نجات غریق کیست؟

نجات غریق به فردی گفته‌ می‌شود که آموزش‌های لازم را در جهت نجات جان افراد دیده و به عنوان شناگری ماهر وظیفه دارد که در مواقع خطر به عنوان یک ناجی به کمک شناگر رفته و او را از خطر نجات‌ دهد‌.
صرف آموزش‌های اولیه شنا برای بدل شدن به عنوان یک ناجی کفایت نمی‌کند و این امر مستلزم فراگیری تکنیک‌های مختص به این حرفه‌ است.

آموزش خصوصی شنا: 09122275231

نجارت غریق کیست

شناکردن در کنار تمامی مزیت‌ها و تاثیراتی که بر روی جسم و روح دارد، می‌تواند خطراتی نیز به همراه داشته باشد. در واقع در این ورزش آبی، همواره امکان غرق‌شدن و مرگ وجود خواهد داشت حتی برای شناگران ماهر‌.

با اینکه این اتفاق بیشتر در آب‌های آزاد مانند دریا و دریاچه رخ می‌دهد، اما نمی‌توان از خطر غرق‌شدگی در استخر‌ها و مناطق سرپوشیده نیز غافل شد.

برای یادگیری شنا با آموزش خصوصی شنا در تهران مستر سوییمر با بهترین قیمت و بهترین مربی شنا ایران کلیک کنید.

در این‌ مواقع ضرورت وجود یک نجات غریق و ناجی برای حفاظت از جان احساس خواهد شد؛ بنابراین تا انتهای این مقاله از مستر سوییمر همراه ما شوید تا به این سوال مهم بپردازیم که نجات‌غریق کیست و کار او چیست؟

فهرست مطالب نجات غریق کیست:

  • نجات غریق چه کسی است؟
  • چگونه نجات غریق شویم؟
  • بازار کار نجات غریق چگونه است؟
  • درآمد نجات غریق چقدر است؟
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

نجات غریق چه کسی است؟

نجات غریق به فردی گفته‌ می‌شود که آموزش‌های لازم را در جهت نجات جان افراد دیده و به عنوان شناگری ماهر وظیفه دارد که در مواقع خطر به عنوان یک ناجی به کمک شناگر رفته و او را از خطر نجات‌ دهد‌.

صرف آموزش‌های اولیه شنا برای بدل شدن به عنوان یک ناجی کفایت نمی‌کند و این امر مستلزم فراگیری تکنیک‌های مختص به این حرفه‌ است.

 نجات غریق‌ها انواع مختلفی دارند در واقع در دنیای شنا ما با انواع مختلفی از ناجی مانند استخر، سیلاب، مرداب و رودخانه مواجه هستیم.

برای یادگیری و آموزش شنا پروانه با مستر سوییمر کلیک کنید.

به همین خاطر شخصی که آموزش‌های لازم را برای ناجی غریق در استخر دیده است نمی‌تواند از فنون و تکنیک‌های فرا گرفته شده برای نجات جان افراد در مناطق دیگر مانند دریا یا مرداب استفاده کند. 

درست است که همه آن‌ها تا حد زیادی آموزش‌های یکسانی برای نجات می‌بینند، اما تفاوت محیط‌های آموزشی و محل قرارگیری او تاثیر بسیار زیادی بر روی انجام اعمال او خواهد داشت.

به همین دلیل بهتر است اگر به عنوان یک نجات غریق در مکانی خاص آموزش دیده‌اید از مهارت خود در سایر اماکن استفاده نکنید، چرا که این امر می‌تواند سبب به خطر انداختن جان خود و جان فرد شناگر شود. 

برای یادگیری و آموزش شنا کرال سینه با مستر سوییمر کلیک کنید.

همانطور که اشاره کردیم مهمترین وظیفه فرد ناجی، نجات جان افراد در معرض خطر غرق‌شدگی است، با این حال وظایف دیگری نیز برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. از جمله وظایف اساسی ناجی غریق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک ناجی ساحلی وظیفه دارد تا سایر شناگران را از وجود خطرات منطقه مانند طوفانی بودن دریا، چاله‌های دریایی، کوسه و عروسان دریایی آگاه نماید. 
  • یک ناجی غریق وظیفه دارد تا تمامی مناطق تحت نظر شنا را رصد کرده و تمامی شناگران را در محدوده دید خود تحت نظر قرار دهد و در صورت نیاز افرادی را که توانایی شناکردن ندارند را با اخطار از آب خارج نماید. 
  • ناجی غریق وظیفه دارد تا زمان رسیدن نیروهای پزشکی اقدامات لازم مثل احیا قلبی و ریوی برای فرد انجام داده و تنفس مورد نیاز آن را تامین کند. 
  • ناجی غریق باید کیفیت آب مطلوب ویژه استخر را ارزیابی کرده و سپس اجازه استفاده از آن را بدهد. 
  • ناجی غریق باید نحوه استفاده از وسایل مطلوب شنا مانند تله اسکی، تخته، میله‌های تی و تجهیزات تفریحی را آموزش داده و از سلامت این وسایل نیز آگاهی یابد.
    در راستای وظایف، فرد ناجی باید با ابزار‌هایی چون بالابر صندلی، دستگاه تست کلر، چراغ‌های بهمن، آتل‌های هوایی و دفیبریلاتورآشنا باشد. 

چگونه نجات غریق شویم؟ 

ازسری سوالات متعددی که اشخاص علاقمند در این حوزه می‌پرسند آن است که چگونه ناجی غریق شویم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت نجات غریق شدن مستلزم رعایت یکسری از ضوابط و مراحل است که با گذراندن این موارد شما میتوانید به درجه ناجی نائل شوید. 

برای یادگیری و آموزش شنا کرال پشت با مستر سوییمر کلیک کنید.

۱_  یادگیری شنا 

اولین قدم برای تبدیل شدن به یک ناجی غریق یاد گرفتن شنا است، در واقع شنا عضو جدانشدنی از ناجی‌غریق است. چنانچه شما شناگر نباشید هیچگاه نمی‌توانید یک ناجی غریق باشید. در واقع این شناکردن و فراگیری آن است که به شما کمک می‌کند تا به عنوان یک ناجی در آب حرکت کرده و بدون به خطرانداختن جان خود، جان دیگران را نیز نجات دهید.

 یک ناجی خوب و حرفه‌ای تمامی فنون، تکنیک‌ها و انواع شنا را بلد بوده و با افزایش استقامت خود در آب و بالا بردن توان نگهداری تنفس خود در محیط‌های آبی به نجات جان افراد می‌پردازد.

۲_ بالا بردن استقامت و توان جسمی و روحی 

اگر قصد دارید تا به عنوان یک ناجی غریق فعالیت کنید باید میزان استقامت و نیروی بدنی خودتان را بالا ببرید. در واقع در زمان غرق‌شدگی شما باید علاوه بر حفظ جان خود، جان شخص دیگری را نیز نجات دهید. این عمل به وسیله دست‌ها و پاهای شما صورت می‌گیرد؛ پس چنانچه دست و پاهای شما میزان استقامت کافی در جهت نجات را نداشته باشند این عمل می‌تواند برای خود شما نیز دردسرساز باشد.

 از سویی دیگر شما قرار است تا جان شخصی را نجات دهید، پس باید توان روحی و روانی خودتان را نیز بالا ببرید و همواره این امکان را بدهید که اگر نتوانستید فرد دچار غرق‌شدگی را نجات دهید مقصر نخواهید بود. برای بالا بردن توان جسمی می‌توانید در گروه‌های مشترک ناجی و شنا فعالیت کنید. همچنین برای بالا بردن توان روحی و روانی نیز در کلاس‌های آموزشی و باز هم همینطور گروه‌های نجات غریق شرکت کنید.

۳_ یادگیری تکنیک‌های نجات غریق 

همانطور که اشاره کردیم برای تبدیل ‌شدن به یک ناجی صرف آموزش شنا کفایت نمی‌کند، بلکه شما باید توسط مربیان متخصص در این زمینه آموزش‌های لازم را ببینید، تکنیکهای آن را فرا بگیرید و پس از تمرین در حضور مربی و کسب تجربه به شغل نجات غریقی مشغول شوید.

برای یادگیری و آموزش شنا قورباغه با مستر سوییمر کلیک کنید.

همچنین شامل یادگیری‌های احیا قلبی و ریوی، استفاده از تخته‌های نجات، استفاده از دفیبریلاتور خارجی خودکار است. در واقع از آنجایی که در شغل نجات غریقی حداقل جان دو انسان در میان است آموزش‌های ابتدایی شنا کفایت نکرده و آموزش‌های خاص همراه با آشنایی ابزار نجات تحت نظر مربی مخصوص نجات غریق لازم است. 

۴_ صدور گواهینامه 

پس از فراگیری الزامات ناجی نوبت به صدور گواهینامه نجات غریقی می‌رسد. در واقع شما با استفاده از این گواهینامه است که می‌توانید به شغل ناجی غریق محسوب شوید. این گواهینامه شامل یک آزمون کتبی خواهد بود، یعنی پس از فراگیری تکنیک‌های لازم در این شغل شما باید مرحله آزمون کتبی را بگذرانید و به نوعی سرنوشت صدور گواهینامه شما در گرو آزمون کتبی است. در این آزمون کتبی به مسائلی چون؛ ارزیابی قربانی، مراقبت از آسیب‌های گردن و ستون فقرات و سر، تکنیک‌های CPR و سایر فن‌های نجات غریقی می‌پردازند. 

۵_ اشتغال به شغل نجات غریقی 


پس از به دست آوردن گواهینامه نجات غریقی شما می توانید در مکان‌های مرتبط با شغل خود، مشغول شوید. در واقع شما با استفاده از این گواهینامه می‌توانید در استخرهای عمومی، استخرهای خصوصی  سواحل و دریا، هتل‌ها، دریاچه‌ها ، استراحتگا‌ه‌ها و شهربازی‌های آبی مشغول به کار نجات غریقی شوید.

بازار کار نجات غریق چگونه است؟ 

بازار‌کار این حوزه تا حد زیادی وابسته به مهارت و تجربه ناجی است.

هر چند که در حوزه کاری در این حرفه‌ فاکتور‌های مهم دیگری نیز وجود دارد. در واقع رعایت این فاکتور‌ها به شما امکان یافت شغل مناسب در حوزه نجات غریقی را میدهد. این فاکتور‌ها شامل؛ 

 تجربه و مهارت

در زمان استخدام به عنوان ناجی غریق و به دنبال آن برگزاری آزمون‌های عملی برای شناسایی قابلیت‌های شما، این تجربه و مهارت است که خودنمایی کرده و سبب اشتغال شما به کار خواهد شد. تجربه و مهارت در تمامی زمینه‌های نجات غریقی مهم بوده و اولین چیزی است که توجه متقاضی را برای به کارگیری شما جلب می‌کند. 

آمادگی جسمی و روحی

آمادگی جسمی ، روحی و تناسب اندام از جمله فاکتور‌هایی است که می‌تواند در این عرصه و برای استخدام موثر باشد؛ بنابراین بهتر است که غریقان فعال در این زمینه از انجام فعالیت‌های ورزشی خارج از آب و تغذیه مناسب غافل نشوند. 

تحصیلات

یکی از مهمترین سوالات در حوزه استخدامی غریق نجات آن است که حداقل تحصیلات در این زمینه چه میزان است؟ در پاسخ باید گفت از آنجایی که شغل غریق نجاتی عموما به قدرت بدنی و مهارت و تجربه شما نیازمند است، داشتن مدرک تحصیلی بالا اهمیت زیادی نداشته و صرف داشتن دیپلم کفایت خواهد کرد. 

بنابراین، طبق یک جم‌ بندی کلی بازار کار غریق نجاتی از رونق خوبی برخوردار است ( به خصوص در مناطق ساحلی و تفریحی آبی) و استخدام‌شدن به عنوان یک ناجی به حداقل قابلیت‌های شما در این حرفه‌ برمی‌گردد.

درآمد نجات غریق چقدر است؟ 

در تمامی مشاغل نمی‌توان از اهمیت درآمد غافل شد، در واقع عشق و علاقه به آن کار یک سو و کسب درآمد از آن کار و تامین مالی نیز سویی دیگر. به همین جهت سوال بسیاری از اشخاص متقاضی این حرفه آن است که درآمد نجات غریق چقدر است؟

در پاسخ باید گفت درآمد آن‌ها به فاکتور‌های متعددی وابسته است، مثلا درآمد کسی که به عنوان ناجی در دریا و یا رودخانه فعالیت می‌کند با درآمد ناجی فعال در استخر و محیط سرپوشیده متفاوت خواهد بود. 

از سویی دیگر درآمد ناجیان غریق در استخر‌های عمومی و خصوصی نیز متفاوت است . با این حال طبق یک آمار کلی حداقل حقوق یک ناجی غریق طبق تعرفه وزارت کار خواهد بود یعنی این حقوق از ۶,۸۵۷,۵۰۰ شروع شده  و می‌تواند بر اساس کارفرما، نوع مکان و پاداش متفاوت باشد.

 البته در حوزه غریق نجاتی ، ناجیان دارای صدک‌بندی بوده و کسانی که در صدک‌های بالاتر قرار دارند مانند صدک۹۰ و یا به اصطلاح ناجیان ارشد از حقوق بیشتری نیز برخوردار خواهند بود. مثلا یک ناجی ارشد در صدک ۹۰ معمولا حقوق ۸,۳۲۰,۰۰۰ تومان در ماه دریافتی دارد.

سخن پایانی 

ما در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی شغل نجات‌غریقی و فعالیت در حوزه آن بپردازیم شغلی نو و جدید که علاقه‌مندان زیادی داشته و از آنجایی که شغلی کمتر شناخته شده است می‌تواند درآمد خوبی برای ناجی فراهم کند. یادگیری این حرفه مستلزم داشتن مربی با تجربه و ماهر است تا فرایند یادگیری در عین کیفیت بالا کاهش یابد. از جمله مراکز معتبری که در زمینه تربیت ناجی فعالیت می‌کند مرکز شنای مستر سوییمر است. این مرکز با استفاده از مربیانی با تجربه مانند حامد پور فیض به عنوان یکی از مراکز پیشگام در حوزه آموزش شنا و ناجی شناخته می‌شود.

 سوالات متداول درباره اینکه نجات غریق کیست؟

  • برای تبدیل شدن به یک ناجی غریق کدام ویژگی‌های شخصیتی نیاز است؟ 

برای اینکه شما بتوانید این حرفه را آغاز کرده و به آن مشغول شوید باید دارای اعتماد به نفس کافی ، توانایی حل معضل، توانایی مقابله با مشکل و درک محیطی و دانش کافی در زمینه نجات غریقی داشته باشید. این عوامل در بطن اقدام و نجات اشخاص بسیار مهم خواهد بود. 

  •  مدت زمان کافی برای تبدیل به یک ناجی غریق حرفه‌ای چقدر است؟  

تعیین مدت زمان بستگی به آموزش‌های قبلی شما دارد به طوری که اگر شما شناگر ماهری باشید فرایند نجات غریقی کوتاه شده و عموما بین فاصله ۲ تا ۳ ماه صورت خواهد گرفت. اگر قصد دارید تا از اول به یادگیری شنا و سپس ناجی شوید، این مدت معمولا بین ۴ تا ۶ ماه خواهد بود. البته استعداد و توانایی و تمرین نیز در این بازه زمانی دخیل خواهد بود. 

  • آیا نجات غریقی می‌تواند برای ناجی خطرساز باشد؟

شغل نجات غریقی از جمله شغل‌های پراسترس تلقی می‌شود، خود این امر میتواند در طولانی مدت به روی روح و روان شخص تاثیر منفی گذاشته و او را از ادامه کار منصرف کند. از سوی دیگر در این کار درصد خطر بالا بوده و همواره امکان آسیب یا غرق شدگی برای ناجی وجود خواهد داشت. 

  • آیا بازار کار نجات غریقی برای بانوان و آقایان یکسان خواهد بود؟

امروزه بانوان زیادی به عنوان ناجی در محیط‌های مختلف مشغول به کار هستند. باید گفت این بازار کار تقریبا برای هر دو جنس خانم و آقا یکسان است، البته به دلایل محیطی امکان اشتغال بانوان در محیط‌های خاص محدودتر خواهد بود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای آموزش خصوصی شنا با مستر سوییمر تماس بگیرید تلفن : 09122275231

سایت‌های دیگر ما

209 تعداد بازدید

دیدگاه ها

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست