر ما قصد داریم تا در این مقاله به بررسی این ورزش و پاسخ به سوال شنا چیست بپردازیم.

برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

آنچه در ادامه صفحه شنا چیست در سمتر سوییمر خواهید خواند:

  • تعریف شنا
  • شنا چگونه است؟
  • چگونه شنا کنیم؟
  • سخن پایانی

تعریف شنا

برای تعریف شنا میتوان گفت از جمله ورزش‌هایی است که در بستر فضاهای مملو از آب مانند استخر، دریاچه و دریا صورت میپذیرد.

در این ورزش فاعل عمل شنا که می‌تواند انسان و یا حتی حیوان باشد با انجام حرکات منظم دست و پا و ساماندهی سایر اعضا بدن مانند شکم سعی نموده تا وزن آب را شکسته و با حفظ تعادل و عدم پیشروی به زیر آب در سطح آب به سمت جلو و یا عقب حرکت کند.

تعریف شنا
تعریف شنا

 به بیانی دیگر؛ شنا به عملی اطلاق می‌شود که سبب حرکت و یا ساکن شدن در آب بدون غرق شدگی می‌شود. شنا از جمله اعمالی است که می‌تواند آثار زیادی را برای شما به بار اورد به بیانی دیگر؛
شنا کردن نه تنها یک تفریح مطلوب و مناسب برای تمام سنین چه کودک و چه بزرگسال تلقی شده بلکه یک ورزش حرفه‌ای و مطلوب است که می‌تواند تاثیر مثبت و شگرفی را برروی بدن بگذارد از جمله آثار ورزش شنا بر روی بدن می‌توان به این موارد اشاره نمود؛

  • ورزش شنا با درگیر کردن تمامی اعضا و جوارح بدن سبب تقویت و بالا بردن قدرت عضلانی بدن می‌شود .
  • شنا کردن به عنوان یکی از ورزش‌های مهم و اساسی تاثیر چشمگیری در کاهش وزن و سوزاندن کالری و چربی اضافی به خصوص در قسمت شکم و پهلو‌ها دارد.
  • عمل شنا می‌تواند با تولید انرژی مثبت موجب کاهش استرس و انرژی های منفی شده که خود این امر در بهبود عضلات قلب و تنظیم و کنترل فشار خون بدن بسیار تاثیرگذار است.

برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

شنا چگونه است؟ 

یادگیری و کسب مهارت در ورزش شنا مستلزم رعایت اصولی دقیق، همراه با بالا بردن اعتماد به نفس برای مقابله با ترس از آب میباشد. در حقیقت باید گفت اگر قصد دارید تا یک شناگر ماهر شوید باید بتوانید تمامی فاکتور‌های مورد نیاز در این ورزش را رعایت کنید و بدانید شنا چگونه است؟

شنا چگونه است؟ 
شنا چگونه است؟

از آنجایی که بستر ورزش شنا محیط‌های آبی است خود این امر میتواند عمل شناکردن را نسبت به سایر اعمال و فعالیت‌های ورزشی دشوارتر سازد به خصوص زمانی که شما ترس از آب را نیز داشته باشید.

البته هیچ جای نگرانی نیست چرا که شنا کردن در عین سخت بودن ، ورزشی بسیار سهل بوده که با یادگیری تکنیک‌ها و تمرین و تکرار آن می‌توان به یک شناگر ماهر بدل شد.

برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

برای تبدیل شدن به یک شناگر حرفه‌ای شما باید در ابتدا بدانید که شنا کردن چگونه است؟ 

در پاسخ به این سوال باید گفت همه چیز بستگی به اعضای بدن شما دارد چرا که این اندام‌های بدن شما است که موجب می‌شود تا حرکت درون آب رخ دهد اندام‌هایی چون؛ دست، پا، شکم، کتف و حتی سر.

از سویی دیگر چگونگی حرکت اعضا و عضلات بدن به نوع شنای انتخابی شما نیز بستگی دارد به بیانی دیگر  در دنیای ورزش شنا ما با انواع شنای کرال سینه، کرال پشت، شنای غورباقه،شنای پروانه و … روبه‌رو هستیم که هر یک از این اقسام شنا حرکات مختص به خود را می‌طلبد.

شنا چیست و چرا ورزش محبوبی است؟
شنا چیست و چرا ورزش محبوبی است؟

به همین خاطر بیان یک روش یکسان برای تمامی اقسام شنا‌ مقدور نیست با این حال می‌توان یک اصل کلی و جامع را برای انواع شنا بیان نمود و آن رعایت تعادل و حفظ آن تا پایان عمل شنا، نفس‌گیری درست و به موقع و تنظیم صحیح و هماهنگی دست و پا در جهت مخالف یا موافق آب.

چگونه شنا کنیم؟

شنا کردن با تمامی مزیت‌های سلامت محور و تاثیرات مثبتی که از خود به جای میگذارد اگر به طور اصولی و ایمن صورت نپذیرد می‌تواند سبب آسیب‌های بدنی به خود و یا دیگران ، غرق‌شدگی و یا حتی مرگ شود. به همین خاطر لازم است که به تدریج و با کسب آگاهی های لازم به این ورزش روی آورد.

برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

به جهت اهمیت بحث ما در ذیل به بیان مراحل تدریجی چگونگی شنا کردن می‌پردازیم :

۱. رعایت ایمنی

در وهله اول مهمترین چیز برای انجام ورزش شنا رعایت نکات ایمنی است. در جهت تحقق این هدف باید گفت که به هیچ عنوان آب‌های خروشان، آب‌های آزاد یا استخر‌های عمیق را به عنوان بستر برای شنا انتخاب نکنید،  چرا هر چقدر که شما یک شناگر ماهر باشید باز اتفاقات طبیعی از جمله گردابی شدن آب‌ می‌تواند موجب غرق شدگی شود.

از سوی دیگر اگر به عنوان یک مبتدی قصد شناکردن دارید سعی نمایید که استخر‌های سرپوشیده عمق کم، همراه با غریق‌نجات را برای شروع فعالیت شنای خود برگزینید. این اقدام هم خطر غرق‌شدگی را به حداقل رسانده و هم اینکه مقدمه‌ای است برای افزایش اعتماد به نفس و برطرف‌کردن ترس از آب .

۲. تقویت تنفس در زیر آب

  وزن سنگین آب به خصوص در فضاهای باز و سرد تاثیر بسزایی در کاهش انرژی بدن شناگر و به دنبال آن کمبود اکسیژن و تنفس دارد.  به همین خاطر تمرین تنفس و تقویت آن در زیر آب از واجبات شنا کردن است. برای تقویت تنفس، فضای کم عمقی را انتخاب کنید،  سپس با یک نفس عمیق حجم کثیری از هوا را وارد دهان خود کنید به زیر آب رفته و هوای حبس شده را آرام از طریق سوراخ‌های بینی خود خارج کنید.

این عمل را چندین مرتب تکرار کرده تا توانایی مورد نیاز را کسب کنید،  در این میان هر چقدر میزان هوایی که در دهان خود حبس می‌کنید بیشتر و سرعت خروج آن از بینی کمتر باشد،  شما می‌توانید مدت زمان بیشتری را زیر آب تحمل کنید.

خروج هوا از طریق دهان نیز یکی دیگر از راه‌های نفس‌گیری در زیر آب است اما چون با این روش هوای درون دهان زودتر خارج می‌شود روش مطلوبی به حساب نمی‌آید.

برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

۳. تمرین شناور بودن روی آب 

شاید اولین و مهم‌ترین قدم در جهت شناکردن ،فراگیری شناور بودن روی آب باشد. درواقع این کار سرآغاز یادگیری سایر انواع شنا از جمله کرال سینه و پروانه است. همچنین این کار میتواند برای بسیاری از مبتدیان کاری سخت و یا حتی ترسناک به نظر می‌رسد با این حال برای برای شناور بودن روی سطح آب می‌توانید از جلیقه‌های نجات و یا تخته‌های مخصوص شنا بهره بگیرید با این حال بهترین راه استفاده از لبه استخر است.

لبه استخر کمک شایانی در جهت حفظ تعادل روی آب و معلق بودن به روی آن می‌کند. برای این کار می‌توانید دستان خود را به لبه استخر گرفته و سپس با استفاده از هر دو پای خود آرام شروع به پا زدن کنید.

این پا زدن باید زوایای مختلفی از بدن شما را در برگرفته و به حدی برسد که زاویه بدن و پاها یکسان شود،  به بیانی دیگر پاهای شما نباید تنها زیر آب بماند بلکه باید آن‌ها را بالا آورده و به طور افقی در راستای بدن خود قرار دهید.

 البته این کار مستلزم تمرین و تکرار‌های پی در پی بوده ولی یکی از راه‌های تضمین شده در جهت یادگیری عمل شناور بودن است. پس از این کار دست‌های خود را به آرامی از لبه استخر جدا نموده و با رعایت تعادل و به دور گزاشتن هر گونه استرس سعی کنید برروی آب معلق بمانید .

۴. یادگیری حرکات دست و پا 

پس از فراگیری شناور بودن روی آب، آن وقت می‌توانید به سراغ یادگیری سایر حرکات دست و پا بروید . در واقع این حرکات دست و پا است که شما را در جهت دلخواه به روی آب به حرکت در می‌آورد. 

از سویی دیگر صرف حرکت دادن دست و پا یا لگد‌های بدون هدف و محکم نه تنها شما را به حرکت در نیاورده بلکه می‌تواند سبب خستگی شما و فرو رفتگی در آب شود.  به همین جهت هماهنگی حرکات دست و پا از اهمیت بسزایی برخوردار می‌باشد.

برای یادگیری و تقویت این حرکات می‌توانید از تکنیک‌های ذیل استفاده کنید؛ 

  • در آب راه بروید و تمرین رکاب زدن دوچرخه کنید .
  • دستان خود را در آب تکان داده و آنها را از کنار بدنتان در زیر آب به سمت بالا بیاورید.
  • لبه استخر را گرفته و سپس با استفاده از تمرین شناور بودن پاهای خود را به روی سطح آب بزنید. 

تمامی نکات بیان شده به شما کمک می‌کند تا حداقل الزامات و تکنیک‌های اولیه ورزش شنا را فرا بگیرید. پس از یادگیری هر یک از این مراحل شما می‌توانید شناهای دشوارتری چون کرال سینه، پروانه یا غورباقه را فرا بگیرید.

سخن پایانی

ما در این مقاله تلاش نمودیم تا به بیان ورزش شنا و چگونگی انجام این فعالیت ورزشی بپردازیم. آن چیزی که از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است آن است که آموزش تکنیکی و به دور از هر گونه خطر مستلزم یک مربی خبره و با تجربه در این زمینه است.

در زمینه آموزش ورزش شنا مراکز بیشماری فعالیت می‌کنند. در این بین مستر سوییمر به عنوان یکی از بهترین مراکز فراگیری شنا همراه با مربیانی مجرب و با تجربه است که در تمامی سنین پرورش‌دهنده و آموزش‌دهنده سطوح مختلف شنا از مبتدی تا مسابقات است.

علاقه‌مندان به این ورزش می‌توانند با توجه به خواسته‌ها و نیاز‌های خود از خدمات برتر این مرکز آموزشی شنا بهره‌مند شوند.

سوالات متداول درباره اینکه شنا چیست

۱_ آیا طی کردن تمامی مراحل شنا برای شنا کردن در فضاهای آزاد مانند دریا کفایت می‌کند؟

شناگر شدن و حتی بدل شدن به یک شناگر حرفه‌ای  پوشش‌دهنده تمامی محیط‌های آبی نخواهد بود چرا که شناکردن در فضای آزاد نسبت به استخر به دلایل عوامل محیطی بسیار دشوارتر خواهد بود چه بسا افرادی که شناگران بسیار ماهری بوده‌اند ولو شناگران المپیادی در آب دریا دچار غرق شدگی شده‌اند.

۲_ مناسب‌ترین سن برای آغاز شنا چه سنی است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت به طور معمول مناسب‌ترین سن برای فراگیری شنای کودکان سن ۴ سال به بالا است چرا که در این زمان عضلات کودک توان تحمل فشار آب را تا حدی کسب نموده و امکان فراگیری تکنیک‌های شناگرشدن را خواهد داشت.

۳_  حداکثر سنی که می‌توان در آن شنا را فراگرفت چند است؟

عموما حداکثر سنی برای فراگیری شنا در نظر گرفته نمی‌شود و چه بسا به بسیاری از افراد در دوران پیری و کهنسالی انجام این ورزش و حرکت در آب توصیه می‌شود، مگر اینکه شنا در آب برای این اشخاص مضر شناخته شود. 

۴_آیا برای شناگر شدن الزاما به مربی نیاز است؟

اگر قصد دارید تا به خوبی شنا را فراگرفته و تمامی تکنیک‌های آن را آموزش ببینید، گرفتن یک مربی خوب و با تجربه از الزامات شناگرشدن و کسب مهارت در این زمینه است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231

سایت‌های دیگر ما

246 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست