شنا چه عضلاتی را درگیر میکند؟ 

از شنا کردن به عنوان یکی از ورزش‌های ساخت عضله و اندام‌سازی یاد می‌شود. درواقع در این ورزش می‌توان به دور از هرگونه آسیب جسمی و یا انجام  تکنیک‌های سخت بدن‌سازی ، عضله سازی کرده و در طیف گسترده‌ای از بدن انعطاف ساختاری ایجاد کرد.

آموزش خصوصی شنا: 09122275231

در ورزش شنا سبک‌های مختلفی وجود داشته که هر یک از این اقسام، عضلات متفاوتی را در بدن درگیر کرده و به تقویت آن‌ها کمک کند. 

برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا در تهران مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

آن چه که ما در مقاله شنا چه عضلاتی را درگیر میکند؟  به بررسی آن میپردازیم؛

  • عضلات بدن درگیر در کرال سینه
  • عضلات بدن درگیر در شنای پروانه 
  • عضلات بدن درگیر در کرال پشت
  • عضلات بدن درگیر در شنای سبک آزاد
  • عضلات بدن درگیر در شنای غورباقه
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

عضلات بدن درگیر در کرال سینه

کرال سینه به عنوان اولین و سرعتی‌ترین شنا در جهان شناخته می‌شود. این شنا به واسطه سبک خاص خود و همچنین تاثیر بسزایی که در عضلات بدن می‌گذارد علاقه‌مندان زیادی را به خود جلب نموده است.

برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

عضلات بدن درگیر در کرال سینه
عضلات بدن درگیر در کرال سینه

باید گفت در این سبک از شنا، تمامی اعضا بدن، از جمله؛ هر دودست، هر دو پا، سر و شکم درگیر است و به همین جهت است که این نوع شنا تاثیر زیادی در ساخت عضله و اندام‌سازی به خصوص در بانوان دارد.

 در شنای کرال سینه با انجام حرکات دست، عضلات شانه، بازو، دلتوئید، عضله دوسر و سه سر درگیر می‌شوند. این امر در ماهیچه سازی و تقویت عضلات دست در انجام شناهای سخت‌تر مانند شنای پروانه بسیار کارآمد است. در هنگام حرکت پا در کرال سینه عضلات چهار سر ران، ساق پا و زانو نیز تقویت خواهد شد. 

همچنین از آنجایی که در شنای کرال سینه، شکم نقش موثری در سرخوردن به روی آب و حرکت دارد عضلات شکمی و به دنبال آن ماهیچه‌های سینه نیز  درگیر خواهد شد. در واقع شنای کرال سینه، از آن دسته سبک‌های شنا است که به طور همزمان عضلات گوناگونی در نواحی مختلف بدن را با خود همراه کرده و به افزایش استقامت آن‌ها می‌پردازد. 

برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

عضلات بدن درگیر در شنای پروانه 

از شنای پروانه به عنوان دومین شنای سرعتی در مسابقات جهانی یاد می‌شود. این شنا که شاید به جرئت می‌توان گفت سخت‌ترین سبک است، با درگیرکردن عضلات متعدد در بدن به خصوص سر و دست تاثیر به سزایی در لاغری، مصرف انرژی، عضله‌بندی و اندام سازی دارد. به گونه‌ای که بسیاری از اشخاص از این سبک شنا در جهت اهداف گوناگون ورزشی بهره می‌گیرند.

عضلات بدن درگیر در شنای پروانه
عضلات بدن درگیر در شنای پروانه

باید گفت؛ مهم‌ترین عضلاتی که در شنای پروانه درگیر می‌شوند عضلات وماهیچه‌های بازو، آرنج، ساق دست و انگشتان هستند. در حقیقت از آنجایی که اصلی‌ترین تاثیر در حرکت شنای پروانه، به کمک دست انجام می‌شود این عضلات بیشترین درگیری را خواهند داشت. ه

مچنین از آنجایی که شنای پروانه، یک شنای تکنیکی و موزون است و به جهت همین توازن بدنی است که نام شنای پروانه به آن داده شده بسیاری از عضلات شکمی، عضلات سینه، عضلات گلوتئال، کمر، ساق پا، ران و کف پا نیز در آن درگیر خواهد شد. همچنین در حرکت سر شنای پروانه ما با به کارگیری عضلات گردن، سر و کتف نیز روبه‌رو خواهیم بود.

برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

عضلات بدن درگیر در کرال پشت 

بیشترین عضلاتی که در شنای کرال پشت درگیر است شامل عضلات پایین تنه و بالا تنه به خصوص دست‌ها می‌شود. از شنا کرال پشت عموما در تقویت عضلات داخلی و خارجی شکم، دست، بازو، شانه و کتف، عضلات زانو، عضلات خم کننده ران و همسترینگ استفاده می‌شود. 

عضلات بدن درگیر در کرال پشت 
عضلات بدن درگیر در کرال پشت

از آنجایی که در شنای کرال پشت،  سر،  معمولا به حالت سکون بوده و نیاز به نفس‌گیری نیست عضلات گردن و سر به نسبت سایر سبک‌های شنا کمتر درگیر خواهد شد. عمده این درگیرشدن عضلانی نیز به هنگام تغییر مسیر و چرخیدن در آب است.

عضلات بدن درگیر در شنای سبک آزاد

شنای سبک آزاد یا به اصطلاح کرال جلو، از جمله کارآمدترین اقسام شنا در درگیرکردن عضلات دست و پا به شمار می‌روند.

عضلات بدن درگیر در شنای سبک آزاد
عضلات بدن درگیر در شنای سبک آزاد

در این سبک از شنا ما با درگیر شدن عضلاتی چون تنه، پشت، شکم، شانه، بازو، عضلات دلتوئید، عضلات پا، عضلات خم کننده ران و همسترینگ روبه رو هستیم.

برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

عضلات بدن درگیر در شنای غورباقه 

شنای غورباقه از اقسام شناهایی است که در حال واحد، عضلات دو دست و دو پا به همراه عضلات سر  درگیر شده و تقویت می‌شوند. در واقع در این سبک از شنا تمامی ساختار‌های پا و ماهیچه‌های آن به خصوص کف پا که مهم‌ترین تاثیر را در حرکت شنا غورباقه دارد به دنبال عضلات ران، پشت زانو و پشت پا درگیر و تقویت خواهند شد. 

عضلات بدن درگیر در شنای غورباقه 
عضلات بدن درگیر در شنای غورباقه

همچنین در شنای غورباقه عضلات درونی و بیرونی شکم، عضلات سر به هنگام نفس‌گیری، عضلات پشت گردن، عضلات کمر، عضلات دست ، بازو و آرنج نیز درگیر خواهد شد.
در واقع از آنجایی که مهم‌ترین عامل در حرکت و عدم غرق‌شدگی در ورزش شنا حرکات منظم دست و پا است، بیشترین درگیری عضلات نیز در این اندام‌ها رخ می‌دهد. همین امر به مرور زمان سبب تقویت و استقامت این بخش از عضلات می‌شود.

سخن پایانی در خصوص عضلات درگیر در شنا 

ما در این مقاله تلاش کردیم تا به بررسی تاثیرات و عضلات درگیر بدن در شنا بپردازیم. ورزشی که از هر جهت برای تمامی سنین و رده‌های مختلف مناسب بوده و می‌تواند جایگزین خوبی به جای سایر ورزش‌ها باشد. یادگیری شنا و موفقیت در  آن از جمله اموری است که علاقه‌مند زیادی را به خود اختصاص داده است. 

در این بین مراکز گوناگونی به آموزش خصوصی شنا و تعلیم تمامی سبک‌های آن می‌پردازند مانند مرکز آموزش شنای مستر سوییمر. این مرکز با برخورداری از مربیانی با تجربه و ماهر از جمله استاد حامد پورفیض، در تمامی سطوح و رده‌ها به آموزش شنا می‌پردازد.

سوالات متداول در خصوص عضلات درگیر در شنا

  • آیا استفاده از ابزار‌های طراحی شده در جهت تقویت عضلات درون آب موثر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بسیاری از شناگران حرفه‌ای در جهت تقویت عضلات خود و عدم از دست رفتن وضعیت ایده آل بدن، از ابزار‌های مخصوص عضله‌سازی در آب مانند تخته‌های پا استفاده می‌کنند. به همین جهت استفاده از این ابزار‌ها می‌تواند کمک خوبی برای تقویت بیشتر عضلات باشد.

  • شایع‌ترین عضلاتی که در تمامی سبک‌های شنا درگیر می‌شوند کدام است؟

شایع‌ترین عضلات درگیر در تمام اقسام شنا شامل عضلات شکم، بازو، ساعد، شانه، گلوتئال و همسترینگ است. 

  • تقویت و درگیرشدن عضلات بدن در شنا می‌تواند سبب افزایش حجم عضلات شود؟

بر اثر فشار آب در طولانی مدت و درگیر شدن عضلات مختلف در بدن شما شاهد افزایش حجم عضلات خود نیز خواهید بود. در واقع فشار آب و مقابله با آن سبب  تداعی ورزش بدن‌سازی و اندام‌سازی است. به همین جهت است که در ورزش شنای اصولی حجم عضلات نیز افزایش می‌یابد.

  • آیا شنا کردن بر روی عضلات داخلی بدن، مانند قلب نیز تاثیر دارد؟

شنا کردن به عنوان ورزشی کامل نه تنها برروی عضلات خارجی بدن بلکه بر روی عضلات داخلی بدن مانند قلب و ریه تاثیر می‌گذارد. با کاهش چربی‌های اضافی دور قلب و ریه سبب افزایش سلامت و طول عمر فرد خواهد شد. 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231

سایت‌های دیگر ما

335 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست