کمک نجات غریق کیست؟

یک فرد نجات دهنده در ورزش شنا فردی است که در انجام حرکات حرفه‌ای است و برای حفظ یا نجات جان شناگران، دوره‌های تخصصی را گذرانده است. ورزش شنا یک مهارت برای حرکت در آب است، شنا یعنی اینکه افراد بدون کمک گرفتن از کسی و یا چیزی بتوانند درون آب حرکت کنند، یادگیری این ورزش در مواقع اضطراری ناجی زندگی خود و بقیه افراد خواهد بود.

آموزش خصوصی شنا: 09122275231

کمک نجات غریق کیست

چه عواملی باعث می‌شود جان انسان‌های دیگر را نجات دهیم؟ چرا برای زنده ماندن در آب باید موارد ایمنی و احیایی را بلد باشیم؟ این سوالات تنها بخش کوچکی از سوالات متداول و معمول است.

برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا در تهران مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

ورزش شنا یک سرگرمی مفرح است، این ورزش برای تسکین دردهای مفاصل نیز موثراست، افراد علاقه‌مند این ورزش قبل از حضور در استخرها، پارک‌های آبی، سواحل دریا و سایر مکان‌های مربوط باید از توصیه‌های ناجیان غریق پیروی کنند. مانند دیگر ورزش‌ها، شنا نیز مستعد حوادث گوناگون است، مستعد‌ترین حادثه در ورزش شنا غرق شدن افراد است.

آنچه در ادامه کمک نجات غریق کیست؟ خواهید خواند:

  • چه کسی کمک نجات غریق است؟
  • وظایف کمک نجات غریق چیست؟
  • مسئولیت های یک نجات غریق
  • دوره کمک نجات غریق
  • سخن پایانی 
  • سوالات متداول

چه کسی کمک نجات غریق است؟


در کل به کسی که جان یک فرد را نجات می‌دهد، ناجی گفته می‌شود و به کسانی که کار نجات افراد از آب را انجام می‌دهند، نجات غریق، غریق نجات، ناجی غریق و همچنین منجی غریق نیز گفته می‌شود. کمک ناجیان غریق نیز تمام وظایف یک نجات غریق را انجام می‌دهند، اما مسئولیت کمتری در قبال اتفاقات دارند.

برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

چه کسی کمک نجات غریق است
چه کسی کمک نجات غریق است

یعنی نجات ‌غریق فردی است که شخص در حال غرق شدن در آب را نجات دهد. این شناگر ماهر با به خطر انداختن جان خود به یاری فردی که درخواست کمک دارد، می‌شتابد. یک نجات غریق در صورت صدمه دیدن فرد شناگر با انجام کمک اولیه به کمک آن می‌رود، یکی از وظایف کلیدی یک غریق نجات این است که باید تا حدی به احیای قلبی و ریوی مسلط باشند.

با گذراندن یک دوره آموزشی به شیوه فنی، علمی و عملی، یک فرد به رده نجات غریق می‌رسد. عملیات نجات غریق مراحل مختلفی مانند نجات فرد غرق شده از آب، اجرای کمک‌های اولیه، تنفس مصنوعی و این قبیل کارها می‌باشد.

اگر علاقه‌مند هستید تا به یک کمک نجات غریق حرفه‌ای تبدیل شوید، می‌توانید این دوره را با برخورداری از تجهیزاتی استاندارد و زیر نظر مربیان کاربلد و حرفه‌ای طی کنید. برای این کار مرکز آموزش شنای مستر سوییمر برای خدمات‌رسانی پذیرای شما مشتاقان است، در این مرکز، این آموزش‌ها و تمرینات حرفه‌ای توسط استاد حامد پورفیض انجام می‌پذیرد.

برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

وظایف کمک نجات غریق چیست؟

خوشبختانه ورزش شنا یک ورزش در دسترس و یک فعالیت تفریحی محبوب است؛ بنابراین به محض فرا‌رسیدن آب و هوای مساعد یا تابستانی، استخرها، سواحل و دریاها را پر از افراد مشتاق می‌بیند. 

وظایف کمک نجات غریق چیست
وظایف کمک نجات غریق چیوظایف کمک نجات غریق چیستست

محل کار یک نجات غریق ممکن است در ساحل باشد، در این صورت ناجیان باید اطمینان پیدا کنند که شناگران ایمنی را بیشتر از استخر رعایت می‌کنند، کسانی که در ساحل به این کار مشغول هستند باید مواظب جانوران دریایی و هجوم امواج بزرگ نیز باشند.

ناجیان غریقی که در ساحل کار میکنند معمولا برای مدت زیادی در معرض نور خورشید هستند و باد و آب و هوای نامناسب نیز یکی از عوامل تاثیر گذار در این شغل است، نوسانات فصلی در محل‌های کار رو باز یقینا تاثیر‌گذاری بیشتری دارد و به همین دلیل فرصت‌های شغلی در این مکان‌ها در هوای گرم بیشتر خواهد بود. 

برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

این افراد در مواردی نیز از تجهیزات ورزشی نگهداری می‌کنند و همچنین گاهی اوقات مسئولیت حفاظت از کل منطقه در حال استفاده توسط مشتاقان را نیز بر عهده دارند، ناجیان غریق گاهی اوقات در کلاس‌های آموزشی، شنا هم تدریس می‌کنند.

آن‌ها اغلب آموزش‌های استفاده صحیح از تجهیزات را هم ارائه می‌دهند. یکی از وظایف آنها این است که اطمینان حاصل کنند که شناگران در قسمتی از استخر که مهارت شنا در آن را ندارند شنا نمی‌کنند. 

مسئولیت های یک نجات غریق

میزان مسئولیت‌های یک فرد منجی غریق اغلب به مکان کار بستگی دارد، اما مهم‌ترین موردی که باید به خاطر داشته باشید این است که وقتی به یک ناجی غریق مسئولیت‌های حفاظت از جان شناگران محول می‌شود، وظایف دیگری نباید ذهن این افراد را درگیر کند. در منشور اخلاقی یک نجات غریق آمده است که باید از قوانین اخلاقی پیروی کنند و در هنگام کار عاری از هرگونه دغدغه فکری و تعصب باشد.

مسئولیت های یک نجات غریق
مسئولیت های یک نجات غریق

فرد ناجی برای این که خودش به شخص نیازمند کمک تبدیل نشود، به یک درجه خاصی از آمادگی جسمانی، قدرت و استقامت نیاز دارد تا در مواقع نیاز عکس‌العمل سریعی از خود نشان دهد. ساعات کاری این شغل معمولا به صورت پاره‌وقت و انعطاف‌پذیر است و در این شغل باید تمرکز خود را در طول شیفت کاری حفظ کنید.

از زمانی که ناجیان غریق در مراکز آبی به کار گرفته شده‌اند، آمارها غرق شدگی کمتری را گزارش می‌دهند، در زمانی که آموزش‌های امدادگری را نیز دیده باشند، یقینا این آمار کمتر خواهد شد. آموزش‌های ناجیان غریق از چند بخش تشکیل شده است، بخش مهم و بزرگ آن خودِ شنا کردن است. یک نجات غریق باید به همه شناها تسلط داشته باشد تا بتواند در مواقع نیاز به سرعت به فرد نیازمند به کمک دسترسی یابد و او را در مسافتهای طولانی نیز بتواند حمل کند. 

او باید بتواند افراد مجروح را از آب خارج کند، برای این کار باید تکنیک‌های مختلف و همچنین استفاده از تجهیزات نجات را آموزش دیده باشد، علاوه بر این یک غریق نجات حرفه‌ای باید بتواند در خشکی هم کمک‌های اولیه در حد نیاز را به فرد مصدوم ارائه کند. به همین دلیل بخش دیگری از وظایف یک منجی غریق ارائه کمک‌های اولیه می‌باشد.

برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

یک منجی شنا زمانی که می‌بیند فردی درخواست کمک دارد، باید در عرض ۱۰ ثانیه متوجه این موضوع شود و حداکثر در طی ۲۰ ثانیه آن فرد را دریابد، به همین دلیل یک منجی غریق باید از آمادگی جسمانی بالایی برخوردار باشد.

دوره کمک نجات غریق

برای فرد نجات غریق تعدادی وظیفه مشخص شده است که در زیر با اختصار به آن اشاره ای داریم:

  • فرد مصدوم را به خشکی انتقال داده و کمک‌های مورد نیاز را انجام دهد.
  • احیای قلبی و ریوی را در حد نیاز بداند.
  • تذکر نکات آموزشی و ایمنی به افراد.
  • در صورت جراحت فرد مصدوم، با ضد‌عفونی‌ کنند‌ه‌ها از مشکلات بعدی جلوگیری کند.
  • رعایت قوانین و در صورت نیاز اجازه ندادن برای شنا. منجی‌های غریق که در استخرها یا در سواحل مشغول فعالیت هستند باید به طور پیوسته آمادگی جسمانی خود را حفظ کنند. به همین منظور هر ساله باید در آزمون‌های آمادگی نجات غریق، آمادگی بدنی خود را نشان دهند.
دوره کمک نجات غریق
دوره کمک نجات غریق

سن ثابتی برای حرفه غریق نجاتی تعریف نشده است اما سن مجاز برای غریق نجات شدن به درجه مدرک دریافتی بستگی دارد، برای نمونه فردی که می‌خواهد مدرک درجه سه غریق نجاتی را دریافت کند، سن آن در نهایت باید چهل سال باشد اما یک نجات غریق در هر درجه و سنی که باشد باید در هر شرایط، آمادگی بدنی خود را حفظ کند، برای جایگاه مربیگری و یا داوری این حرفه معمولا سن باید بین بیست و پنج تا سی سال باشد. 

به افرادی که در دوره‌های آموزش نجات غریق فارغ‌التحصیل شده باشند و سن آنها بین شانزده سال تا هجده سال باشد، مجوز کمک منجی غریق اعطا خواهد شد، شما با رسیدن به سن هجده سالگی و بیشتر از آن، می‌توانید به عنوان یک منجی درجه دو مسئولیت‌ها را به عهده بگیرید.

در دوره‌های آموزشی ناجیان غریق نظارت بر محیط، کاهش و مدیریت ریسک، توانایی ارتباط، تکنیک‌های نجات افراد، واکنشهای سریع، کمک‌های اولیه CPR و برخی حوادث از پیش تعیین نشده را فرا می‌گیرند، این مهارتهای ارزشمند در زمینه‌های کاری مرتبط نیاز می باشد. 

فرآیند نجات غریق شدن چگونه است؟

  • روند استخدام اکثر مشاغل و همچنین نجات غریق با پر کردن یک درخواست و ثبت اطلاعات اولیه شروع می‌شود.
  • مرحله بعد رفتن به مصاحبه است، پس از پر کردن درخواست یک مصاحبه کوتاه لازم است تا با مهارت‌ها و علایق شما آشنایی به وجود بیاید و همچنین یک سری معاینات پزشکی را پشت سر بگذارید.
  • در این مرحله باید انواع شناها و همچنین تکنیک‌های نفس‌گیری را یاد بگیرید و اگر از قبل مهارت شنا را بلد هستید می‌توانید از نکات تکمیلی بهره‌مند شوید. از دیگر آموزش‌ها در این مرحله باید حرکات بدنی و فیزیکی سختی را تمرین کنید.
فرآیند نجات غریق شدن چگونه است؟
فرآیند نجات غریق شدن چگونه است؟

برخی از آموزش‌های اولیه در حد چند روز گذرانده می‌شوند تا دانش و مهارت‌های مورد نیاز ایمن نگه داشتن استخر و مشتریان را فرا بگیرید، همچنین نحوه تشخیص موقعیت‌های اضطراری، جلوگیری از غرق شدن و درمان جراحات را نیز آموزش می‌بینید.

  • باید در یک استخر و در کنار سرگروه غریق نجات یا غریق نجات‌های با سابقه یک دوره طی شود.
  • بعد از طی شدن مرحله قبل اکنون شما به یک غریق نجات کاربلد تبدیل شده‌اید و می‌توانید کار خود را با پیوستن به یک تیم غریق نجات شروع کنید. پیوستن به یک تیم شما را قادر می‌سازد تا مهارت‌های شنا و تکنیک‌های غریق نجاتی خود خود را ارتقا دهید.

شما به عنوان یک نجات غریق مستلزم داشتن قدرت بدنی و روانی بالا هستید، به دلیل اینکه باید خود را برای موقعیت‌های پر استرس آماده کنید، یک نکته آموزشی در هنگام نجات یک فرد شناگر این است که عضلات بدن خود را در حین شنا و یا عملیات نجات منقبض نکنید.

سخن پایانی درباره کمک نجات غریق

با آغاز فصلی مساعد برای شنا و افزایش مشتاقان استفاده از محل‌های آبی روباز و استخرها، گاها شاهد شکل‌گیری اتفاقاتی ناخوشایند برای این افراد هستیم. در بعضی اوقات مشاهده شده است که یک فرد با دیدن صحنه‌ای دلخراش و همچنین ناتوانی خود در نجات آن فرد، قصد ناجی غرق شدن را در ذهن خود ایجاد کرده است.

در صورتی که به این شغل به مانند یک زندگی بنگرید، اطمینان داشته باشید که برخی چیزها ساده‌تر از آن چیزی که هستند که به نظر می‌رسند، اگر در این دوره‌ها پذیرفته نشده‌اید و یا بعد از طی آن دوره موفق به دریافت مدرک منجی غریق نشده اید، دلسرد نشوید و دوباره آن مراحل را طی کرده تا به هدف خود برسید.

زمانی که شما با لباس مخصوص غریق نجات در لبه استخر و یا در ساحل قدم می‌زنید، لباس شما بیشتر از افراد عادی خود نمایی میکند، شما بخشی از جامعه نجاتگران هستید که در آن از افراد محافظت کرده و هر روز می‌توانید به شغل خود افتخار کنید، حتی ممکن است گاهی اوقات قهرمان زندگی دیگران شوید.

آگاهی داشته باشید که این لباس فقط و فقط به افرادی که لیاقت و توانایی این شغل را داشته باشند تعلق می‌گیرد نه هر کسی، در کل نجات غریق از جامعه شنا مراقبت می‌کند، ورزش شنا تفریحی لذت بخش برای همه و یک ورزش تخصصی برای حرفه‌ای‌ها می‌باشد، با تهیه تجهیزات ایمنی مناسب و با‌ کیفیت با این شغل رفیق شوید.

اگر مشتاق یادگیری شنا هستید می‌توانید این ورزش را با تجهیزات استاندارد زیر نظر مربیان کاربلد و حرفه‌ای آموزش ببینید برای این کار به مرکز آموزش شنای مستر سوییمر مراجعه کنید، در این مرکز، آموزش‌ها و تمرینات حرفه‌ای توسط استاد حامد پورفیض انجام می‌شود.

این مرکز با بهره‌مندی از بروزترین امکانات، کادری مجرب و با استادانی حرفه‌ای قادر هستید انواع شناها را به شکلی اصولی فرا بگیرید، در پایان همچنان تاکید می‌شود که در حرفه نجات غریق اولویت با رعایت موارد ایمنی است، فراگیری این آموزش‌ها و انجام تمرینات به شکلی مداوم و مستمر در پیشگیری از خطرات از پیش تعیین نشده موثر واقع می‌شود.

سوالات متداول درباره کمک نجات غریق

در اینجا سوالاتی متداول مطرح می‌شود که ما با پاسخ به آن‌ها شما را در درک بیشتر این سِمَت یاری می‌کنیم:

  • یک کمک نجات غریق چه ویژگی‌هایی دارد؟

فرد کمک ناجی غریق نظارت و ارزیابی فعالیت خود و سایرین، گفتگو با دیگران برای بیان تجربیات، اطلاع داشتن از واکنش‌های دیگران در هر موقعیت، جستجوی مداوم برای راههای کمک‌رسانی و انتخاب روش‌های آموزشی متناسب از جمله خصوصیات اوست.

  • کمک نجات غریق بودن مناسب خانم‌ها است یا آقایان؟

در رابطه با اهمیت این شغل در جامعه ورزش، خانم‌ها نیز همانند آقایان در آن اجازه فعالیت دارند، یکی از عوامل موفقیت در این کار علاقه است نه جنسیت.

  • ویژگی مکانی حرفه کمک نجات غریق چیست؟

یک فرد ناجی غریق باید در هر دو مکان داخلی و خارجی بتواند فعالیت کند، این مکان‌ها شامل مراکز ورزشی، اجتماعی، کمپ‌های تابستانی، سواحل و مراکز سلامت هستند.

  • وظایف یک منجی غریق دقیقا چیست؟

یک منجی غریق بر محل شنا نظارت دارد تا موارد ایمنی رعایت شوند، گاهی اوقات دوربین دو چشمی دارد و در یک فضای باز یک چتر بزرگ از آن‌ها در برابر آفتاب محافظت خواهد کرد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231

سایت‌های دیگر ما

363 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست